نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

پیج رنک گوگل چیست؟

رتبه گوگل یا پیج رنک-هادی رنک

رتبه صفحه یا پیج رنک PageRank گوگل ‏ به تکنولوژی و فناوری اشاره می کند  که بر اساس آن موتورهای جستجویی همچون گوگل وبسایتهایی  که به هدف جستجوگر نزدیکترند را در رده‌های بالاتری نسبت به دیگران قرار می‌دهد.البته ناگفته نماند که هدف جستجوگر همیشه یکسان نیست و تغییر می کند و روز به روز حرفه ای تر و پیچیده تر می شود.

پیج رنک گوگل چیست؟

اصطلاح انگلیسی این مفهوم به دنبال لری پیج نویسنده اولیه این الگوریتم و از موسسین اولیه گوگل نام گذاری شده‌است. به این روش کاربرانی که کلمه ویژه‌ای را جستجو می‌کنند می‌توانند ابتدا وب‌گاه‌هایی را ببینند که هم به خواسته آن‌ها نزدیکتر است و هم بازدید بیشتری داشته‌است.(البته بازدید بیشتر در آخرین آپدیتهای گوگل ملاک خواسته های گوگل نیست.)

پیج رنک که به آن اختصارا  PR میگویند برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ میلادی توسط Sergey Brin ابداع گردید، پیج رنک نتیجه تجزیه و تحلیل لینکهای ورودی و سئو و بهینه سازی ، ولید بودن قالب سایت ، و خیلی موارد دیگر که در این مقال نمی گنجد به یک سایت است، پیج رنک رتبه‌ای است که گوگل برای یک سایت بین اعداد ۰ تا ۱۰ در نظر می‌گیرد. هرقدر این عدد نزدیک به ۱۰ باشد نشان دهنده اینست که این سایت از نظر گوگل اعتبار بیشتری دارد و موارد بیشتری از مبحث سئو و بهینه سازی را رعایت کرده است. روش دیگر موتورهای جستجو، پردازش رتبه صفحه، با استفاده از تعداد یافته‌های خود در سایتهای اینترنتی می‌باشد. این روش، یک فناوری زیرساخت برای پدیدار گشتن «بمب گوگلی» نیز بود. ناگفته نماند که هدف از ساختن «بمب‌های گوگلی» بالاتر رفتن رتبه یک وبلاگ یا وب‌گاه در موتور جستجوی گوگل می‌باشد که معمولاً با همکاری گروه‌های مردمی ایجاد می‌شود.

البته به جز گوگل شرکت‌های دیگری هم به رتبه دهی به سایتها می‌پردازند، که یکی از آنها الکسا Alexa یک سایت معتبر بین‌المللی و دارای نمودار رتبه جهانی برای سایت‌ها می‌باشد که الگوریتم بالا بردن رتبه سایت‌ها را بر اساس تعداد درست بازدید کنندگان انجام می‌دهد. این رتبه بندی شماره‌ای بین ۱ تا چند میلیون می‌باشد که هرچه این شماره برعکس گوگل به یک نزدیکتر باشد رتبه وبسایت شما بالاتر می‌باشد. امروزه موتور جستجوگر بینگ نیز در جست و جوی جهانی نقش مهمی داشته است و حتی امکاناتی که در قسمت وب مستر تولز ارائه داده است بسیار پیشرفته می باشد.



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 445
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

نمایشگر اختصاصی رتبه آلکسا در سایت

اگر تمایل دارید نمایشگر اختصاصی از سایت آلکسا داشته باشید آموزش تصویری ساخت نمایشگر اختصاصی رتبه آلکسا در سایت به شما کمک می کند بطور حرفه ای و در سایزهای مختلف این نمایشگر رو داشته باشید. برای این منظور این کد در سه سایز مختلف برای شما از سایت آلکسا آماده شده و فقط شما با کپی کردن این کد در سورس قالب وبلاگ یا سایت خود و گذاشتن آدرس سایت خود به جای آدرس هادی رنک می توانید به راحتی نمایشگر اختصاصی خود را در اختیار داشته باشید.

نمایشگر رتبه آلکسا در سایز (۱۲۰x  ۹۵ )

نمایشگر رتبه آلکسا 120*95

نمایشگر رتبه آلکسا در سایز (۱۲۰x  ۲۴۰ )

نمایشگر رتبه آلکسا 120*240

نمایشگر رتبه آلکسا در سایز (۴۶۸x  ۶۰ )

نمایشگر رتبه آلکسا 468*60



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 493
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

بهینه سازی و بالابردن سرعت گوگل کروم

سبک سازی گوگل کروم

کروم اصولا مرورگر سبکی است و پردازنده و رم سیستم را زیاد اشغال نمیکند و با سیستم های که ضعیف و قدیمی به راحتی کنار می آید .

بعضی مواقع بیش از ۱۵ یا ۲۰ تب را باز می کنیم  بدون اینکه  سرعت سیستم کاهش پیدا کند و یا خود کروم دچار کندی در پاسخ دهی به فرمان ها شود . اما گاهی اوقات با باز کردن ۵ یا ۶ تب مشاهده میکنم که کروم به شدت کند میشود . در این بین مشکل میتواند از دو مورد باشد :

بهینه سازی و بالابردن سرعت گوگل کروم

۱- پردازش های ویندوز را کنترل کنید :

گاهی اوقات مشکل از مرورگر نیست و منشا این کندی میتواند ویندوز باشد . به عنوان مثال یک پردازش در ویندوز آنقدر CPU را مشغول کرده که دیگری فرصتی برای پاسخ گویی به سایر برنامه ها باقی نمیگذارد . پس باید پردازش های ویندوز را بررسی کنید . برای انجام این کار لازم است ابتدا دکمه های Ctrl + Shift + Esc را در *ویندوز ۷ بفشارید تا Task manager ویندوز باز شود . سپس به سربرگ Processes بروید . در این قسمت میتوانید پردازش های ویندوز را مشاهده کنید . این قسمت حاوی چند ستون است . یکی از این ستون ها با عنوان “CPU” مشخص شده است که میزان استفاده ی هر پردازش از CPU را نمایش میدهد . در اینجا باید به دنبال یک عدد بزرگ بگردیم .

اشتباه نکنید !

پردازشی که با نام System Idle Process وجود دارد و در ستون CPU دارای عدد بزرگی نیز میباشد ، عامل کندی سیستم شما نیست . این پردازش یک پردازش سیستمی است که نمایانگر بیکاری پردازنده سیستم شما میباشد . پس نگران این پردازش نباشید .

حالا دنبال یک پردازش به غیر از System Idle Process باشید که عدد مقابل آن بزرگ باشد . پس از آنکه چنین موردی را یافتید ، روی آن راست کلیک کرده و گزینه End Process را انتخاب کنید . با پیغامی مواجه خواهید شد که باید دکمه Yes را بفشارید .

سبک سازی گوگل کروم-هادی رنک

۲- کروم را بررسی کنید :

بعضی مواقع گناه سنگینی مرورگر تنها به گردن یکی از تب هایی است که باز کرده اید و دیگر تب ها بی تقصیر هستند . به عنوان مثال تب هایی که به سرعت در حال بارگذاری عناصر صفحه خود هستند . اینگونه تب ها به شدت مرورگر را کند میکنند .

حالا چگونه باید تبی که باعث کندی مرورگر شده است را پیدا کنیم ؟؟؟

کروم خود دارای Task Manager است که تقریبا مشابه تسک منیجر ویندوز است . کافیست در حال کار با کروم ، کلیدهای ترکیبی Shift + Esc را بفشارید تا تسک منیجر کروم باز شود . در قسمت سمت چپ پنجره تسک منیجر ، قسمت های مختلف کروم ( تب ها و افزونه ها ) که مقداری حافظه و پردازنده را اشغال میکنند نمایش داده شده است . همانند تسک منیجر ویندوز ، در قسمت راست نیز میتوانید میزان استفاده از رم و پردازنده سیستم را مشاهده کنید . اینجاست که باید تب ها را بررسی کنیم . هر تب با عبارت “:Tab” مشخص میشود . اگر دیدید که یکی از تب ها از پردازنده و رم سیستم بیش از اندازه استفاده میکند روی آن کلیک کرده و دکمه End Process را کلیک کنید .

افزونه ها را کنترل کنید !

همانطور که تب ها را بررسی کردید ، شاید لازم شود که افزونه ها را نیز بررسی کنید . از طریق روش بالا میتوانید افزونه ها را از نظر استفاده از منابع سیستم کنترل کنید .



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 578
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

لیست جالبی از سرویس های گوگل

در این پست لیست کاملی از سرویسهای گوگل به نقل از مجله گویا آی تی برای شما جمع آوری شده است شاید تا به حال نامی از این سرویسها به گوش شما نرسیده باشد ! ناگفته نماند برخی از این  سرویسهای گوگل به علت تحریمها برای ما قابل استفاده نمیباشد اما اگر با نام این سرویسهای گوگل آشنا شویم و با نحوه کار آنها آشنا بشیم بد نباشد.
Google Pack:تمام نرم افزارهای گوگل به صورت بسته های جداگانه ای در دسترس عموم می باشد که شامل نرم افزارهای :گوگل دسکتاپ – پیکاسا – گوگل تولبار – گوگل ارث –گوگل عکس –گوگل چت – مرورگر گوگل – ویدئو پلیر گوگل و…
Google Profile که از اسمش پیداست مربوط به پروفایل کاربران در گوگل می باشد که هدف گوگل از این سرویس امکان ارتباط بیشتر کاربران فراهم شود تا یک جامعه ی مجازی کامل را بسازند شما در این سرویس می توانید آدرس منزل خود یا مدرسه یا دانشگاه خود را بگذارید و همینطور میتوانید آدرس کاربری سایتهای دیگر را به اشتراک بگذارید.
Google Pages:اگر دوست دارید میتونید یک صفحه از اینترنت را به خود اختصاص دهید پس بهتره که زودتر اقدام کنید.
Google Patents : این قسمت از گوگل مربوط به آثاری می باشد که دارای حق چاپ می باشند ولی گوگل بصورت رایگان در اخنیار بازدیدکنندگان قرار می دهد که برای گوگل مشکلات زیادی بوجود آورده است.
Google Phone Book : دفترچه تلفن گوگل همراه همیشگی شماست تا لیست دوستان و آشنایان را در گوگل همراه خود داشته باشید.
Google Picasa:اینم از سرویس به اشتراک گذاری و آپلود عکس گوگل از سرویسهایی مثل فلیکر یاهو یه کمی عقب مونده امیدوارم زودتر جاشو بین کاربرانش بدست بیاره .
Google Products : خرید کالا با گوگل که انوع مختلف کالا.
Google Reader:اگه با تکنولوژی های وب ۲ آشنا باشید حتما اسم این سرویس و یا فید رو شنیدید در صورتی که نمی دونید چیه اصلا ناراحت نشین به زودی یک آموزش می گذارم.
Google Scholar : جستجوی علمی گوگل که برای جستجوی مقالات علمی طراحی شده است البته این سرویس هنوز در مرحله ی بتا می باشد ولی توصیه میکنم که دانشجویان حتما از این سرویس استفاده کنند.
Google Sketchup : گوگل با ارائه نرم افزار Sketchup به دنیای سه بعدی و طراحی قدم گذاشته است شما میتوانید با این نرم افزار یک طرح از خانه آینده خود کشیده و از آن لذت ببرید. تا کنون ۷ نسخه از این نرم افزار ارائه شده که آخرین نسخه در ویندوز ویستا و سیستم عامل مک کار میکند و در زبانهای انگلیسی – آلمانی – ژاپنی – ایتالیایی – فرانسوی – اسپانیایی عرضه شده این نرم افزار رایگان می باشد.
Google Sky :این نرم افزارکه گوگل ارث نسخه جدید موجود است به کاربران این امکان را می دهد تا به مشاهده و گشت وگذار درمیان صد میلیون ستاره ودویست میلیون کهکشان بپردازند در این ویزگی جدید، هفت لایه اطلاعاتی که چندین جرم و رویداد سماوی را تصویرسازی می کند، قرار داده شده است .این ابزار برای افرادی که اخترشناسی و بررسی های آسمان را تازه شروع کرده اند بسیار مفید می باشد.
Google Special Search:با استفاده از این قسمت میتوانید جستجوی خود را به موضوعاتی از قبیل :BSD, Appleو Microsoft محدود کنید
Google Store:فروشگاه اینترنتی گوگل که این دفعه از کشور ما پشتیبانی میکنه ولی تا الان من که امتحانش نکردم که جنسی به دست ما میرسه یا نه!
Google Suggest : پیشنهاد گوگل سرویس است که وقتی شما در حال تایپ عبارتی برای جستجو می باشید این سرویس بصورت اتوماتیک با سرورهای گوگل ارتباط برقرار میکند و کلماتی را به شما پیشنهاد می کند تا مورد جستجو قرار دهید این قسمت از گوگل مثل بیشتر سرویسهای گوگل از تکنولوژی Ajax بهره می برد و این یکی از دلایل سرعت این سرویس می باشد پیشنهاد گوگلی در مرورگرهای اینترنت اکسپلورر ۶ به بالا – نت اسکیپ ۱٫۷ به بالا – سافاری ۱٫۲٫۲ به بالا – اپرا ۷٫۵۴ به بالا –فایرفاکس ۰٫۸ به بالا در صورتی که جاوا اسکریپت روی مرورگر شما فعال باشد و اجازه دریافت کوکی ها داده شود فعال می شود
Google Trends : در تمایلات گوگل شما می توانید میزان علافه کارران شبکه را در یک موضوعی بررسی کنید با استفاده از این سرویس شما می*توانید کشور، شهر و زبان*هایی که جستجوی کلمه یا عبارت خاصی در آن*ها به میزان بیشتری صورت گرفته را مشخص نمایید. شیوه عمل بسیار ساده است. با تایپ کلمه مورد نظر در کادر ظاهر شده و فشردن دکمه Search Trends، گوگل تمام اطلاعات را در اختیار شما قرار خواهد داد. حتی ترافیک جستجوی مطلب در محدوده زمانی خاص به صورت گراف برای شما نمایش داده خواهد شد و جدیدترین مقالات مرتبط با کلمه جستجو شده نیز در اختیارتان قرار خواهد گرفت.
Google Transit :با این سرویس میتوانید مسافت بین دو نقطه را با دادن ساعت شروع حرکت – تاریخ حرکت و نام مبدا و مقصد مسافت را بدست اورید این صفحه به دوصورت استاندارد که مدتی صرف لود کردن نقشه ی گوگل می شود و دیگری بصورت Text می باشد که مخصوص موبایل می باشداگر اینترنت زغالی دارید پیشنهاد میکنم از این سرویس که برای ایران نیز کاربرد دارد استفاده کنید.
Google Language_Tools:بسته ی ترجمه ی زبان گوگلی میباشد که زبان فارسی در مرحله ی بتا می باشد شما در این صفحه میتوانید صفحات – متن و کلمات را معنی کنید البته معنی کردن آن در حد ماشینی است و نباید انتظار یک جمله کامل داشته باشید ولی ترجمه ی زبان فارسی به انگلیسی خیلی بهتر است.
Google Welcome:اگر دوست دارید تا تمام سرویسهای گوگل فارسی شود پس دست به کار شوید و به گوگل کمک کنید تا خودش را فارسی کند!
Google Sites:با گوگل یک سایت واقعی بصورت کاملا رایگان بسازید ومدیریت آن را انجام بدهید و مطالب خودتون رو توی اون بگذارید.
Google Sets: این سرویس به نوعی مربوط به هوشمند شدن گوگل میباشد که با دادن یک سری کلمات اتفاقی گوگل نیز معادل یا ادامه ی آنها را برای می نویسد حتما امتحان کنید.
Google Video:جستجوی ویدئو از طریق سایت گوگل در سایتهای به اشتراک گذاری ویدئو و دانلود فیلم (مربوط به پخش برنامه های TV) این سرویس از فارسی نیز پشتیبانی می کند.
Google Voice:چت صوتی یکی دیگر از سرویسهای گوگل می باشد که هنوز بطور کامل ارائه نشده و جای کار بیشتری دارد.
Youtube:معروفترین و بزرگترین سایت به اشتراک گذاری ویدئو مربوط به گوگل می باشد آمارهای مختلفی از میزاد آپلود وتماشای ویدئوها در یوتیوب به گوش می رسد که یکی از دلایل استفاده از این سرویس است.
Google Warehouse : این سرویس با طراحی های سه بعدی از آشپزخانه های مدرن گرفته تا ساختمانها –ماشین ها و حتی برجهایی با طراحی نوین امکان دیدن طرح واقعی روی نرم افزار گوگل ارث را میسر می کند به این صورت که شما اول باید فایل مربوطه را دانلود کنید بعد در نرم افزار گوگل ارث وارد کنید سپس طرح واقعی آن را ببینید.
Google Webmaster:افرادی که از طریق اینترنت کسب درآمد می کنند میتوانند از این سرویس استفاده کنند البته به غیر از ایرانیها!
Google Froogle: پیدا کردن کالاهایی که برای فروش یا حراج گذاشته شده است از طریق گوگل امکان پذیر است.
Google Answers:یک انجمن آزاد که در آن گوگل با دریافت مبلغی پاسخ سوالات شما را میدهد.
Google Catalogs:جستجو و نمایش کاتالوگ های اینترنتی که از طریق ایمیل رد و بدل میشوند.
Google Universities:با استفاده از این قسمت می توانید جستجوی خود را به آدرس وب سایت های مدارس و دانشگاه ها محدود کنید.
Google wireless:با استفاده از این قسمت شما می توانید با دستگاه ها(کامپیوتر های) دستی خود به موتور جستجوی طراحی شده برای این دستگاه ها دسترسی پیدا کنید.
Google buttons:شما میتوانید با قرار دادن کلید های گوگل در نوار ابزار شخصی نمایشگر اینترنت خود به سرعت به گوگل دستیابی پیدا کنید.
Google 411 شماره ای که گرفتن آن برای شما هیچ هزینه ای را دربر ندارد و شرکت های بزرگ برای حمایت مشتریانشان اغلب از این شماره ها استفاده می کنند مانند شرکت بویینگ) به شما اجازه می دهد که کارهای محلی را بیابید و با گرفتن شماره مجانی با آنها ارتباط برقرار کنید. این سرویس کاملا مجانی است و اپراتور انسانی ندارد
Google Mobile:اکثر سرویس های گوگل یک نسخه موبایل هم دارند و شما وقتی با موبایلتان به صفحه موبایل گوگل می روید این نسخه ها را مشاهده می کنید. در این صفحه یک قسمت خاص برای آیفون وجود دارد که نسخه بسیار خوبی از نقشه های گوگل است که به شما اجازه می دهد مکانی که در آن هستید را بیابید در حالی که نه GPS دارید و نه Mobile Youtube
Gtalk:این سرویس که به چت گوگل معروف است از طریق لیست دوستان و همکاران در جیمیل گوگل فعالیت می کند که بسیار خوب تاکنون عمل کرده و ویژگیهای زیادی دارد برای استفاده از این سرویس باید در گوگل اکانت داشته باشید به تازگی نسخه ی جدید از این نرم افزار ارائه شده است.
Google desktop:این قسمت گوگل با ارائه نرم افزاری برای دانلود که برای ایرانیان بسته هست امکاناتی مثل مشاهده وضعیت آب و هوا کشورها حتی ایران و یک فیدخوان دسکتاپی و یک جستجوگر حرفه ای و سریع در میان هارد سیستم شما که همه کارتون خیلی سریع انجام میشه وهمچنین امکان جستجو در گوگل از طریق دسکتاپ شما امکان پذیر می باشد برای استفاده درست وسریع از این نرم افزار باید ۲۴ ساعت از زمان نصب این نرم افزار گذشته اشد تا بتواند تمام هارد شما را ایندکس بکند و در جستجو سریعتر عمل کند.
Jaiku:یک سرویس اجتماعی – میکروبلاگینگ شبیه توییتر می باشد که گوگل در سال ۲۰۰۷ از Jyri Engeström وPetteri Koponen خریداری کر ولی آنچنان رشد نکرد.
Google Knoll:این پروژه به عنوانی رقیب بزرگی برای ویکی پدیا می باشد که توسط گوگل در سال ۲۰۰۸ ارائه شده است شما در این سایت می توانید مقاله بنویسید و آنرا با دیگران به اشتراک بگذارید، به نویسنده های دیگر اجازه ویرایش مقاله را بدهید یا تنها خودتان اجازه ویرایش را داشته باشید این پروژه تقریبا به فارسی ترجمه شده ولی کامل نیست برای اضافه کردن مقاله باید همان نام کاربری و رمز عبور برای جیمیل را به آن بدهید تا وارد سایت شوید در ضمن می توانید از مقاله خود کسب درآمد کنید (البته خارج از ایران)
Google flight:گوگل سرویس جدیدی با عنوان Google Flight را معرفی نمود که کاربران را قادر میسازد به اطلاعات پروازی خطوط مختلف دسترسی پیدا کنند و در آنها جستجو نمایند. کاربران با تایپ نام دو شهر یا کد دو فرودگاه در باکس جستجوی صفحه ی گوگل به دو باکس دیگر برای وارد کردن تاریخهای رفت و برگشت پرواز دسترسی پیدا میکنند.به نظر میرسد که گوگل این سرویس را برای مقابله با سرویسهای Travel یاهو و مایکروسافت انجام داده است اما هنوز در مرحله آزمایشی می باشد
Panorama:این سرویس یک فضای رایگان آپلود عکس تا ۲ گیگ می اشد که پیشرفت زیادی نداشته وشرکت گوگل آنرا به فراموشی سپرده است این سایت به زبان فارسی در دسترس می باشد در پانورامو نوشته شده: برای خودتان نقشه ای جدید از جهان ایجاد کنید عکسهایتان را آنجائی که گرفته شده اند روی نقشه مشخص کنید.عکسها و مسیرهای سفرتان را به دوستانتان نشان دهیدعکسهایتان را به راحتی دسته بندی و مدیریت نمائید حجم هر عکس ارسالی نباید از ۵ مگابایت بیشتر باشد شما میتوانید با این سرویس عکسهایتان را در گوگل ارث ببینید و مکان گرفتن انرا نیز مشاهده کنید برای همین عکسهایی که کمتر از ۵۰۰ پیکسل طول وعرض داشته باشن مورد قبول نمی باشند – عکسهایی که حجمشان به دلیل کیفیت پایین کمتر از ۱۰۰ کیلوبایت باشد مورد قبول نمی باشند.
Google Upload Video:شما می توانید با استفاده از این سرویس فایلهای تصویری خود را آپلود کنید ولی اجازه ندارید فیلمهای غیرمجاز – مستهجن را بفرستید.
Google WebAccelerator:این سرویس با ارائه یک نرم افزار برای افزایش سرعت؛موجب زودتر باز شدن صفحات اینترنتی شما می شود یعنی ترافیک صفحه مورد نظر به سرورهای گوگل انتقال داده می شد که به علت اینکه بار زیادی روی سرورها می رفت فعلا غیرفعال است.
Google Pda:نسخه ی گوگلی pad می باشد که همانند نسخه اصلی می باشد ولی در اندازه ی کوچکتر.
Google Wave: این سرویس هنوز ارائه نشده است ولی از خبرهایی که گوگل میده باید این ویژگی ها رو داشته باشه:
Real time: می توانید کارهایی را که دوستانتان در حال انجام آن هستند ببینید آن هم حرف به حرف در همان لحظه.
Embeddability: می توانید آنرا در سایت یا وبلاگتان کار بگذارید.
Wiki functionality: هر چیزی که وارد این پلت فرم شود همانند ویکی ها قابلیت ویرایش توسط همه اعضا را دارد. می توانید نوشته ها را اصلاح کنید یا چیزی را به آنها پیوست کنید.
Open source: این ویژگی باعث بوجود آمدن نوآوریهای جدیدی می شود و آنهم اپن سورس بودن آن می باشد که برای برنامه نویسان خبر خوشی می باشد
Playback:با یک مثال توضیح Playback را توضیح می دهم فرض کنید دوستان شما در حال انجام یک بحث هستند و شما دیرتر به آنها ملحق شده اید و می خواهید ببینید از اول به ترتیب چه مطالبی گفته شده است برای این کار می توانید از Playback استفاده کنید. بر روی Play کلیک می کنید و گفتگو به ترتیب زمانی نمایش داده می شود.
Natural language: ترجمه همزمان یکی از امکانات خیره کننده است. جالب است بدانید ترجمه حرف به حرف انجام می شود و قابل ذکر است که ترجمه کلمات بر اساس متنی است که درآن قرار گرفته اند.
Drag-and-drop file sharing: برای اشتراک گذاری یک فایل دیگر احتیاجی به پیوست کردن آن نیست. فایل را بگیرید و بیاندازید داخلGoogle Wave



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 476
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

  

 

____________

بــازار پول

____________

 

 

بنا به تعریف، بازار پول بازاری برای دادوستد پول و دیگر دارایی‌های مالی جانشین نزدیک پول است که سررسید کمتر از یک‌سال دارند. همچنین می‌توان از بازار پول به عنوان بازار ابزارهای مالی کوتاه مدت با ویژگی اندک بودن ریسک عدم پرداخت، نقدشوندگی و ارزش اسمی زیاد نام برد. تمرکز فعالیت این بازار در استفاده از ابزارهایی است که به اشخاص و بنگاه‌های تجاری این امکان را می‌دهند که به سرعت نقدینگی خود را به میزان مطلوب درآورند. دلیل عمدة نیاز واحدهای اقتصادی به بازار پول، عدم همزمانی دریافت پول و انجام مخارج است. هر چند این امکان برای واحدهای اقتصادی وجود دارد که مستقل از دریافت وجوه نقدی، برای انجام مخارج برنامه‌ریزی شدة خود، منابع پولی نگهداری کنند. اما این امر متضمن هزینه‌ای به شکل نرخ بهره است و بنگاه‌های اقتصادی با هدف حداقل کردن این هزینه، تلاش می‌کنند که کمترین منابع مالی ممکن را برای انجام دادوستدهای روزانه نگهداری کنند. برای این منظور، آن‌ها ترکیبی از منابع نقد و ابزارهای مالی بازار پول با ویژگی نقدینگی بالا و هزینه و ریسک به نسبت اندک را مورد استفاده قرار خواهند داد. بازار پول یک بازار سازمان یافته نیست. به عبارت دیگر محل جغرافیایی خاصی برای بازار پول در نظر گرفته نمی‌شود و به طور کلی بانک‌ها، مؤسسات اعتباری غیربانکی و سایر مکان‌هایی که دادوستد ابزارهای مالی بازار پول در آن انجام می‌شود، تشکیل‌دهندة بازار پول هستند. مشارکت کنندگان در بازار پول، افراد یا واحدهای دارای مازاد نقدینگی هستند که به عنوان پس اندازکننده از طریق مستقیم یا غیر مستقیم منابع خود را با سررسیدهای کوتاه مدت در اختیار واحدهای نیازمند منابع مالی قرار می دهند. به عبارتی، مهمترین رسالت بازار پول ایجاد تسهیلات برای واحدهای اقتصادی به منظور تأمین نقدینگی- به معنای کوتاه مدت آن- و نیز تأمین سرمایه در گردش است.

 

ابزارهای بازار پول

 

اسناد خزانه : اسناد خزانه، اوراق بهادار کوتاه مدتی هستند که توسط دولت منتشر می‌شوند و سررسید آن‌ها به‌طور معمول سه ماه، شش ماه و یک‌سال است. این اسناد هنگام فروش به صورت تنزیل شده (به مبلغی کمتر از مبلغ اسمی) به فروش می‌رسند و در تاریخ سررسید، دارندة آن مبلغ اسمی سند را دریافت می‌کند. پس در ردیف ابزارهای تنزیل شده بازار پول قرار می‌گیرند.

انتشار و بازخرید این اوراق توسط بانک مرکزی و به نمایندگی از دولت انجام می‌شود. مهمترین ویژگی اسناد خزانه، ریسک اندک آن است. سرمایه‌گذاری که وجوه خود را در اسناد خزانه سرمایه‌گذاری می‌کند مایل به پذیرش کمترین ریسک ممکن است. به همین دلیل این اسناد از بازده نسبتاً پایینی برخوردارند. اسناد خزانه عمدتاً توسط مؤسسات سرمایه‌گذاری که به‌دنبال سرمایه‌گذاری موقت در مکانی مطمئن هستند، خریداری می‌شود.

 

پذیرش بانکی : پذیرش بانکی که دستور پرداخت مبلغ معینی به حامل آن در تاریخ معینی است، از جمله قدیمی‌ترین و کوچکترین (از نظر حجم و مبلغ) ابزارهای بازار پول به شمار می‌رود. اگر چه این ابزار مالی از قرن دوازدهم مورد استفاده واقع شده است، اما تا سال‌های دهة شصت که حجم تجارت بین‌الملل افزایش فوق‌العاده‌ای یافت، یک ابزار مهم در بازار پول به شمار نمی‌رفت.

در هر حال این ابزار به منظور تأمین مالی کالاهایی که هنوز از فروشنده به خریدار منتقل نشده است مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدین‌ترتیب که این اوراق توسط یک مؤسسة تجاری و در وجه یک بانک تجاری خصوصی کشیده می‌شود و وقتی که بانک مزبور آن را مهر نماید (یعنی بپذیرد) به عنوان یک پذیرش بانکی شناخته می‌شود. به عنوان مثال، فرض کنید که شرکت "الف" در ایران می‌خواهد کالایی را از شرکت "ب" در ژاپن خریداری نماید. شرکت ژاپنی از آن‌جا که شناختی نسبت به شرکت ایرانی طرف قرارداد خود ندارد، لذا تمایلی به ارسال کالا پیش از دریافت پول نخواهد داشت. از طرف دیگر، شرکت ایرانی نیز تمایلی به پرداخت پول قبل از دریافت کالا را ندارد. در چنین شرایطی، این شرکت تجاری می‌تواند با انتشار اوراق پذیرش بانکی موجبات تحقق معامله را فراهم سازد. اگر چه پذیرش بانکی، در ابتدا به منظور تأمین مالی محمولة کالای انتقال یافته در سطح بین‌الملل مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما امروزه از این ابزار به منظور تأمین مالی محمولة کالاهای داخلی، ذخیره‌سازی اقلام اصلی کالاهای داخلی و خارجی قابل‌عرضه در بازار و تهیه اعتبار به منظور مبادلة دلار برای بانک‌های کشورهای معین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. پذیرش بانکی منافع مستقیمی برای بانک‌ها نیز ایجاد می‌کند. به این ترتیب که بانک بدون استفاده از ظرفیت‌های خلق اعتباری‌اش، قادر به حمایت از نیازهای اعتباری مشتریان خود خواهد بود.

پذیرش بانکی از بازار ثانویة بسیار مناسبی برخوردار است، که دلالان، بانک‌های مرکزی خارجی و بانک‌های داخلی از مهمترین فعالان آن هستند.

 

اوراق تجاری : نوعی اوراق قرضه کوتاه مدت – با سررسید 270 روز یا کمتر – است که توسط شرکت‌های مالی و مؤسسات غیرمالی منتشر می‌شود. اوراق تجاری برای شرکت‌هایی که در کوتاه مدت به وجه نقد نیاز دارند، ابزار مالی مؤثری محسوب می‌شود. همچنین این اوراق می‌توانند به عنوان راهکار تأمین مالی میان مدت و حتی دراز مدت نیز مورد استفاده قرار گیرند. در این حالت، شرکت، اوراق تجاری جدید را به قصد پرداخت بدهی‌های سررسید شدة قبلی خود منتشر می‌کند. البته در سال‌های اخیر بازار اوراق تجاری به طور فزاینده توسط بانک‌های تجاری به عنوان منبع وجوه قابل استقراض مورد استفاده قرار گرفته است.

اوراق تجاری بدون پشتوانه هستند و معمولاً بازپرداخت آن‌ها به وسیلة دارایی خاصی تضمین نمی‌شود. هر چند که بنگاه‌های فروشنده این اوراق، می‌بایست دارای خطوط پشتیابی کننده از طرف بانک‌های تجاری باشند. در اکثر کشورها دسترسی به این بازار قانونمند است و تنها بنگاه‌هایی که در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده و از حداقل سرمایة تعیین شده‌ای برخوردار باشند، می‌توانند به انتشار اوراق تجاری اقدام کنند. اوراق تجاری همانند اسناد خزانه، به صورت تنزیل شده به فروش می‌رسند و بازدة آن‌ها به روش نرخ تنزیل محاسبه می‌شود.

اوراق تجاری بر خلاف اسناد خزانه، بازار دست دوم قابل‌توجهی ندارند و این عامل باعث کاهش قدرت نقدشوندگی آن شده است. این اوراق به دو دستة عمده تقسیم می‌شوند:

 

دسته اول، اوراقی هستند که توسط شرکت‌های بزرگ و معتبر منتشر می‌شوند. که به‌طور مستقیم و بدون نیاز به کارگزاران و معامله‌گران به خریداران ابزارهای مالی فروخته می‌شوند.

 

دسته دوم، که توسط شرکت‌های کوچکتر اما خوشنام و معتبر منتشر می‌شوند و از طریق معامله‌گران و کارگزاران به مشتریان فروخته می‌شوند. نرخ بهره این دسته از اوراق معمولاً بیشتر از اوراق منتشر شده توسط شرکت‌های بزرگ است که علت آن ریسک بیشتر و همچنین وجود هزینه‌های دادوستد توسط معامله‌گران است.

انتشار اوراق تجاری به طور معمول توسط یک فروشنده خاص، برای مثال شعبة یک بانک تجاری، انجام می‌شود و بازخرید آن هم اغلب به عهدة فروشنده است.

اوراق تجاری مزیت‌های عمده‌ای برای فروشندگان و خریداران به همراه دارند و به همین دلیل بازار آن در سال‌های اخیر رشد سریعی را شاهد بوده است. امتیاز مهم این اوراق برای فروشندگان، کمتر بودن هزینة آن نسبت به استقراض از بانک‌های تجاری است. همچنین اوراق تجاری به دلیل بازدة بالاتر نسبت به اسناد خزانه و همچنین هم‌خوانی سررسید آن با نیازهای سرمایه‌گذاران، از جذابیت خاصی برای مشتریان برخوردار است.

بزرگترین بازار اوراق تجاری در جهان مربوط به ایالات متحده آمریکاست. به طوری که حجم دادوستد در آن نزدیک به 80 درصد مبادلات جهان را تشکیل می‌دهد. پس از آن، بازار کشورهای اروپایی قرار دارند که به رغم جوان بودن، طی سال‌های اخیر رشد قابل‌ملاحظه‌ای داشته‌اند.

 

 گواهی سپرده: گواهی سپرده جوانترین و در عین حال از مهمترین ابزارهای بازار پول به شمار می‌رود. این گواهی‌ از اوایل دهة 1960 میلادی مطرح شد و به دلیل انعطاف‌پذیری، تنوع و بازار دست دوم سازمان یافته، به سرعت گسترش یافت. به‌گونه‌ای‌که هم ‌اکنون از مهمترین منابع تأمین مالی بانک‌های تجاری و همچنین از اجزا مهم پرتفوی سرمایه‌گذاران به شمار می‌رود.

گواهی سپرده، سندی است که توسط یک مؤسسة سپرده‌پذیر – به‌طور معمول یک بانک – در قبال مبلغ مشخصی پول که نزد آن سپرده شده، منتشر می‌شود. این گواهی دارای سررسید و همچنین نرخ بهره معین است. این نوع سرمایه‌گذاری در واقع دو مزیت عمده دارد، نخست این‌که سرمایه‌گذار می‌تواند به دقت بازدة پول خود را محاسبه کند. دوم، زمان سررسید اصل و بهرة گواهی نیز مشخص است.

در یک دسته‌بندی کلی، گواهی‌های سپرده به دو بخش قابل انتقال و غیرقابل انتقال تقسیم می‌شوند. دارندة گواهی سپرده قابل‌معامله می‌تواند آن را قبل از تاریخ سررسید در بازار دست دوم به فروش برساند. به همین دلیل این گواهی‌ها از نقد شوندگی بالایی برخوردار هستند، زیرا دارندة آن در صورت نیاز به پول نقد می‌تواند آن را در بازار دست دوم به فروش برساند. اما گواهی‌های غیرقابل مبادله، قابل فروش مجدد نیستند و دارندگان آن در صورت نیاز به وجه نقد تنها می‌توانند به مؤسسة سپرده‌پذیر مراجعه و با تحمل جریمه در نظر گرفته شده، سپردة خود را از مؤسسه خارج کنند. حداقل دورة سررسید گواهی‌های سپرده هفت روز و حداکثر آن نامحدود است. اما در عمل بیشتر گواهی‌های سپرده با سررسید کمتر از یک‌سال منتشر می‌شوند و در بین آن‌ها، گواهی‌های سه ماهه و شش ماهه از عمومیت بیشتری برخوردارند. گواهی‌های سپرده قابل‌معامله براساس ارزش اسمی به دو دستة گواهی‌های بزرگ و گواهی‌های کوچک تقسیم می‌شوند. برای نمونه در آمریکا ارزش اسمی گواهی سپرده­ی بزرگ بیشتر از یک میلیون دلار و ارزش اسمی گواهی سپرده کوچک کمتر از یک میلیون دلار است. گواهی‌های سپردة بزرگ اغلب به وسیلة بانک‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران نهادی (مؤسسات سرمایه‌گذاری) و صندوق‌های بازار پول خریداری می‌شوند، در حالی که اغلب مشتریان گواهی‌های سپردة کوچک، اشخاص هستند. همچنین نرخ بهره گواهی سپردة کوچک، کمتر از گواهی سپردة بزرگ است.

به طور معمول گواهی سپردة قابل‌معامله، براساس بازار در نظر گرفته شده برای فروش، به دو دستة داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. نوع داخلی این گواهی‌ها برای فروش در داخل کشور و نوع خارجی آن برای فروش در کشورهای دیگر به صورت ارزی منتشر می‌شوند. گواهی‌های سپردة ارزی خود به دو دستة بانکی و یورو تقسیم می‌شوند که این امر به دلیل اهمیت و جایگاه بازار ایالات متحده آمریکا و اروپا در بازار پول جهان است. گواهی‌های سپردة ارزی که به قصد فروش در آمریکا منتشر می‌شوند به نام گواهی‌های سپردة بانکی و گواهی‌های سپرده‌ای که برای فروش در اروپا منتشر می‌شوند به گواهی‌های سپردة یورو معروفند. بدیهی است که این گواهی‌ها برای فروش در مناطق دیگر جهان نیز منتشر می‌شوند که به دلیل اهمیت کمتر، نام استانداردی برای آن‌ها وجود ندارد. همچنین نوع دیگری از گواهی‌های سپرده وجود دارند که توسط مؤسسات اعتباری غیربانکی منتشر می‌شوند و به نام گواهی‌های سپردة اعتباری معروف هستند.

 

نهادهای بازار پول

بانک مرکزی و دیگر واسطه‌های مالی بانکی از قبیل، بانک‌های تجاری و مؤسسات اعتباری غیربانکی از مهمترین نهادهای بازار پول به شمار می‌آیند. در کنار این واسطه‌های مالی، شرکت‌های تجاری، دولت و مؤسسات دولتی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، کارگزاران و معامله‌گران و در نهایت سرمایه‌گذاران نیز نقش مهمی در این بازار ایفا می‌کنند.



:: موضوعات مرتبط: آموزش , بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 421
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 ___________

بازارسرمایه

___________

 

 

 

در بازار سرمایه اوراق بهادار با سررسید بیشتر از یک سال به فروش می رسد. با در نظر گرفتن این واقعیت که پس‌انداز و سرمایه‌گذاری برای رشد اقتصاد حیاتی هستند، بازار سرمایه پلی است که پس‌انداز واحدهای اقتصادی دارای مازاد را به واحدهای سرمایه‌گذاری که بدان نیازمندند انتقال می‌دهد. بنابراین بازار سرمایه، واحدهای پس‌اندازی و سرمایه‌گذاران را با یکدیگر ارتباط می‌دهد. از طرف دیگر سازوکارهای تعبیه شده در این بازار از طریق رشد حجم پس‌انداز و سرمایه‌گذاری، رشد اقتصادی را تسریع می‌کنند. استفاده از بازار سرمایه برای تأمین مالی مخارج دولت نیز از جمله قدیمی‌ترین و متداولترین شکل مبادلات مالی است. اتکای دولت‌ها به بازار سرمایه در اغلب اقتصادهای مدرن نه تنها از این جهت مهم است که دولت‌ها غالباً اوراق بدهی منتشر می‌کنند تا بخش عمده هزینه‌های خود را تأمین مالی نمایند، بلکه استقراض دولت غالباً حجم عظیمی از کل وجوه عرضه شده در بازار توسط وام‌دهندگان را جذب می‌کند.

 

ابزارهای بازار سرمایه

الف – ابزارهای تأمین مالی دراز مدت

سهام: سهام صرف‌نظر از شکل آن، نشان‌دهندة منافع مالک در شرکت است و از آن‌جاکه طلب و ادعای سهامداران در مورد دارایی‌های شرکت در مرحلة آخر تمام طلب‌ها قرار دارد، منافع سهام به عنوان "منفعت باقیمانده" شناخته می‌شود.

سهام عادی: سهام عادی نوعی ابزار سرمایه‌گذاری است که نشانگر مالکیت دارندة آن در یک شرکت سهامی است و به دو دستة سهام با نام و سهام بی‌نام تقسیم می‌شود.

سهام ممتاز: سهام ممتاز نوعی اوراق بهادار است که دارندة آن نسبت به درآمدها و دارایی‌های شرکت، حق یا ادعای محدود و معینی دارد. این سهام زمانی منتشر می‌شود که هزینة سهام عادی بالاتر باشد.

اوراق قرضه: اوراق قرضه اسنادی هستند که به موجب آن‌ها ناشر متعهد می‌شود مبالغ معینی (بهرة سالانه) را در فاصله‌‌های زمانی مشخص به دارندة پرداخت کند و در سررسید، اصل مبلغ را بازپرداخت کند.

اوراق مشارکت: اوراقی است که سود علی الحساب دارد و صادر کننده اوراق متعهد می شود اصل پول و سود قطعی را در تاریخ معین پرداخت کند.

 

ب – ابزارهای ویژة مدیریت خطر

علاوه برکارکرد تأمین مالی واحدهای اقتصادی دارای کسری، مقابله با ریسک همراه با سرمایه‌گذاری و به ویژه ریسک ناشی از نوسان‌های قیمتی از دیگر کارکردهای مهم بازار سرمایه است. این کارکرد بازار سرمایه، از طریق به‌کارگیری ابزارهایی تحت عنوان ابزارهای مشتق انجام می‌شود. اطلاق مشتق به این ابزارها به آن دلیل است که ارزش این ابزارها براساس، ارزش اوراق یا دارایی‌های دیگر تعیین می‌شود و در واقع مشتق از دارایی‌های دیگر است. معامله‌گران این ابزارها، برآنند که با پذیرش هزینه‌ای اندک، از ریسک زیاد نوسان قیمت اجتناب کرده و آن را به سایر سرمایه‌گذاران منتقل کنند. مهمترین ابزارهای مشتق بازار سرمایه عبارتند از:

 

قراردادهای اختیار معامله

اختیار معامله قراردادی دوطرفه بین خریدار و فروشنده است که براساس آن خریدار قرارداد حق (نه الزام و تعهد) دارد که مقدار معینی از دارایی مندرج در قرارداد را با قیمت معین و در زمانی مشخص بخرد یا بفروشد. بنابراین براساس این قرارداد، دو طرف توافق می‌کنند که در آینده معامله‌ای انجام دهند. در این معامله خریدار اختیار معامله، در ازای پرداخت مبلغ معینی، حق خرید یا فروش دارایی مندرج در قرارداد را در زمانی مشخصی با قیمتی که هنگام بستن قرارداد تعیین شده است، به دست می‌آورد. از طرف دیگر، فروشندة قرارداد اختیار معامله، در مقابل اعطای این حق به خریدار با دریافت مبلغ معینی هنگام عقد قرارداد، براساس مفاد قرارداد، آمادة فروش دارایی مذکور است. چنان‌که از تعریف قرارداد اختیار معامله پیداست، دارنده قرارداد (خریدار) در اعمال حق خود مختار است و به عبارت دیگر هیچ تعهد و الزامی ندارد و در صورت صرف‌نظر وی از اجرای قرارداد، مبلغی را که در ازای این حق، پرداخته است از دست می‌دهد. از طرف دیگر فروشنده در صورت خواست خریدار، مجبور به اجرای قرارداد است. قراردادهای اختیار معامله به دو دسته طبقه‌بندی می‌شوند:

 

الف -  قرارداد اختیار خرید

دارندة این نوع اختیار معامله، حق دارد که مقدار معینی از دارایی مندرج در قرارداد را با قیمت مشخصی – به قیمت توافقی– در دورة زمانی معینی بخرد.

 

ب - قرارداد اختیار فروش     

این قرارداد به دارنده حق می‌دهد که مقدار معینی از دارایی مندرج در قرارداد را با قیمت توافقی در دورة زمانی مشخصی بفروشد. درحالی‌که خریدار قرارداد اختیار خرید، به امید افزایش قیمت آن را می‌خرید، خریدار قرارداد اختیار فروش پیش‌بینی می‌کند که قیمت در آینده کاهش خواهد یافت.

 

قراردادهای آتی

تمامی انواع کالا را می­توان هر روز در بازار آنی (نقد) دادوستد کرد. در این بازارها، خریدار و فروشنده برای تحویل آتی کمیت و کیفیت مشخصی از یک کالا، با یکدیگر به توافق می‌رسند. وقتی قیمت آتی دادوستد، نوسان داشته باشد، معامله‌گران با ریسک (خطر) روبرو خواهند بود؛ زیرا ارزش موجودی آن‌ها ممکن است به‌طور چشمگیری تغییر یابد. برای ایمن شدن در برابر تغییرات ناگهانی قیمت، خریداران و فروشندگان می‌توانند به بازار تحویل آتی روی آورند که در آن قراردادهای تحویل آتی برای تحویل کمیت و کیفیت مشخصی از یک کالا با یک قیمت مشخص در یک زمان معین تنظیم می‌شود.

براساس این قرارداد، خریدار متعهد می‌شود که مقدار مشخصی از یک کالا را در تاریخ معین  با قیمت معینی از فروشنده تحویل بگیرد و فروشنده متعهد می‌شود که کالای مورد نظر را براساس مفاد قرارداد در همان تاریخ و با همان قیمت به خریدار تحویل دهد. در سررسید قرارداد تحویل آتی، فروشنده با دریافت قیمت، کالای موضوع قرارداد را به خریدار تحویل می‌دهد و تسویه انجام می‌شود. به عبارت دیگر، تسویة قراردادهای آتی به صورت تحویل فیزیکی کالا است.

 

نهادهای بازار سرمایه

الف ) نهادهای خودتنظیم‌گر: بورس‌های اوراق بهادار، بورس کالا، مؤسسات سپرده‌گذاری و نگهداری اوراق بهادار.

ب ) واسطه‌های بازار: شرکت‌های تأمین سرمایه (بانک‌های سرمایه‌گذاری)، کارگزاران، معامله‌گران، مشاوران سرمایه‌گذاری، بازارگردانان، شرکت‌های سرمایه‌ گذاری.

ج ) سایر فعالان بازار سرمایه: مؤسسات رتبه‌بندی خطر و اعتبار، پردازشگران حرفه‌ای اطلاعات یا فروشندگان حرفه‌ای اطلاعات.

 

 



:: موضوعات مرتبط: آموزش , بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 467
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

 سازوكار معاملات

سامانه معاملاتي بورس تهران يك سيستم كاملا مكانيزه مبتني بر سفارش است. به عبارت ديگر سفارش‌هاي خريد و فروش اوراق بهادار كه از طرف مشتريان به كارگزار داده شده است، توسط كارگزار وارد سامانه معاملاتي مي شود و بر پايه اولويت قيمت و زمان در صف خريد يا فروش قرار مي‌گيرد. بر اساس اولويت قيمت، يك سفارش خريد(فروش) اوراق بهادار با بيشترين(كمترين) قيمت در ابتداي صف خريد(فروش) قرار مي‌گيرد. بر اساس اولويت زمان، سفارشي‌ كه زودتر وارد سامانه معاملات شود  جلوتر از سفارش هم قيمت خود  قرار مي‌گيرد.

معامله هنگامي انجام مي‌شود كه سفارشهاي خريد و فروش قيمت يكسان داشته باشند، اين سازوكار بسيار شبيه به معامله از طريق حراج است. چون كارگزاران مي‌توانند با اطلاح قيمت سفارش‌هاي وارد شده، جاي خود را در صف تغيير دهند يا با ارائه قيمتي معادل قيمت پيشنهادي از طرف كارگزار مقابل، اقدام  به انجام معامله كنند.

پس از انجام معامله، اطلاعات انجام معامله براي تسويه و پاياپاي به شركت سپرده ‌گذاري مركزي اوراق بهادار و  كارگزار خريدار يا فروشنده ارسال مي‌شود. اطلاعات مربوط به معاملات از جمله، قيمت، ارزش و تعداد اوراق بهادار معامله شده ، از طريق سايت بورس تهران و همچنين نمايشگرهاي موجود در تالارها به اطلاع سهامداران مي‌رسد.

بورس اوراق بهادار تهران در حال نصب نرم افزار معاملاتي جديدي است كه با عملياتي شدن آن، سرعت انجام معامله و همچنين انتشار اطلاعات پس از معامله بهبود قابل توجهي پيدا خواهد كرد.

 

دامنه نوسان روزانه

دامنه نوسان روزانه قيمت سهام در بورس تهران 4 درصد تعيين شده است و از اين‌رو قيمت سهام يك شركت در يك روز حداكثر 4 درصد نسبت به قيمت پاياني روز قبل افزايش يا كاهش مي‌يابد. دامنه نوسان قيمت مانع از نوسانات شديد قيمت‌ها و تلاطم بازار مي‌شود.

 

بازارها، تابلوها و انواع اوراق بهادار

پذيرش و معاملات اوراق بهادار در بورس تهران در قالب سه تابلو و بازار اوراق مشاركت انجام مي‌شود:

1.  بازار اول شامل تابلوهای اصلي و فرعی- سهام و حق تقدم شركت‌هاي پذيرفته شده در تابلوي اصلي

2.  بازار دوم- سهام و حق تقدم شركت‌هاي پذيرفته شده در تابلوي فرعي 

3.  بازار اوراق مشاركت شركتي و دولتي

تابلوي فرعي مكاني براي پذيرش و فعاليت شركت‌هاي كوچك و درحال رشد است. شركت‌هاي كوچكي كه توانايي برآوزده كردن شرايط پذيرش تابلوي اصلي را ندارند در اين تابلو پذيرفته مي‌شوند و به آن‌ها فرصت داده مي‌شود با تامين مالي و رشد فعاليت‌ها به تابلوي اصلي ارتقاء يابند.




:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 511
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 معامله بيش از يک ميليارد سهم

۱۳۹۲/۴/۱۶ ۱۴:۴۹
بازدید :  29
در پايان معاملات تالار هاي بورس اوراق بهادار مورخ يکشنبه 16 تير ماه، تعداد يک هزارو 156 ميليون سهم به ارزش بيش از 4 هزارو 617 ميليارد ريال در 97 هزار و 719 دفعه مورد معامله قرار گرفت.

 

 

به گزارش روابط عمومي بورس تهران، شاخص کل با   479 واحد افزايش  به رقم  54 هزارو 768 واحد رسيد.

شاخص بازار اول با 286 واحد افزايش به رقم 42 هزارو 886 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با  يک هزارو 453 واحد افزايش ، عدد  94 هزارو 240 واحد را تجربه کرد.

بيشترين تاثير مثبت بر شاخص را شرکت هاي صنايع پتروشيمي خليج فارس، فولاد خوزستان،  مخابرات ايران، گسترش نفت و گاز پارسيان، سرمايه گذاري غدير و چادرملو ثبت کردند.

همچنين بيشترين حجم معاملات را توسعه صنايع بهشهر، مپنا، سرمايه گذاري سپه، بانک ملت، مخابرات، سيمان شرق و   صنايع پتروشيمي خليج فارس به خود اختصاص دادند.

در پايان معاملات امروز نماد معاملاتي شرکت هاي پالايش نفت اصفهان با توجه به ارائه اطلاعات با اهميت،  فولاد آلياژي ايران و صنايع كاغذ سازي كاوه جهت برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه به منظور تصويب صورتهاي مالي، متوقف شدند.

اين در حالي است که نماد معاملاتي شركت هاي رادياتور ايران با توجه به ارائه صورتهاي مالي حسابرسي شده سال مالي منتهي به 1391/12/30، داروسازي دكتر عبيدي پس از برگزاري مجمع عمومي عادي بطور فوق العاده مبني بر انتخاب اعضاي هيات مديره، توليد مواد اوليه الياف مصنوعي با توجه به تعديل پيش بيني درآمد هر سهم سال مالي منتهي به 1392/06/31، مهندسي نصير ماشين، ليزينگ رايان سايپا، صنايع كاشي و سراميك سينا، پلاسكوكار سايپا، داروسازي روز دارو، سيمان شاهرود پس از برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه مبني بر تقسيم سود نقدي و شهد ايران پس از برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه بدون تقسيم سود نقدي  بازگشايي شدند.

 

همچنين نماد معاملاتي شركتهاي فولاد خوزستان، فروسيليس ايران، صنعتي پارس خزر، نساجي بروجرد با توجه به عدم كشف قيمت در روز معاملاتي قبل ( بدون محدوديت نوسان قيمت ) آماده انجام معامله مي باشند.

 


:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

عدم تغییر در نرخ بیکاری آمریکا

 

کارفرمایان آمریکایی در ماه ژوئن صد و نود و پنج هزارنفر را به کار گرفتند، در حالیکه تخمین زده می شد تنها برای صد و شصت و پنج هزار نفر شغل ایجاد شود. بدین ترتیب افراد بیشتری نسبت به آنچه انتظار می رفت در این ماه وارد بازار کار آمریکا شدند.

وزارت کار آمریکا با اعلام این خبر نرخ بیکاری را در این ماه ۷٫۶ درصد اعلام کرد که این نرخ مشابه ماه قبل از آن است.

این در حالیست که نرخ بیکاری در آمریکا در ماه مشابه در سال قبل ۸٫۲ درصد بود.

با وجود ثبات در نرخ بیکاری در ماه ژوئن، کارشناسان انتظار دارند، بانک مرکزی آمریکا با ادامه سیاستهای مالی وبرنامه های محرک اقتصادی خود بر کاهش تدریجی نرخ بیکاری تمرکز کند.

بانک مرکزی آمریکا برای پایین نگهداشتن هزینه استقراض و کمک به تسریع روند رشد اقتصادی، ماهانه هشتاد و پنج میلیارد دلار از طریق خرید اوراق قرضه به اقتصاد این کشور نقدینگی تزریق می کند.

 



:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 374
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 چشم انداز بامدادی بازار

سه شنبه 11 تیر 1392 - 2 ژوئیه 2013

 

درواکنش به افزایش فعالیت کارخانجات در بزرگترین اقتصادهای دنیا، قیمت ها در بازارهای سهام و کالا افزایش یافته است. قیمت فلزات اساسی رشد قابل توجهی را تجربه کرده و همچنین در پی افزایش نگهداری طلا از سوی شرکت های سرمایه گذاری و بانک ها، قیمت جهانی طلا افزایش یافته است. 

افزایش شاخص فعالیت کارخانجات در کشور های امریکا، چین، بریتانیا و ژاپن موجب رشد قیمت ها در بازار های سهام شده است. در نیویورک شاخص S&P پس از اصلاح روز گذشته 0.8 درصد افزایش یافته تا بازده آن از ابتدای سال 2013 میلادی به 14.5 درصد برسد.

درفرانکفورت شاخص DAX نیز افزایش محدودی را تجربه میکند. بازده بورس فرانکفورت در سال جاری میلادی تنها 4.8 درصد بوده است. در ژاپن هم شاخص NIKKEI برای دومین روزپیاپی افزایش یافته و با رشد 0.8 درصد به بیشینه یک ماه اخیر رسیده است. بازده این شاخص نیز از ابتدای سال 2013 نزدیک به 36 درصد می باشد.

قیمت هر تن مس با رشد قابل توجه 2.5 درصد به 6913 دلار رسیده و در نزدیکی مرز 7000 دلاری قرارگرفته است. آلومینیوم نیز با رشد 2.5 درصدی تا 1772 دلار در هر تن افزایش قیمت داشته است. قیمت هر تن روی هم افزایش 1.4 درصدی را تجربه کرده و به 1851 دلار رسیده است.

به گزارش گمرک ایران در سه ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، صادرات غيرنفتی 1.65 درصد افزايش یافته در حالی كه واردات 11.26 درصد كاهش داشته است. ارزش صادرات طی این مدت به 9.751 میلیارد دلار رسیده و از سوی دیگر انواع كالا به ارزش 9.395 میلیارد دلار وارد كشور شده است.

طلا و ارز:

قیمت سکه نقدی برای دومین روز پیاپی افزایش یافته و با رشد 2.7 درصد به قیمت 1.141.000 تومان رسیده که بیشینه یک هفته اخیر می باشد. افت قیمتی سکه طی یک ماه اخیر به 13.5 درصد رسیده و با این حال کماکان بالای قیمتی محاسبتی خود معامله میشود.

بازگشایی بازار قرارداد های آتی سکه نیز با افزایش قیمت ها همراه بوده، اما در ساعت اول معاملات بخشی از افزایش قیمت ها جبران شده است. قرارداد نزدیک ترین سررسید، یعنی سکه تحویل تیر ماه با رشد 1.3 صد در قیمت 1.134.000 تومان بسته شده و با توجه به نزدیک شدن به سررسید، حجم معاملاتش افزایش یافته است. 

تعداد قرارداد های باز در دو سررسید تیر و مرداد ماه بطور قابل توجهی کاهش یافته، اما این تعداد در معاملات سکه تحویل شهریور ماه برای سومین روز پیاپی افزایش یافته است.

همچنین بر اساس اعلام بورس کالا، قرارداد آتی سکه طلا، تحویل مهر 1392 از روز شنبه 15/4/1392 راه اندازی شده و قابل معامله خواهد بود.

قیمت جهانی طلا برای چهارمین روز پیاپی افزایش یافته و با رشد 1.3 درصد به 1257 دلار در هر اونس رسیده است. با توجه به افت شدید قیمت طلا در هفته های اخیر، نگهداری این دارایی از سوی بانک ها و شرکت های سرمایه گذاری افزایش یافته و موجب رشد قیمت ها شده است. چرخش زودهنگام سیاست های حمایتی و انبساط پولی بانک مرکزی امریکا، دلیل اصلی کاهش بی سابقه قیمت جهانی طلا طی هفته های اخیر بوده است.

بخشی از افزایش چهار روز اخیر قیمت طلا را نیز میتوان ناشی از افت هیجانی آن دانست که احتمال رشد قیمت ها را افزایش داده است. در آخرین روز خردادماه شاخص RSI قیمت طلا به محدوده بیش فروش یا فروش هیجانی (اعداد پایین30) وارد شده و با توجه به رشد روزگذشته، با بالای مرز 30 بازگشته است.

شاخص فعالیت کارخانجات بریتانیا افزایش یافته و به بیشترین مقدار از ماه می سال 2011 رسیده است. این سومین ماه است که شاخص PMI کارخانجات این کشور بالای مرز 50 قرار گرفته است. روند کاهش تضعیف پول این کشور در مقابل دلار امریکا پس از 4 روز متوقف شده است.

تا ساعاتی دیگر بانک مرکزی استرالیا در مورد نرخ بهره تصمیم گیری می کند که پیش بینی شده در سطح 2.75 درصد کنونی حفظ گردد.

 

جدول تغییرات قیمت:

 

  مقدار %  
       
نفت سبک امریکا 97.92 1.8
طلا 1258 1.3
شاخص دلار 83.03 -0.2
       
یورو/دلار 1.306 0.3
دلاراسترالیا/دلار 0.9218 0.5
دلار/ین 99.6 0.3
       
S&P نیویورک 1608 0.8
DAX فرانکفورت 7953 0.0 -
ASX سیدنی 4742 1.1
       
مس 6913 2.5
روی 1851 1.4
آلومینیوم 1772 2.5
       
بورس تهران 52244.10 1.8
       
سکه نقدی 1,141,000 2.7
سکه آتی یکماهه 1,164,500 1.2
دلار مبادلاتی 2,479 0.0 -
       
کارگزاری مفید       www.emofid.com  

شرایط تکنیکال بازار:

شاخص کل بورس تهران

نرخ برابری یورو/دلار

قیمت جهانی طلا

قرارداد آتی سکه (نزدیک ترین قرارداد):

---



:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 377
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

تحلیل قیمت دلار

شاید شما هم جز اکثریت افرادی باشید که از نوسانات شدید اخیر در بازار طلا و دلار شوکه شده اید و سردرگم هر روز بالا و پایین شدن قیمتها را دنبال می کنید. گرچه پیش بینی قیمت دلار در کوتاه مدت از هر زمان دیگری سخت تر شده اما در این میان بد نیست نظر یکی از فعالین بازار ارز (دلالهای ارز) رو در این موقعیت مطالعه کنید. بنده هم در موقعیت فعلی نظری کمابیش مشابه با نظر ایشون دارم . به قول معروف نظرات مختلفی وجود داره ولی نظر بنده به نظر ایشون نزدیکتر است.

برای سه شنبه اگر تزریق خانگی انجام نشود دلار تا ۳۳۰۰ صعود و بعد ریزش دارد .
در حال حاضر کفهای خرید دلار به صورت موقت ۲۹۵۰
سقف خرید دلار : ۳۱۵۰ الی ۳۲۰۰
کفهای موقت خرید : ۲۹۵۰ الی ۳۰۰۰
برای سکه کفهای خرید : ۱۰۳۰ و سقف ۱۱۳۰
مهم : به علت خرید بازاریان بزرگ در محدوده ۲۸۰۰ الی ۳۰۰۰ تومان در آینده خیلی نزدیک و به احتمال زیاد دلار تثبیت خواهد شد .برای تجار و بازرگانان مقرون به صرفه نیست که دلار را از اتاق مبادله ارزی به قیمت ۲۴۵۰ تومان بخرند ، چون با توجه به بروکراسی اداری فاصله زمانی از موقع ثیت سفارش تا وقتی که نهایتآ کالا به دست بازرگان و تاجر برسد زمان زیادی میبرد و  هزینه های جانبی دیگری نیز بدان افزوده میگردد .

تا موقعی که آقای روحانی رسمآ شروع به کار نکرده اند دلار در محدوده ۲۸۰۰ الی ۳۲۰۰ تومان نوسان دارد .



:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 421
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

بورس برای مبتدیان – صندوقهای مشترک سرمایه گذاری در ایران

صندوق مشترک سرمایه گذاری

رکورد شکنی های بورس در این چند روز هر سرمایه گذاری را برای ورود به بورس اغوا می کند. اما آیا شما برای ورود به یک بازار ناشناخته جدید آماده هستید؟ جواب عاقلانه یک مبتدی به این سوال مسلما خیر خواهد بود. ما هم به شما توصیه می کنیم که به هیچ عنوان با مبالغ بالا برای اولین بار وارد بورس نشوید. راه مطمئن و عاقلانه سرمایه گذاری در بورس برای مبتدیان – صندوقهای مشترک سرمایه گذاری در ایران است. در این نوشته سعی می کنم که به طور ساده و به قولی خودمانی روال کار رو توضیح بدم.

فرآیند کار در یک صندوق سرمایه گذاری مشترک به این شکل است که سرمایه گذار به دلیل عدم اطلاعات کامل، نبود دانش و وقت برای بررسی وضعیت شرکت ها جهت تصمیم گیری درخرید، با خرید سهام شرکت های سرمایه گذاری این کار را به مدیران صندوق واگذار می کند. مدیران صندوق نیز با تنوع بخشی به سبد از ریسک خرید تک سهمی و یا چند سهمی توسط سرمایه گذار جلوگیری کرده و در نتیجه زمینه را برای سرمایه گذاری مطمئن فراهم می کنند.

مفهوم صندوق مشترک سرمایه گذاری:

صندوق های مشترک سرمایه گذاری به عنوان یکی از شرکت های سرمایه گذاری از جمله واسطه های مالی هستند که با فروش پیوسته سهام یا واحدهای سرمایه گذاری خود به عامه مردم ، وجوهی را دریافت  و در ترکیب متنوعی از اوراق بهادار شامل سهام ، اوراق قرضه ، ابزارهای کوتاه مدت بازار پول و دارایی های دیگر با توجه به هدف صندوق ، به طور حرفه ای سرمایه گذاری می کنند . این صندوق ها وجوهی را از افراد سرمایه گذار دریافت نموده و آن ها را صرف خرید اوراق بهادار می نمایند .

اوراق بهادار خریداری شده بستگی به هدف سرمایه گذاری صندوق دارد، اما عموما این اوراق شامل سهام و اوراق قرضه هستند. این سرمایه گذاری ها ممکن است ایجاد درآمد کنند که به اشکال سود نقدی یا بهره می باشد. علاوه بر این هنگامی که اوراق بهادار نگهداری شده به فروش می رسند ممکن است سود یا زیان های مرتبط با سرمایه نیز شناسایی شوند . پرداخت پول در هر زمان توسط ضامن صندوق که معمولا یک شرکت کارگزاری یا بانک است تضمین می شود.

انواع صندوق های سرمایه گذاری:

 به طور کلی انواع متفاوتی صندوق در بازار پول فعالیت می کنند که در زیر به طور مختصر به دو نوع مهم از آن ها اشاره می شود.

الف- صندوق های با سود ثابت و ریسک پایین: این صندوق ها بیشتر در اوراق بهادار بهره دار با سررسیدهای متفاوت از قبیل اوراق قرضه یا ابزارهای مالی بازار پولی سرمایه گذاری می کنند. نسبت سرمایه گذاری های این نوع از صندوق ها معمولا ۲۰% روی سهام و ۸۰% روی اوراق بهادار با سود ثابت است. این صندوق ها معمولا سود سالیانه ۲۰% را تضمین می کنند گرچه بسته به شرایط بازار بورس معمولا سود سالیانه این صندوق ها تا ۳۰% نیز بالا می رود. صندوق هایی با سود ثابت برای سرمایه گذاری های کوتاه و بلند مدت مناسب هستند.

ب- صندوق های با سود متغیر و ریسک بالا : این صندوق های پول جمع اوری شده از سرمایه گذاران را در سهام و سایر اوراق بهادار سرمایه گذاری می کنند. نسبت سرمایه گذاری در سهام و اوراق مشارکت با سود ثابت از هر صندوق تا صندوق دیگر بنا به تصمیم مدیر سرمایه گذاری صندوق متفاوت است اما صندوق ها عموما تا ۸۰% از سرمایه خود را روی سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس سرمایه گذاری می کنند . با توجه به نوسانات زیاد قیمت سهام در بورس سود سالیانه حاصل از سرمایه گذاری شما در این صندوق ها چیزی بین -۲۰% تا +۱۰۰% خواهد بود. در این میان تدبیر و صلاحیت مدیر سرمایه گذاری است که شما را به سودهای بالا یا حتی زیان خواهد رساند. در واقع مهمترین تفاوت صندوق های سرمایه گذاری مختلف با یکدیگر تبحر مدیر سرمایه گذاری هر یک است.

روش سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک :

الف: انتخاب صندوق مناسب

  1. مراجعه به سایت مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران و بررسی سابقه سوددهی صندوق های مختلف. این سایت یک جدول بسیار مفید به شما ارائه میده که توش آخرین امار مربوط به تمامی صندوق های سرمایه گذاری فعال آورده شده. توی این جدول می تونید ببینید که عمر هر صندوق چقدره و توی سالهای گذشته چقدر بازدهی داشته. توجه کنید که صندوقی که عمر بیشتر و بازدهی بلند مدت بالاتری داره بهتر هست. بنده شخصا صندوق بورسیران و عقیق رو پیشنهاد میدم.
  2. برای سرمایه گذاری در یک صندوق  تحقیق کنید که در شهر محل سکونتتون چه صندوق هایی شعبه دارند. اینکه به شعبه صندوق دسترسی مستقیم داشته باشید می تونه خیلی بهتون کمک کنه اما اگه دسترسی هم نداشتید بعضی از صندوق ها از راه دور هم سرمایه می پذیرند که باید از شعبه مرکزی صندوق در این مورد سوال کنید.

ب- اقدام جهت خرید واحد سرمایه گذاری

  1. به همراه مدارک شناساسییتون و شماره حساب بانکی شخصی خودتون  به شعبه صندوق مراجعه کنید. اونجا بهتون یک شماره حساب میدند تا پول رو به اون حساب واریز کنید و فیشش رو براشون ببرید. با ارائه فیش براتون به  قیمت روز واحد سرمایه گذاری میدند و گواهی اون رو در اختیارتون قرار خواهند داد. فرض کنید که می خواید ۱۰ میلیون تومن سرمایه گذاری کنید و قیمت هر واحد سرمایه گذاری صدوق در روز مراجعه شما ۲۱۰ هزار تومن باشه بنابراین شعبه براتون یک گواهی صادر می کنه که توش درج شده که شما  ۴۷ واحد سرمایه گذاری به قیمت هر واحد ۲۱۰ هزار تومان خریداری کردید. ۱۳۰ هزار تومان از پولتون باقی میمونه که صندوق طی چند روز آینده به حساب بانکیتون برگشت میده.
  2. خب شما دیگه از اینجا به بعد کاری ندارید جز دنبال کردن قیمت هر واحد سرمایه گذاری صندوق مورد نظرتون توی روزهای آینده. این قیمت هر روز تغییر می کنه و اگه قیمت از ۲۱۰ هزار تومان بالاتر بره شما سود کردید و اگه پایین تر بیاد زیان دیدید. اما فراموش نکنید که برای رسیدن به سود مورد نظرتون معمولا به حداقل ۱ سال زمان نیاز هست بنابراین با هر فراز و فرودی تب و لرز نکنید و اجازه بدید که مدیر سرمایه گذاریتون کار خودش رو بکنه. سابقه صندوق توی سالهای گذشته بهتون نشون میده که حتی یک ضرر ۲۰-۳۰ درصدی هم نباید شما رو وادار به فروش واحد های سرمایه گذاریتون بکنه. اینجا واقعا جوجه رو آخر پاییز می شمرند.

نکته : فراموش نکنید که نباید انتظار داشته باشید که صندوق سر هر ماه سود پولتون رو به حسابتون واریز کنه ( هرچند بعضی از صندوق های خاص این کار رو انجام میدن). در واقع شما با افزایش ارزش واحدهای سرمایه گذاریتون سود می برید و در صورتی که بخواید سودتون رو برداشت کنید باید تعدای از واحدهای سرمایه گذاریتون رو بفروشید.

ج – اقدام جهت فروش واحد های سرمایه گذاری

در صورتی که قصد خروج از صندوق رو دارید یا قصد دارید مقداری از سود سرمایه گذاریتون رو برداشت کنید نیاز هست که تعدادی از واحدهای سرمایه گذاریتون رو بفروشید. توجه کنید که معمولا اگه زودتر از ۳ ماه پس از خرید واحدهای سرمایه گذاری قصد فروش اونها رو داشته باشید صندوق طبق جدول خاصی از شما کارمزد اخذ می کنه. برای اینکه بدونید این کارمزد چقدر هست باید اساسنامه اون صندوق رو ملاحظه کنید که توی وب سایت صندوق در اختیار عموم قرار داده شده. برای نمونه جدول مربوط به کارمزد صندوق سرمایه گذاری مشترک پیشتاز و ممتاز را در اینجا ملاحظه کنید.

کارمزد ابطال صندوص سرمایه گذاری پیشتاز

 

فاصله زمانی از هنگام صدور واحدهای سرمایه گذاری

کارمزد ابطال به صورت درصدی از کل مبلغ فروش واحدها

کمتر از یک هفته

۵%

کمتر از ۲ هفته

۴%

کمتر از ۱ ماه

۳%

کمتر از ۲ ماه

۲%

کمتر از۳ ماه

۱%

بیشتر از ۳ ماه

۰%

کارمزد ابطال صندوص سرمایه گذاری ممتاز

 

فاصله زمانی از هنگام صدور واحدهای سرمایه گذاری

کارمزد ابطال به صورت درصدی از کل مبلغ فروش واحدها

کمتر از ۱ ماه

۱%

بیشتر از ۱ ماه

۰%

 برای فروش به همراه گواهی سرمایه گذاری و مدارک شناسایی به دفتر شعبه صندوق مراجعه می کنید و درخواست ابطال واحد های سرمایه گذاری خودتون رو ارائه میدید. صندوق موظف خواهد بود تا حداکثر ظرف ۷ روز پول واحدهای سرمایه گذاری رو به قیمت روزی که درخواست ابطال دادید به حساب شما واریز کنه.

همانطور که بعدا خودتون تجربه خواهید کرد نحوه سرمایه گذاری و ابطال واحدهای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک بسیار ساده و با کمترین تشریفات اداری است.

مزایای صندوق های سرمایه گذاری مشترک:

 ۱ – نقدینگی بالا : به واسطه امکان خرید و فروش سهام صندوق در کلیه ی روزهای کاری، مشکلات تأخیر در خرید و فروش اوراق بهادار برطرف می شود. از طریق این صندوق ها امکان خرید یا فروش سهام در هر زمانی و به ارزش خالص دارایی های جاری امکان پذیر است. اگه بخوام موضوع رو واضح تر توضیح بدم اینجوری میشه که فرض کنید شما ۱۰۰۰ سهم فولاد مبارکه دارید و می خواید صبح روز فردا همه سهامتون رو بفروشید اما فردا متوجه می شید که نماد فولاد مبارکه بسته شده و بعد از پرس و جو متوجه میشید که چند هفته ای بسته می مونه. بنابراین تا وقتی که نماد باز بشه شما به پولتون نمی رسید. اما در مورد صندوق سرمایه گذاری مشترک اینطور نیست. شما هر لحظه که به پولتون نیاز پیدا کنید با مراجعه به دفتر شعبه صندوق درخواست ابطال واحدهای سرمایه گذاریتون رو ارائه می دید و حداکثر ۷ روز بعد پول تو حسابتون خواهد بود. یعنی پول شما توی صندوق هیچوقت بلوکه نمیشه و ضامن صندوق این رو برای شما تضمین می کنه. واضحه که مجبور نیستید همه واحدهای سرمایه گذاریتون رو بفروشید و می تونید هر تعداد از واحدهای که دوست دارید ابطال کنید و پولش رو دریافت کنید.

۲- مدیریت حرفه ای : صندوق های مشترک سرمایه گذاری بوسیله مدیران حرفه ای مدیریت می شوند که سرمایه گذاری بالقوه در هزاران شرکت متفاوت را بررسی و ارزیابی می کنند. شرکت های سرمایه گذاری با توجه به دسترسی به تخصص قادر هستند که مدیریت پورتفولیوی مطلوبی را ارائه کنند که بسیاری از افراد سرمایه گذار قادر به این مسئولیت نیستند. یکی از ابزارهای مدیر پورتفولیو دریافت اطلاعات جدید و مستمر است که با حضور در بازارهای سرمایه امکان پذیر می شود.

۳- قیمت گذاری سهام شرکت های سرمایه گذاری شفاف بوده و بستگی به ارزش خالص دارایی دارد که در حقیقت به صورتی ساده تر از ارزش سایر پورتفولیوها و اوراق قابل محاسبه است.

۴- قابلیت دسترسی بالا: این صندق ها سهولت دسترسی و خرید سهام توسط سرمایه گذاران به طور مستقیم یا غیرمستقیم را فراهم می کنند.

۵-تنوع بخشی اوراق بهادار و کاهش ریسک: از طریق سرمایه گذاری وجوه در ترکیب متنوعی از اوراق بهادار صنایع و شرکت های مختلف و نیز استفاده از امین جهت نگهداری اوراق بهادار، کاهش ریسک را امکان پذیر می سازد .

۶- مقررات: این صنعت تحت نظارت کمیسیون بورس و اوراق بهادارSEC فعالیت های خود را منظم می نمایند و شرایط لازم را برای حفاظت سرمایه گذاران از سوء استفاده را فراهم می نمایند.

۷- این شرکت های سرمایه گذاری مانند یک «سوپر مارکت مالی» انواع مختلف پورتفولیوها با اهداف متنوعی را به عموم عرضه می کنند. وجود تعداد زیاد و انواع مختلف صندوق ها با دامنه وسیعی از اهداف سرمایه گذاری – از محافظه کارانه تا متهورانه – حق انتخاب و انعطاف پذیری بالایی در سرمایه گذاری به سرمایه گذاران می دهد .

۸- در مقایسه با سایر سرمایه گذاری ها، سرمایه گذاری در صندوق مشترک آسان تر است، غالباً سرمایه گذاری در این صندوق ها با کمیسیون خرید و فروش کم تر و سریع تر انجام می گیرد. بسیاری از مواقع ممکن است «کمیسیون خرید» وجود نداشته باشد ولی غالباً «حق کمیسیون فروش» کمی وجود دارد.

۹- در این نوع از سرمایه گذاری ها هزینه معاملات نیز با تجمع وجوه در شرکت های سرمایه گذاری به شدت کاهش می یابد. می توان تصور کرد که برای پخش کردن سرمایه گذاری حتی برای یک فرد ثروتمند هزینه معاملات گزافی ازجمله حق الزحمه خرید و فروش سهام متعدد وجود دارد که با مشارکت در مقیاس های بالا کاهش می یابد.

 معایب صندوق های مشترک سرمایه گذاری

 ۱- نامناسب برای سرمایه گذاری کوتاه مدت : به دلیل کارمزد قابل توجه معاملات اوراق ، چنین سرمایه گذاری برای کوتاه مدت چندان مناسب نیست و سود رضایت بخشی را برای سرمایه گذار نخواهد داشت.

 ۲- عدم امکان دسترسی سریع به پول: از آن جایی که طبیعت چنین سرمایه گذاریهایی ، بلند مدت است ، امکان نقدینگی سریع آن فراهم نیست و بازپرداخت وجه اوراق فروخته شده تا هفت روز می تواند به تعویق افتد .

 ۳- ریسک پذیری: هرچند در مقایسه با بسیاری از سرمایه گذاری های دیگر از ریسک پذیری کمتری برخوردار است ولیکن ریسک هایی چون ریسک اعتباری و ریسک عملیاتی برای چنین اوراقی متصور است.

  خلاصه مطلب :

دوست بنده ۳ سال پیش ۲۵ میلیون تومان توی یکی از همین صندوق ها سرمایه گذاری کرد اما یک ماه بعد از سرمایه گذاری ارزش واحدهای سرمایه گذاریش ۲۰% افت کرد. این دوست من چنانچه  از زیان چند درصدی که طی روزهای اول کرده بود نگران نشده بود  و واحدهای سرمایه گذاری خودش رو ابطال نکرده بود الان ارزش واحدهای سرمایه گذاریش چیزی حدود ۱۱۰ میلیون تومان بود.  بنابراین بعد از سرمایه گذاری توجه کنید که شما برای حداقل یک سال سرمایه گذاری کردید و دیدتون برای کسب بازده باید حداقل ۱ ساله باشه.

Print Friendly
 


:: موضوعات مرتبط: آموزش , بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 611
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 تير 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

 

 

شبندر به دلیل تعدیل پیش بینی سود هر سهم متوقف شد و اغلب سهمها آخر وقت مثبت شدند.


خوب! آقاجان زودتر می بستید این سهمو.خیلی از سهم ها پاسوز شبندر شدن.

تعدیل سهم هم احتمال زیاد مثبته. پس چرا سهم صف فروش بود؟!

دلیلش اینه که تعدیل مثبت اون چیزی که خیلی ها انتظار داشتند که سود هر سهم بشه مثلاً 400 تومن! نیست و یک تعدیل مثبت معمولی است . 

 



:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 420
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 بورس

 

 

چند نفر در مورد بورس و شرایط کلی بازار پرسیدن.

بازار بورس در چند ماه گذشته رشد خوبی کرده ولی فعلاً در حال اصلاح هستش. خود من در حال حاضر 80 درصد نقد هستم و منتظر.

متاسفانه گاهی اوقات یک سهم بدون اینکه شایستگی داشته باشه، لیدر کل بازار میشه. در گذشته شاهد این بودیم که سهمی به نام صدرا بی دلیل لیدر بازار شده بود و نهایتاً کار به جایی رسید که صدرا از بورس اخراج شد و به بازار پایه رفت و بازار از دست صدرا راحت شد !  در حال حاضر هم به نظر می رسه شبندر بی دلیل لیدر بازار شده و تا وقتی که شبندر به تعادل نرسه وضعیت بازار خوب نخواهد شد. اولین حمایت مهم شبندر به نظر محدوده 690 الی 700 تومن هستش که باید ببینیم منجر به حمایت قطعی از شبندر میشه یا نه.

 

در مورد پارسان و غدیر هم که مورد سوال یکی از دوستان بود باید بگم :

پارسان : در کل سهم خوبیه ولی فعلاً در حال اصلاح هستش. اگه 790 را به پایین بشکنه ممکنه تا حدود 740 هم افت کنه که در این صورت به نظرم برای خرید ارزنده خواهد بود.

غدیر : اگه 380 را به پایین بشکنه وضعیتش به لحاظ تکنیکی  بد میشه. البته در 360 هم حمایت داره و اگه 360 هم به پایین شکسته بشه، وضعیتش بسیار بد خواهد شد.

 

در کل به نظرم تا متعادل شدن شبندر باید صبر کرد.

 



:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 444
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

 

 

این سوال شاید برای خیلی ها مطرحه که تحلیل فاندامنتال مهمتره یا تکنیکال. 

من بعد از پنج، شش سال تجربه کار بورس و بازارهای مالی معتقدم که هر کدام از این روشها، ویژگیها و نقاط قوت و ضعف خودشون را دارن. بارها شده که سهمی بدون سیگنال تکنیکال، یک دفعه برای تعدیل مثبت عایدی متوقف شده و با رشد قابل توجهی باز شده یا اینکه یک دفعه و بدون سیگنال تکنیکال رشد زیادی کرده. برعکسش هم صادقه. بارها شده تحلیلگران بنیادی ارزش یک سهم را بیش از قیمت روز سهم می دونستند و معتقد به رشد سهم بودند ولی سیگنالهای افت در نمودار سهم دیده میشد و سهم افت کرد. به عنوان مثال وقتی در اردیبهشت سال 90 بازار شروع به افت کرد اغلب بنیادی کارها می گفتن به لحاظ بنیادی بازار نباید افت کنه. در واقع گزارشهای میان دوره ای که میومد هیچ نکته بدی توش دیده نمیشد ولی بازار افت می کرد.

نظر شخصی من اینه که فاندامنتال در دراز مدت باعث رشد یا افت یک سهم یا یک کالا میشه ولی تکنیکال نقاط ورود و خروج را بهتر می تونه مشخص کنه. به همین دلیل با وجود اینکه وضعیت بنیادی یک سهم یا یک صنعت را مد نظر دارم ولی همیشه با سیگنالهای تکنیکال خرید و فروش می کنم. البته دلیل این موضوع شاید این باشه که من در تحلیل بنیادی تخصصی ندارم و توی صورتهای مالی فقط دنبال یک سری اطلاعات خاص و ریزه کاری می گردم که بتونم سهمهای خوب تکنیکالی را فیلتر کنم. بنابراین ممکنه کسی تخصص تحلیل بنیادی داشته باشه و تحلیل بنیادی را بر تحلیل تکنیکال ترجیح بده. 

اما نکته مهمی که می خوام بهش اشاره کنم اینه که عده زیادی تحلیل فاندامنتال را با اخبار و شایعات و تصمیمات خلق الساعه اشتباه می گیرن.

مثلاً در مورد سهام پالایشگاها عده ای عدم تصویب معافیت پالایشگاهها از پرداخت سهم صندوق توسعه ملی را عامل فاند افت پالایشگاهها می دونن. 

اول اینکه این موضوع فقط بر سود آوری بعضی پالایشگاهها مثل شبندر تاثیر داره و نه بر همه پالایشگاهها. اگه این عامل فاند افت پالایشگاهها است، پس چرا دیگر پالایشگاهها که تاثیری از این عامل نمی گیرند هم افت می کنند؟! 

دوم اینکه حتی اگه فرض کنیم که اسم این تصمیم مجلس را فاند بگذاریم ، قبل از جلسه مجلس چه تصمیمی می تونیم برای خرید یا فروش بگیریم؟! می خوام این را بگم که شما باید بشینید تا ببینید مجلس تصویب می کنه یا نه. اگه تصویب کنه فردا اول وقت همه صف خرید هستند و فرصت  خرید از دست میره، اگر هم تصویب نکنند فردا همه صف فروش هستند. بنابراین شما اینجا با یک تصمیم گیری مواجه هستید نه فاند. 

مثال دیگه در مورد دلار عده ای می گن تکنیکال بی خوده و فقط فاند جواب میده و مثال هم می زنن که وقتی مذاکره به نتیجه نرسید دلار یک روزه مثلاً 200 تومن رشد کرد. خوب! موضوع اصلی همینجاست. شما برای اینکه از نتیجه مذاکرات با خبر بشید باید صبر کنید تا مذاکره تموم بشه و نتیجه مشخص بشه. وقتی هم که مشخص شد تا شما بخواهید اقدام کنید دیر شده چون همزمان با شما بقیه آدمها هم همون کاری را می خوان انجام بدن که شما می خواهید انجام بدید. 

بنابراین من شخصاً مخالف این هستم که اسم  این اخبار و تصمیم گیری ها و ... را فاند بگذارم. تحلیل فاندامنتال به نظر من بررسی صورتهای مالی و ترازنامه و صورت خرید و فروش و طرحهای توسعه و ... برای سهام شرکتها و بررسی وضعیت اقتصادی و سیاستهای دولت و عوامل بنیادی موثر بر قیمت ارز در مورد ارز هستش. اون چیزی که الان خیلی ها به اسم فاند میشناسن، فاند نیست بلکه رانت هستش. شما اگه از قبل در مورد یک تصمیم گیری اطلاعاتی داشته باشید، می تونید استفاده کنید وگرنه دیگه وقتی اون تصمیم اعلام شد به هیچ دردی نمی خوره. 

  تفاوت اخبار و اتفاقات با فاند اینه که اخبار و اتفاقات می تونن نوسان ایجاد بکنن ولی هرگز نمی تونن روند ایجاد بکنند یا روند اصلی را تغییر بدن. 

نهایتاً اینکه شخصاً معتقدم در نگاه بلند مدت دلیل اصلی نوسانات بلند مدت، عوامل فاندامنتال هستند ولی برای تعیین نقاط ورود و خروج ابزارهای تکنیکال کارا تر هستند. 

 

 



:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 437
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

 

 در 5 ماه اخیر قیمت اغلب سهام فلزی ابتدا روند نزولی به خودش گرفت و سپس در وضعیت رنج (جانبی) قرار گرفته و نوسان زیادی نمی کنه. اما در شرایط فعلی شاخص صنعت فلزات اساسی نشانه هایی از رشد در آینده را نشون می ده.

در درجه اول بین نمودار قیمت و اندیکاتور RSI واگرایی مثبت دیده میشه (مقایسه خطوط قرمز در نمودار قیمت و اندیکاتور)  و در درجه دوم الگوی سر و شانه معکوس در نمودار قیمت به وجود اومده که خط گردنش خط قهوه ای رنگ هستش. نظر شخصی من اینه که اگه شاخص فلزات اساسی بالای 27650 تثبیت شد نشانه رشد فلزی ها خواهد بود.

 

 

بعلاوه در نمودار سهم های بزرگ فلزی مثل فملی و فولاد هم نشانه های مشابه دیده میشه.نمودار فملی را در زیر نگاه می کنیم.

قبل از عید با توجه به سر و شانه سقفی که تشکیل شاده بود (خط گردن آبی رنگ) انتظار افت داشتم و تصویر سر و شانه و خط گردن را هم در وبلاگ گذاشتم.  قیمت به روند نزولی ادامه داد تا اینکه 61.8 از موج صعودی قبلی را تصحیح کرد. بعد از اون می بینید که یک سر و شانه معکوس تشکیل داده با خط گردن قرمز رنگ. البته برای تایید سر و شانه فملی باید بالای 600 تومن تثبیت بشه ولی خرید پله ای با رعایت حد ضرر 530 تومان کم ریسک تلقی میشه.

در مورد فولاد هم نشانه های مشابهی وجود داره و خرید با حد ضرر 410 تومن کم ریسک تلقی میشه. فسرب را هم به لحاظ تکنیکی خوب می بینم. 

البته شاید رشد های هیجانی نداشته باشند. به ویژه اینکه فصل مجامع و تقسیم سود نزدیکه و خیلی ها تمایلی به اینکه با سهم مجمع برن و سودش را چند ماه بعد بگیرن ندارن و سعی می کنند تا بعد مجمع صبر کنند و بعد خرید کنند ولی در هر صورت به لحاظ تکنیکی انتظار رشد از سهام فلزی دارم اگرچه ممکنه این رشد هیجانی و سریع نباشه و در یک پروسه میان مدت انجام بشه.

 


 

 

 

 

برای نوسان گیری و رشد های سریع همچنان گروه پتروشیمی، پالایشگاه و تجهیزاتی بهتر هستند.

 

مطالب فوق تحلیل تکنیکی و نظر شخصی نویسنده است و مسئولیت خرید یا فروش بر عهده مخاطب می باشد.

 



:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 429
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

 

 

 

در چند وقت گذشته روند حرکت دلار و سکه از هم جدا شده دلیل عمده اش هم افت طلای جهانی است.

 

نگاهی به نمودار دلار در تایم فریم روزانه نشون می ده که دلار تونسته خط روند نزولی خودش را به بالا بشکنه و وارد یک روند صعودی کوتاه مدت بشه. البته به نظر من هنوز دلار وارد یک روند صعودی بلند مدت و هیجانی نشده، اما از طرفی نشانه ای از نزول هم در نمودار دلار دیده نمیشه.

 

 

و اما نگاه بلند مدت به دلار.

 

 سال گذشته من این چنگال اندروز را روی نمودار دلار رسم کردم و در وبلاگ قرار دادم. این چنگال به خوبی سقف دلار را دیده بود. جالب اینجاست که اون چنگال هنوز هم اعتبار داره و این بار کف چنگال، دلار را حمایت کرده.

 

 

توضیح ضروری : به دلیل اینکه نمودار رهاورد در سال گذشته چند هفته به روز نشد، کل نمودار به اندازه چند هفته به سمت چپ شیفت پیدا کرده بنابراین مجبور شدم برای درست تر شدن نمودار ، بین روزهایی که نمودار دیتا نداشته، گپ بندازم. البته این هم خالی از ایراد نیست چون روزهای جمعه و تعطیل رسمی را هم گپ می اندازه ولی در هر صورت بهتر از حالت بدون گپ هست. بنابراین دلیل منقطع شدن نمودار همینه.

 

 در نهایت باید بگم تا زمانیکه دلار بالای 3500 تومان هست خطر جدی برای روند صعودی اش وجود نداره ولی ممکنه این روند صعودی ، جای خیلی دوری نره و بیشتر بازار رنج بشه.

 

 اما وضعیت سکه متفاوت از دلاره.

 

نمودار سکه در تایم فریم روزانه نشون می ده که هنوز خط روند نزولی به بالا شکسته نشده و سکه در یک کانال نزولی قرار داره.

 

 

 

بعلاوه اگر  نمودار سکه را در تایم هفتگی قرار بدیم می بینیم که قیمت زیر MA20  و  EMA12 قرار داره و حتی EMA12   هم MA20  را به پایین شکسته. بنابراین به نظر من سکه برای اینکه به روند صعودی بلند مدت  برگرده باید بالای 1375 تثبیت بشه. سکه در صورتی که خط روند نزولی در تصویر فوق را به بالا بشکنه توانایی رشد تا حدود 1375 را داره ولی اونجا مقاومت جدی داره.  اما از طرف دیگه اگه سکه زیر 1290 تثبیت بشه، احتمال ریزش مجددش هست.

 

با این تفاسیر وضعیت متناقضی را شاهد هستیم. از یک طرف دلار نشانه ای برای نزول نداره و از طرف دیگه هنوز سکه نشانه ای از روند صعودی نداره. باید دید آیا با یک بازار رنج مواجه می شیم یا اینکه یکی از این دو دیگری را به سمت خودش می کشه. 

 

 

و اما انس :

 

نمودار انس شبیه به یک الگوی فنجان معکوس شده. در واقع نمودار پس از اونکه فنجان (نیم دایره) را ساخت با رشد اخیرش دسته فنجان را ساخته. الگوی فنجان یک الگوی ادامه دهنده است یعنی اینکه انتظار اینه که موج قبل از تشکیل فنجان ( که در اینجا نزولی بوده) پس از تکمیل فنجان و دسته فنجان، ادامه پیدا کنه. البته برای تایید شدنش باید انس، 1350 را به پایین بشکنه. در این صورت هدف الگوی فنجان حدود 1200 خواهد بود .

 

 

مطالب فوق نظر شخصی نویسنده بوده و مسئولیت هر تصمیم و معامله ای بر عهده مخاطب می باشد.

 

یکی از دوستان سوال کرده که چرا در نمودار سکه نقدی و آتی اندیکاتور استوکاستیک همیشه در منطقه خرید هیجانی است.

من در نرم افزار رهاورد نگاه کردم چنین چیزی نیست.  اگر عکسی دارید برای من ایمیل کنید.

 



:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 515
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

 

 

نگاهی کوتاه به چند سهم می اندازیم.

1- صنایع شیمیایی ایران (شیران)

خودم سهم را حدود 2670 تومن خرید کردم و تا حالا به حدود 3200 رسیده و البته امروز بیش از دو درصد منفی است. به لحاظ تکنیکی وضعیت سهم را خیلی خوب می بینم. از نظر بنیادی شرکت eps خود را 502 تومن اعلام کرده که در سه ماهه اول 217 تومن معادل 43 درصد را پوشش داده. بنابراین تعدیل مثبت در این سهم بسیار محتمل هست. لذا فکر می کنم هنوز هم در درصدهای منفی سهم خریدنی است. احتمال رشد در درجه اول تا 3500 و در ادامه تا حدود 4200 را می دم.

نکته مثبت دیگر سهم اینه که سال مالی اش انتهای آذر هست و فعلاً مجمعی نداره تا نگران بلوکه شدن نقدینگی باشیم.

 

2- سرمایه گذاری توکا فولاد (وتوکا) :

وضعیت تکنیکی سهم را بسیار خوب می بینم. فعلاً رشد تا 260 و در ادامه در میان مدت تا بالای 300 را برای سهم متصور هستم. خودم سهم را حدود 215 خرید دارم.

سال مالی وتوکا هم مثل شیرانه و نگرانی بابت مجمع نداریم.

 

3- لیزینگ خودرو غدیر (ولغدر) : این سهم در یک هفته یک سود 12 درصدی به من داد. قبل مجمع در 60 تومان خرید کردم و روز باز گشایی فروختم. فعلاً سهم صف فروشه ولی این وضعیت زیاد طول نمی کشه. ولغدر در مجمع سودی تقسیم نکرد که البته برای من قابل پیش بینی بود و به همین دلیل هم قبل مجمع سهم را خرید کردم. ولغدر مدتها زیان انباشته داشت و دلیل افت سهم از بالای 100 تومن  تا حدود 40 تومن همین زیان آور بودن بود. اما در آخرین گزارش ولغدر، زیان انباشته از بین رفته و تبدیل به سود اندک شده . بنابراین سهم به عدم تقسیم سود برای افزایش سود انباشته نیاز داشت.  با توجه به عدم تقسیم سود در مجمع امسال، میزان سود انباشته شرکت در گزارش بعدی افزایش خواهد داشت. eps اعلام شده برای سال مالی جدید 220 ریال هست که در 3 ماهه 111 ریال معادل 50 درصد پوشش داده شده. با توجه به تبدیل زیان انباشته به سود و همچنین سود آور شدن شرکت و میزان پوشش سود، ولغدر به مرور به سمت 100 تومان حرکت خواهد کرد. به لحاظ تکنیکی هم تثبیت بالای 72 تومن هدف 90 تومانی را در پی خواهد داشت. بنابراین پس از جمع شدن صف فروش گزینه مناسبی برای خرید میان مدت خواهد بود. 

 

مطالب فوق صرفاً نظر شخصی نویسنده است و نباید به تنهایی ملاک تصمیم گیری قرار گیرد. بدیهی است مسئولیت هر تصمیم و معامله ای بر عهده مخاطب می باشد.

 

 


:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 483
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

 

 

1- در پست قبلی که نوشتم در کنار طرح وضعیت تکنیکی و بنیادی سهام مورد اشاره، نکات دیگری هم بود که نه تکنیکی بود و نه بنیادی. بلکه در اثر تجربه و شناخت بازی های بازار بود.

توجه کنید نماد ولغدر روز بازگشایی بعد مجمع مثبت باز شد و بلافاصله صف فروش شد! و این صف فروش چند روز ادامه داشت تا دیروز که صف فروش بالاخره جمع شد  حتی سهم مثبت هم شد و امروز سهم حدود 14 میلیون صف خرید داشت !

خوب! در این دو سه روزه چه چیزی در وضعیت بنیادی ولغدر تغییر کرد که تا دیروز 10 میلیون صف فروش داشت و امروز 14 میلیون صف خرید بود؟

اینها چیزی است که من اسمش را می گذارم بازی های بازار ! شما برای موفقیت در بازارهای مالی علاوه بر اینکه باید تحلیل بلد باشید (تکنیکال یا بنیادی یا هر دو) باید بازی های بازار را هم به مرور یاد بگیرید.

اگه یاد بگیرید اون وقت می دونید که باید صبر کنید تا صف فروش ولغدر جمع بشه و بلافاصله بخرید (چیزی که در پست قبلی گفته بودم). البته تریدر با تجربه حتی منتظر این نمی مونه تا صف کاملاً بر چیده بشه و خرید بکنه. بلکه وقتی می بینه سهمی که حجم مبناش 240 هزار هست و از صف فروش 7 میلیونی، 6 میلیونش معامله شده می دونه که مابقی صف هم معامله خواهد شد. خرید ولغدر دیروز در کف و فروش فردا ( احتمالاً در سقف) با کسر کارمزد بیش از 9 درصد سود داره.

یا مثلاً تریدر آماتور، شیران نازنین ! را دیروز در 2910 تومن فروخت و بعد سهم صف خرید شد. تریدر حرفه ای در 2950 (نقطه حمایتی) به انتظار خرید نشسته بود.

اینها نکات ریزی است که تحلیل  نیست ولی حاصل تجربه است و در ترید بسیار مهمه.

 

2- امروز بعد از مدتها فولاد مبارکه تکانی به خودش داد و آخر وقت صف خرید شد. فولاد تا 5 ماه پیش یکی از لیدرهای بازار بود ولی از 5 ماه پیش به این طرف قافیه را به پالایشگاهها و پتروشیمی ها باخت. اما به نظر می رسه گروه فلزی مجدداً می خواد گروه پیشرو بازار بشه. در تحلیل قبلی در مورد فلزات هم اشاره کردم که سیگنالهای تکنیکی برای رشد فلزی ها دیده میشه. البته باید به حجم معاملات فولاد نگاه کرد. فولاد زمانی روزانه حد اقل ده، بیست میلیون سهمش معامله میشد اما مدتهاست که عموماً حجم مبناش را هم پر نمی کنه. اگه فولاد حجم معاملاتش بالا بره غول خفته بازار بیدار میشه و مجدداً می تونه یکی از لیدرهای بازار باشه.

3- شاخص کل در نقطه حساسی قرار گرفته. تثبیت شاخص کل بالای 45600 واحد، منجر به یک موج صعودی هیجانی دیگه میشه ولی اگه شاخص نتونه این سطح را پشت سر بگذاره احتمال افت شدید ایجاد میشه. مطمئناً انتخابات ریاست جمهوری می تونه روی روند بورس هم تاثیر بگذاره. در واقع بازار سرمایه به انتخاب کسی که بتونه سر و سامانی به وضع اقتصادی بده واکنش مثبت نشون می ده و بر عکس اگه کسی انتخاب بشه که سیاستهای اقتصادی اش ادامه سیاستهای دولت فعلی باشه، تاثیر منفی بر بازار خواهد داشت. هر چند که ممکنه این تاثیر مثبت یا منفی بلند مدت نباشه. 

 

 


:: موضوعات مرتبط: بورس وبازار سرمایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 388
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

آئین نامه1

آيين‌نامه اجرايي قانون تملك آپارتمان‌ها با اصلاحيه‌هاي بعدي مصوب 8/2/1347

بخش اول _ قسمت‌هاي مختلف ساختمان

فصل اول _ قسمت‌هاي اختصاصي

ماده 1- قسمت‌هايي از بنا اختصاصي تلقي مي‌شود كه عرفاً براي استفادة انحصاري شريك ملك معين يا قائم مقام او تخصيص يافته باشد.

ماده 2- علاوه بر ثبت اراضي زير بنا و محوطة باغ‌ها و پارك‌هاي متعلقه براي مالكيت قسمت‌هاي اختصاصي نيز بايد به طور مجزا سند مالكيت صادر شود، مشخصات كامل قسمت اختصاصي از لحاظ حدود، طبقه، شماره، مساحت قسمت‌هاي وابسته، ارزش و غيره بايد در سند قيد گردد.

 

فصل دوم _ قسمت‌هاي مشترك

 

ماده 3- قسمت‌هايي از ساختمان و اراضي و متعلقات آنها كه به طور مستقيم و يا غير مستقيم مورد استفادة تمام شركاء مي‌باشد قسمت‌هاي مشترك محسوب مي‌گردد و نمي‌توان حق انحصاري بر آنها قائل شد.

تبصره _ گذاردن ميز و صندلي و هر نوع اشياء ديگر و همچنين نگاهداري حيوانات در قسمت‌هاي مشترك ممنوع است.

قسمت‌هاي مشترك در ملكيت مشاع تمام شركاء ملك است، هر چند كه در قسمت‌هاي اختصاصي واقع شده باشد و يا از آن قسمت‌ها عبور نمايد.

 

ماده 4- قسمت‌هاي مشترك مذكور در ماده 2 قانون تملك آپارتمان‌ها عبارت است از:

الف _ زير زمين بنا خواه متصل به بنا باشد يا بنا به وسيلة پايه روي آن قرار گرفته باشد.

ب _ تأسيسات قسمت‌هاي مشترك از قبيل چاه آب و پمپ، منبع آب، مركز حرارت و تهويه، رخت‌شويخانه، تابلوهاي برق، كنتورها، تلفن مركزي، انبار عمومي ساختمانن اطاق سرايدار در هر قسمت بنا كه واقع باشد، دستگاه آسانسور و محل آن، چاه‌هاي فاضلاب، لوله‌ها از قبيل: (لوله‌هاي فاضلاب، آب، برق، تلفن، حرارت مركزي، تهوية مطبوع، گاز، نفت، هواكش‌ها، لوله‌هاي بخاري) گذرگاه‌هاي زباله و محل جمع‌آوري آن و غيره.

پ _ اسكلت ساختمان

تبصره _ جدارهاي فاصل بين قسمت‌هاي اختصاصي مشترك بين آن قسمت‌ها است مشروط بر اينكه جزء اسكلت ساختمان نباشد.

ت _ درها و پنجره‌ها، راهروها، پله‌ها، پاگردها كه خارج از قسمت‌هاي اختصاصي قرار گرفته‌اند.

ث _ تأسيسات مربوط به راه پله از قبيل وسائل تأمين كنندة روشنايي، تلفن و وسايل اخبار و همچنين تأسيسات مربوط به آنها به استثناي تلفن‌هاي اختصاصي، شيرهاي آتش‌نشاني، آسانسور و محل آن، محل اختتام پله و ورود به بام و پله‌هاي ايمني.

ج _ بام و كليه تأسيساتي كه براي استفادة عموم شركاء و يا حفظ بنا در آن احداث گرديده است.

ح _ نماي خارجي ساختمان.

خ _ محوطة ساختمان، باغ‌ها و پارك‌ها كه جنبة استفادة عمومي دارد و در سند قسمت اختصاصي نيز ثبت نشده باشد.

 

بخش دوم _ ادارة امور ساختمان

فصل اول _ مجمع عمومي

طرز انتخاب و وظايف و تعهدات مدير:

ماده 5- در صورتي كه تعداد مالكين از سه نفر تجاوز كند مجمع عمومي مالكين تشكيل مي‌شود.

ماده 6 (اصلاحي 30/1/1371)_ زمان تشكيل مجمع عمومي مالكين اعم از عادي يا فوق‌العاده در مواردي كه توافق نامه‌اي بين مالكين تنظيم نشده است به موجب اكثريت مطلق آراي مالكيني خواهد بود كه بيش از نصف مساحت تمام قسمت‌هاي اختصاصي را مالك باشند و در صورت عدم حصول اكثريت مزبور، زمان تشكيل مجمع عمومي با تصميم حداقل سه نفر از مالكين تعيين خواهد شد.

 

ماده 7- در اولين جلسة مجمع عمومي ابتداء رئيس مجمع تعيين خواهد شد و سپس در همان جلسه مدير يا مديراني از بين مالكين و يا اشخاص خارج انتخاب مي‌شود. مجمع عمومي مالكين بايد لااقل هر سال يك بار تشكيل شود.

 

ماده 8- براي رسميت مجمع حيضور مالكين بيش از نصف مساحت تمام قسمت‌هاي اختصاصي يا نماينده آنان ضروري است.

تبصره _ در صورت عدم حصول اكثريت مندرج در اين ماده جلسه براي پانزده روز بعد تجديد خواهد شد. هرگاه در اين جلسه هم اكثريت لازم حاصل نگرديد جلسه براي 15 روز بعد تجديد و تصميمات جلسة اخير با تصويب اكثريت عدة حاضر معتبر است.

 

ماده 9- كسي كه به عنوان نمايندة يكي از شركاء تعيين شده بايد قبل از تشكيل جلسة مجمع عمومي وكالتنامة معتبر خود را به مدير يا مديران ارائه نمايد.

تبصره _ در صورتي كه مالك قسمت اختصاصي شخصيت حقوقي باشد نمايندة آن طبق قوانين مربوط به شخصيت‌هاي حقوقي و معرفي خواهد شد.

 

ماده 10- هرگاه چند نفر مالك يك قسمت اختصاصي باشند بايد طبق ماده 7 قانون تملك آپارتمان‌ها از طرف خود يك نفر را براي شركت در مجمع عمومي انتخاب و معرفي نمايند.

 

ماده 11- مجمع عمومي شركاء داراي وظايف و اختيارات زير مي‌باشد:

الف _ تعيين رئيس مجمع عمومي.

ب _ انتخاب مدير يا مديران و رسيدگي اعمال آنها.

پ _ اتخاذ تصمي نسبت به ادارة امور ساختمان.

ت _ تصويب گزارش مربوط به درآمد و هزينه‌هاي سالانه.

ث _ اتخاذ تصميم در ايجاد اندوخته براي امور مربوط به حفظ و نگهداري و تعمير بنا.

ج _ تفويض اختيار به مدير يا مديران به منظور انعقاد قراردادهاي لازم براي اداره ساختمان.

 

ماده 12 (اصلاحي 30/1/1371) _ كليه تصميمات مجمع عمومي شركاء بايد در صورت جلسه نوشته شود و به وسيلة مدير يا مديران نگهداري شود.

تبصره _ تصميمات متخذة مجمع بايد ظرف ده روز به وسيلة مدير يا مديران به شركاء غايب اطلاع داده شود.

 

ماده 13- تصميمات مجمع عمومي بر طبق مادة 6 قانون براي كلية شركاء الزام‌آور است.

 

فصل دوم _ اختيارات و وظايف مدير يا مديران

 

ماده 14- مدير يا مديران مسئول حفظ و ادارة ساختمان و اجراي تصميمات مجمع عمومي مي‌باشند.

 

ماده 15 (اصلاحي 28/10/1353) _ تعداد مديران بايد فرد باشد و مدت مأموريت مدير يا مديران دو سال است ولي مجمع عمومي مي‌تواند اين مدت را اضافه كند و انتخاب مجدد مدير يا مديران بلامانع خواهد بود.

 

ماده 16- در صورت استعفاء، فوت، عزل و يا حجر مدير يا مديران قبل از انقضاء مدت، مجمع عمومي فوق‌العاده به منظور انتخاب  جانشين تشكيل خواهد شد.

 

تبصره 1 (الحاقي 28/10/1353) _ در صورتي كه سه نفر يا بيشتر از اعضاي هيأت مديره به جهات فوق از هيأت مديره به جهات فوق از هيأت مديره خارج شوند مجمع عمومي فوق‌العاده بايد به منظور تجديد انتخاب هيأت مديره تشكيل گردد.

تبصره 2- حذف شده است.

 

ماده 17- تصميمات مديران با اكثريت آراء معتبر است.

 

ماده 18- مجمع عمومي يك نفر از مديران را به عنوان خزانه‌دار تعيين مي‌نمايد، خزانه‌دار دفتر ثبت درآمد و هزينه خواهد داشت كه به پيوست قبوض و اسناد مربوط براي تصويب ترازنامه به مجمع عمومي تسليم و ارائه خواهد داد.

 

ماده 19- مدير يا مديران، امين شركاء بوده و نمي‌توانند فرد ديگر را به جاي خود انتخاب نمايند.

 

ماده 20- مدير يا مديران مكلفند تمام بنا را به عنوان يك واحد در مقابل آتش‌سوزي بيمه نمايند.

سهم هر شريك از حق بيمه با توجه به ماده 4 قانون به وسيلة مدير تعيين و از شركاء اخذ و به بيمه‌گر پرداخت خواهد شد.

 

ماده 21- مدير يا مديران مكلفند ميزان هزينه‌هاي مستمر و مخارج متعلق به هر شريك و نحوة پرداخت آن را قبل يا بعد از پرداخت هزينه و به وسيلة نامه سفارشي به نشاني قسمت اختصاصي يا نشاني تعيين شده از طرف شريك به او اعلام نمايند.

 

ماده 22- در كليه ساختمان‌هاي مشمول قانون تملك آپارتمان‌ها كه بيش از ده «10» آپاراتمان داشته باشند مدير يا مديران مكلفند براي حفظ و نگهداري و همچنين تنظيف قسمت‌هاي مشترك و انجام ساير امور مورد نياز بنا، درباني استخدام نمايند.

 

فصل سوم _ هزينه‌هاي مشترك

 

ماده 23 (اصلاحي 17/3/1359) _ شركاء ساختمام موظفند در پرداخت هزينه‌هاي مستمر و هزينه‌هايي كه براي حفظ و نگاهداري قسمت‌هاي مشترك بنا مصرف مي‌شود طبق مقررات زير مشاركت نمايند:

در صورتي كه مالكين ترتيب ديگري براي پرداخت هزينه‌هاي مشترك پيش‌بيني نكرده باشند سهم هر يك از مالكين يا استفاده كنندگان از هزينه‌هاي مشترك آن قسمت كه ارتباط با مساحت زير بناي قسمت اختصاصي دارد از قبيل آب، گازوئيل و اسفالت پشت‌بام و غيره به ترتيب مقرر در ماده 4 قانون تملك آپارتمان‌ها و ساير مخارج كه ارتباطي به ميزان مساحت زير بنا ندارد از قبيل هزينه‌هاي مربوط به سرايدار، نگهبان، متصدي آسانسور، هزينه نگاهداري تأسيسات، باغبان، تزئينات قسمت‌هاي مشترك و غيره به طور مساوي بين مالكين يا استفاده كنندگان تقسيم مي‌گردد، تعيين سهم هر يك از مالكين يا استفاده كنندگان با مدير يا مديران مي‌باشد.

تبصره (اصلاحي 30/1/1371) _ چنانچه به موجب اجاره‌نامه يا قرارداد خصوصي پرداخت هزينه‌هاي مشترك به عهدة مالك باشد و مالك از پرداخت آن استنكاف نمايد. مستأجر مي‌تواند از محل مال الاجاره هزينه‌هاي مزبور را پرداخت كند و در صورتي كه پرداخت هزينه‌هاي جاري مشترك به عهدة استفاده كننده باشد و از پرداخت استنكاف كند مدير يا مديران مي‌توانند علاوه بر مراجعه به استفاده كننده به مالك اصلي نيز مراجعه نمايند.

 

ماده 24 (اصلاحي 30/1/1371) _ هر يكاز شركاء كه در مورد سهميه يا ميزان هزينة مربوط به سهم خود معترض باشد مي‌تواند به مدير مراجعه و تقاضاي رسيدگي نسبت به موضوع را بنمايد، در صورت عدم رسيدگي يا رد اعتراض، شريك مي‌‌تواند به مراجع صلاحيت‌دار قضايي مراجعه كند.

 

ماده 25- هزينه‌هاي مشترك عبارت است از:

الف _ هزينه‌هاي لازم براي استفاده، حفظ و نگاهداري عادي ساختمان و تأسيسات و تجهيزات مربوطه.

ب _ هزينه‌هاي اداري و حق‌الزحمه مدير يا مديران.

 

فصل چهارم _ حفظ و نگهداري و تعمير بنا

 

ماده 26- در صورتي كه بين شركاء توافق شده باشد كه هزينه‌هاي نگاهداري يك قسمت از بنا يا هزينة نگاهداري و عمليات يك جزء از تأسيسات فقط به عهدة بعضي از شركاء باشد فقط همين شركاء ملزم به انجام آن بوده و در تصميمات مربوط به اين هزينه‌ها تعيين تكليف خواهند نمود.

ماده 27- مدير يا مديران به ترتيبي كه مجمع عمومي تصويب مي‌كند مي‌توانند به منظور تأمين هزينه‌هاي ضروري و فوري وجوهي به عنوان تنخواه گردان از شركاء دريافت دارند.



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 475
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

« به نام خدا »

قوانين و مقررات ساختمان

مقدمــه:

مسلماً برقراري نظم و مشخص شدن حقوق و وظايف متقابل در هر جمعي مستلزم تعريف دقيق مناسبات في­مابين و احترام به حقوق يكديگر مي­باشد. در مجتمع­هاي آپارتماني مجاورت واحدها، محلهاي مشاع، سلايق گوناگون و تقابل فرهنگهاي مختلف در صورت عدم رعايت مقرارتي خاص مي­تواند موجب گلايه و ناراحتي ساكنين را فراهم آورد. هرچند دوستي، برادري، سعه صدر و گذشت مهمترين اصل جهت ايجاد آرامش و صميميت در محيطهاي اجتماعي است؛ اما وضع قوانين نيز جهت شفاف شدن موضوعات الزامي است. اصلي­ترين قانون مصوب جهت رعايت نظم در مجتمع­هاي آپارتماني «قانون تملك آپارتمانها وآيين‌نامه اجرايي آن  با اصلاحيه‌هاي بعدي مصوب 8/2/1347» مي­باشد كه منبعد اختصاراً قانونناميده مي­شود. هدف از تدوين و تصويب اين مقررات تصريح برقانون مذكور و نيز وضع برخي از مقررات است كه مختص واحدهاي مسكوني مستقر در آپارتمانهاي به نشاني تهران- خيابان شهيد كلاهدوز (دولت سابق)- خيابان شهيد نعمتي (كيكاووس سابق)- كوچه شانزدهم- پلاك 12 مي­باشد؛ كه منبعد ساختمان ناميده خواهد شد.

 

فصل اول: مجمع عمومي

ماده 1- مجمع    عمومي عالي­ترين نهاد تصميم گيري درخصوص ساختمان مي­باشد  كه حدود وظايف و اختيارات آن توسط قانون و اين مقررات مشخص ميشود.

ماده 2- مجمع عمومي مالكين بايد لااقل هر سال يك بارتشكيل شود.رياست مجمع در هر سال با مدير ساختمان خواهد بود؛درصورت عزل و يا فوت مدير رياست مجمع در ابتداي جلسه به وسيله راي گيري مشخص خواهد شد.دونفر از اعضاء نيز در ابتداي جلسه به انتخاب مجمع به عنوان ناظر تعيين خواهند شد. تشكيل مجمع فوق العاده در هر زماني توسط  مدير يا به درخواست حداقل سه نفر از مالكين ساختمان امكان­پذير خواهد بود. دعوت به جلسه به صورت مكتوب ، تلفني ، فكس يا پست الكترونيك و حداقل يك هفته پيش از تشكيل جلسه بايد به  اطلاع مالكين رسانده شود.

ماده 3- براي رسميت مجمع حضور بيش از نصف مالكين يا نماينده آنان ضروري است.

تبصره1 : در صورت عدم حصول اكثريت مندرج در اين ماده جلسه براي پانزده روز بعد تجديد خواهد شد. هرگاه در اين جلسه هم اكثريت لازم حاصل نگرديد جلسه براي 15 روز بعد تجديد و تصميمات جلسه اخير با تصويب اكثريت عده حاضر معتبر است.

تبصره2: حضور دوستاني كه به عنوان مستاجر در واحدها سكونت دارند، در مجمع طبق قانون ضروري نيست لكن توصيه مي­شود حتي­الامكان اين دوستان جهت ارائه نظرات و پيشنهادات و آگاهي از مصوبات مجمع در جلسه حاضر شوند.

ماده4- كسي كه به عنوان نماينده يكي از شركاء تعيين شده بايد قبل از تشكيل جلسه مجمع عمومي وكالتنامه معتبر خود را به مدير  ارائه نمايد.

ماده5- هرگاه چند نفر مالك يك قسمت اختصاصي (واحد) باشند بايد طبق ماده 7 قانون تملك آپارتمان‌ها از طرف خود يك نفر را براي شركت در راي ­گيري مجمع عمومي انتخاب و معرفي نمايند.

تبصره 3:  در صورتي كه مالك قسمت اختصاصي شخصيت حقوقي باشد نماينده آن طبق قوانين مربوط به شخصيت‌هاي حقوقي  معرفي خواهد شد.

ماده6- مجمع عمومي  داراي وظايف و اختيارات زير مي‌باشد:

الف _  انتخاب مدير و رسيدگي به عملكرد وي.

ب _ اتخاذ تصميم نسبت به اداره امور ساختمان.

ج _ تصويب گزارش مربوط به درآمد و هزينه‌هاي سالانه.

د _ اتخاذ تصميم در ايجاد اندوخته براي امور مربوط به حفظ و نگهداري و تعمير بنا.

ه _ تفويض اختيار به مدير  به منظور انعقاد قراردادهاي لازم براي اداره ساختمان.

و- تصويب و تغيير مقررات ساختمان در چارچوب قانون.

ماده7- مصوبات مجمع عمومي با آراء دوسوم مالكين حاضر در جلسه (با رعايت مفاد ماده 3) معتبر خواهد بود.

ماده 8- كليه تصميمات مجمع عمومي  بايد در صورت جلسه نوشته شود و به وسيله مدير  نگهداري شود.صورت جلسه توسط رئيس مجمع نوشته شده و بايد به امضاء رئيس و دو ناظر منتخب مجمع برسد.

ماده 9- تصميمات مجمع عمومي بر طبق ماده 6 قانون براي كليه مالكين و ساكنين الزام‌آور است.

 

فصل دوم: مدير ساختمان

ماده 10- مدير ساختمان از ميان مالكيني كه در محل ساختمان سكونت دارند ، براي مدت يكسال و توسط مجمع عمومي انتخاب مي­شود.

تبصره 4: انتخاب مجدد مدير بلامانع است اما توصيه مي­شود جهت مشاركت بيشتر شركاء، انتخاب مدير به صورت چرخشي ميان مالكين ساكن در ساختمان انجام شود.

ماده11- مدير،مسئول حفظ و اداره ساختمان و اجراي تصميمات مجمع عمومي مي‌باشد.

ماده 12- مدير امين شركاء بوده و نمي‌تواند فرد ديگري را در بلند مدت به جاي خود انتخاب نمايد.

تبصره 5: درمواقعي كه مدير بيش از 3 روز در ساختمان حضور ندارد مي­تواند به صورت موقت با يكي از ساكنين هماهنگ نموده و وظايف  و اختيارات خود را در آن مدت به وي تفويض نمايد.

ماده13- در صورت استعفاء، فوت، عزل و يا حجر مدير قبل از انقضاء مدت، مجمع عمومي فوق‌العاده به منظور انتخاب  جانشين تشكيل خواهد شد. مدير جهت استعفاء بايد  جلسه مجمع را تشكيل داده و استعفاء خود را به مجمع ارائه نمايد.

ماده 14- مدير مكلّف است تمام بنا را به عنوان يك واحد در مقابل آتش‌سوزي و زلزله و آسانسور را در برابر حوادث احتمالي بيمه نمايد.سهم هر شريك از حق بيمه با توجه به ماده 4 قانون به وسيله مدير  و متناسب با متراژ هر واحدتعيين و از شركاء اخذ و به بيمه‌گر پرداخت خواهد شد.

ماده 15- مدير مكلّف است براي حفظ و نگهداري و همچنين تنظيف قسمت‌هاي مشترك و انجام ساير امور مورد نياز بنا، سرايدار در واحد سرايداري مستقر نمايد.وظايف و حقوق سرايدار بر اساس مفاد فصل چهارم اين مقررات خواهد بود.

ماده16-انعقاد قرارداد اجاره ، اخراج ،تنبيه و تشويق سرايدار دراختيار مدير بوده و سرايدار مكلّف به رعايت دستورات مدير خواهد بود.

تبصره6: درصورت نارضايتي ساكنين از عملكرد و رفتار سرايدار مراتب بايد به اطلاع مدير ساختمان برسد و مدير مكلّف است نسبت به رسيدگي به موارد و اتخاذ تصميم مناسب اقدام نمايد.  

ماده 17-  حل اختلاف ساكنين صرفاً   درچارچوب مواد مندرج در اين مقررات بر عهده مدير مي­باشد.

ماده 18- مدير مكلّف است نسبت به وصول شارژ ماهيانه (هزينه­هاي مشترك)   و هزينه­هاي مقطعي بر اساس تصويب مجمع اقدام نموده و درقبال دريافت هزينه­ها رسيد ارائه نمايد.

ماده 19- مدير مكّلف است صورت مخارج و درآمدهاي ساختمان را تنظيم و نگهداري نموده، درآمدها و مخارج مربوط به هر ماه را حداكثر تا پانزدهم ماه بعد بر روي تابلو اعلانات به اطلاع عموم برساند وتراز مالي مخارج  و درآمدهاي سالانه (حتي المقدور با ارائه فاكتور)  را در پايان سال در مجمع عمومي ارائه نمايد.

ماده 20- مدير مكلّف است جهت حفظ و نگهداري آسانسور با يك شركت معتبر قرارداد سالانه تعمير و نگهداري منعقد نمايد.

ماده 21- مدير مكّلف است جهت حفظ و نگهداري تاسيسات گرمايشي و برقي ساختمان در مواقع ضروري از خدمات تعميركاران ذي­صلاح استفاده نمايد.

ماده 22- مدير مكلّف است هر سال در مقاطع مناسب فصلي از طريق پيمانكار ذي­صلاح(ترجيحاً حقيقي) نسبت به ساماندهي باغچه­ها و فضاي سبز ساختمان اقدام نمايد.

ماده23- مدير مكّلف است نسبت به پرداخت قبوض آب، گاز و برق عمومي و دريافت هزينه­هاي مربوطه بر طبق مقررات از ساكنين اقدام نمايد.همچنين خريداري اقلام مصرفي  مشاعات ساختمان نظير روغن جهت روغن­كاري آسانسور، پودر شوينده جهت نظافت، لامپ، كليد و پريز مشاعات  وغيره از محل درآمد شارژ ماهانه به عهده مدير است.

ماده24- وظايف مدير صرفاً محدود به موارد مندرج در اين مقررات و مصوبات مجمع خواهد بود.هريك از ساكنين و مالكين نيز  به نوبه خود همكاري لازم جهت حفظ و نگهداري ساختمان ، اجراي مقررات و تعامل با مدير را خواهند داشت.

تبصره 7: درصورت تصويب مجمع عمومي و جهت  انجام اموري خاص و به صورت موقت، بخشي از وظايف مدير به شخص و يا اشخاصي معين قابل واگذاري خواهد بود.

 

فصل سوم: شارژ (هزينه­هاي مشترك)

ماده 25- جهت پرداخت هزينه­هاي عمومي كه در اين فصل مشخص خواهد شد هر ساله مبلغي توسط مجمع عمومي تعيين مي­گردد.

ماده 26- كليه ساكنين مكلّف خواهند بود شارژ ماهيانه را بر اساس مصوبه مجمع حداكثر تا پانزدهم هر ماه مستقيماً يا توسط سرايدار به مدير ساختمان تحويل داده و رسيد دريافت نمايند.

ماده 27- پرداخت شارژ  مشمول تمامي واحدها خواهد بود و عدم سكونت در واحد دليلي بر عدم پرداخت شارژ نمي­باشد.

ماده 28- از محل شارژ ساختمان هزينه­هاي زير قابل پرداخت خواهد بود:

الف- هزينه­هاي مرتبط با سرايدار بر اساس مصوبه مجمع.

ب- هزينه برق عمومي.

ج- هزينه آب.

د- هزينه گاز بر اساس ماده 29 مقررات.

ه- هزينه تعميرات و نگهداري.

و- هزينه گل­كاري و نگهداري باغچه­ها.

ز- هزينه لوازم مصرفي نظير لامپ، مواد شوينده، تجهيزات نظافتي.

ح- ساير هزينه­هاي ضروري به تشخيص مدير يا تصويب مجمع.

ماده 29- هزينه گاز در ماههاي گرم سال كه راداياتورها بسته است از محل شارژ پرداخت شده و در ساير ماهها بر اساس فرمول زير به صورت جداگانه دريافت و پرداخت خواهد شد:

هزينه گاز واحد= (كل هزينه گاز- هزينه آبونمان- هزينه عوارض شهرداري)  × ضريب متراژ

ضريب حضور= ميزان حضور در دوره تقسيم بر دوره قرائت كنتور

ضريب متراژ= (متراژ واحد×ضريب حضور)تقسيم بر متراژ كل

هزينه گازسوئيت سرايداري و جمع عوراض عمومي (آبونمان و عوارض شهرداري) به عهده شارژ مي باشد.

واحدهايي كه در دوره مورد نظر در آپارتمان خود حضور نداشته و راداياتور خود را نيز بسته اند با اطلاع رساني به مدير از پرداخت هزينه گاز در دوره مذكور معاف خواهند بود.

ماده 30- چنانچه خسارتي به اموال عمومي ساختمان از جانب هر يك از ساكنين يا بستگان آنها وارد شود ، آن واحد شخصاً مكلّف به جبران خسارت  بر اساس تصميم مديرخواهد بود.

 ماده 31- چنانچه به موجب اجاره‌نامه يا قرارداد خصوصي پرداخت هزينه‌هاي مشترك به عهده مالك باشد و مالك از پرداخت آن استنكاف نمايد، مستأجر مي‌تواند از محل مال الاجاره هزينه‌هاي مزبور را پرداخت كند و در صورتي كه پرداخت هزينه‌هاي جاري مشترك (شارژ) به عهده استفاده كننده باشد و از پرداخت استنكاف كند مدير مي‌تواند علاوه بر مراجعه به استفاده كننده به مالك اصلي نيز مراجعه نمايد و مالك محق خواهد بود از محل وديعه نسبت به پرداخت شارژ اقدام نمايد.

ماده 32- هنگام تخليه ملك توسط مستاجر يا  مالك برگه تسويه حساب شارژ واحدنيز بايد از مدير ساختمان اخذ گردد.

ماده 33- ازآنجاكه علاوه بر هزينه­هاي جاري برخي از هزينه­هاي عمراني  و سرمايه­اي نيز از محل شارژ انجام مي­شود؛ نحوه تسويه حساب اين هزينه­ها  في­مابين مالكين و مستاجرين برعهده ايشان بوده و مدير تعهدي در اين خصوص ندارد.

 

فصل چهارم: سرايداري

ماده 34- با توجه به قرارگرفتن سوئيت سرايداري در طبقه منهاي يك ساختمان، به انتخاب مدير شخصي ذي صلاح بر اساس اين مقررات به عنوان مستاجر سوئيت مذكور انتخاب شده، با وي قرارداد اجاره تنظيم مي­شود. مابازاي اجاره ماهيانه،ايشان متعهد مي­گردد به عنوان سرايدار  خدمات مصرّح در اين مقررات را انجام دهد.

ماده 35- صلاحيتهاي عمومي سرايدار به شرح زير است:

الف-مرد، متاهل با حداكثر يك فرزند يا درصورت تجرّد بالاي 50 سال و كمتر از 60 سال سن.

ب- عدم اعتياد به مواد مخدر و عدم استعمال دخانيات.

ج- عدم سوء پيشينه كيفري.

د- سلامت جسمي و رواني.

ه- توانايي معرفي ضامن معتبر و ارائه چك بانكي جهت تضمين تخليه ملك.

ماده 36- وظايف سرايدار به شرح زير است:

الف- نگهباني از ساختمان و مراقبت در حفظ امنيت ساختمان و واحدها.

ب- نظافت راهروها و پله­ها، لابي، پاركينگها،  آسانسور،پشت­بام، محوطه بيروني ساختمان و كليه  مشاعات عمومي ساختمان.

ج- برف­روبي حياط، راه عبوري پاركينگها و محوطه بيروني ساختمان در فصول سرد سال.

د- آبياري باغچه­ها و مراقبت از فضاي سبز ساختمان.

ه- مراقبت از آسانسور ، تاسيسات گرمايشي و برقي و تجهيزات ساختمان.

و- جمع­آوري كيسه زباله ساكنين از درب منازل  در ساعت مشخص شده توسط مدير.

ز- اجراي دستورات مديرساختمان.

ماده 37- سرايدار مكلّف است در ايام تعطيلات خصوصاً تعطيلات عيد نوروز به صورت تمام وقت در ساختمان حاضر بوده و نگهباني از ساختمان را بر عهده گيرد.

ماده 38- سرايدار مجاز به سكني دادن افرادي غير از افراد ذكر شده در قرارداد اجاره نمي­باشد.

ماده 39- سرايدار مجاز خواهد بود با هماهنگي و موافقت  مدير در سال حداكثر به مدت ده روز و با معرفي فرد جايگزين به مرخصي برود.

ماده 40- مدّت قرارداد اجاره سرايدار سه ماه بوده كه در صورت رضايت مدير و ساكنين از عملكرد سرايدار براي دوره­هاي سه ماهه، توسط مدير قابل تمديد مي­باشد.

ماده 41- هر ساله در مجمع مبلغي جهت تقدير از زحمات سرايدار مشخص مي­شود كه در صورت رضايت مدير از عملكرد سرايدار به صورت ماهانه  و از محل شارژ قابل پرداخت خواهد بود.

ماده 42- انجام فعاليتهاي شغلي سرايدار و حضور و غياب وي در ساختمان بايد با مدير هماهنگ شده به گونه­اي كه لطمه­اي به وظايف مندرج در ماده 36 وارد نشود.

ماده 43- انجام امور شخصي ساكنين جزء وظايف سرايدار نبوده و واگذاري امورشخصي ساكنين به سرايدار از قبيل نظافت منزل، نظافت اتومبيل، خريد و كمك در جابجايي وسائل و نظاير آن به شرط آنكه خدشه­اي به وظايف اصلي سرايدار وارد نكند و با توافق في­مابين طرفين جهت جبران زحمات سرايدار بلامانع خواهد بود. 

ماده 44- سرايدار متعّهد مي­گردد در صورت عدم رضايت مدير از عملكرد وي حداكثر ظرف مدّت 15 روز نسبت به تخليه سوئيت سرايداري اقدام نمايد در غير اين­صورت موضوع از طريق مراجع قانوني و نيز به اجرا گذاشتن چك تضمين   پي­گيري  خواهد شد.

ماده 45- سوئيت سرايداري جزء مشاعات ساختمان بوده و تغيير كاربري آن به منظوري غير از سكونت سرايدار تنها منوط به اجماع تمامي مالكين ساختمان خواهد بود.

ماده 46- سرايدار مكلّف به رعايت مفاد اين مقرارت ، دستورات مدير و شئون اخلاقي و عرفي ساكنين ساختمان بوده و در صورت  تخلّف از اين موارد،متناسب با موضوع جريمه­اي توسط مدير براي وي درنظر گرفته خواهد شد.

 

فصل پنجم: نظم عمومي ساختمان

ماده 47- قرار دادن اشياء اضافي، گذاردن ميز و صندلي و هر نوع اشياء ديگرو همچنين نگاهداري حيوانات در قسمت‌هاي مشترك ساختمان و پاركينگ اختصاصي و همچنين نگهداري سگ، گربه، مرغ و خروس كلاً در تمامي قسمتهاي ساختمان (حتي در آپارتمان) ممنوع است.

ماده 48- گذاشتن كفش، دمپايي و جا كفشي در پشت درب آپارتمان و در محوطه راهروها ممنوع است.

ماده  49- تغيير شكل و رنگ درب آپارتمان به­گونه­اي كه موجب ناهماهنگي واحدها شود ممنوع است.

ماده 50- اين ساختمان صرفاً محل مسكوني بوده و هر گونه استفاده اداري و تجاري از آپارتمانها ممنوع است.

ماده 51- قراردادن كيسه زباله و سطل آشغال در پشت درب آپارتمان، ريختن زباله و آشغال در حياط و راهروها ممنوع است.

ماده 52- هر يك از واحدهاي ساختمان فقط و فقط داراي يك پاركينگ بوده ( و بالتبع مجاز به پارك تنها و تنها يك خودرو بوده) كه محل آن در صورت مجلس تفكيكي ساختمان مشخص شده و در ساختمان نيز با نصب پلاك معيّن گرديده است. پارك خودرو در غير از پاركينگ اختصاصي هر واحد و همچنين پارك خودرو در محلهاي مشاع درون پاركينگ (كه به منظور راحتي تردّد  و  دور گرفتن خودروها در نظر گرفته شده است) ممنوع است.

ماده53- هر يك از واحدهاي ساختمان فقط و فقط يك واحد انباري داشته كه محل   آن در صورت مجلس تفكيكي ساختمان مشخص شده و در زير زمين ساختمان نيز با نصب پلاك معين گرديده است.قراردادن اشياءدر غير از انباري اختصاصي هر واحد و همچنين در  پاركينگ و مشاعات عمومي ممنوع است.

ماده 54- انباري مشخص شده در صورت­مجلس تفكيكي ساختمان با شماره 9 به عنوان محل مشاع متعلق  به همه ساختمان بوده و مختص استفاده ورزشي و يا استفاده به طريقي كه مجمع عمومي معين مي­نمايد مي­باشد.ترتيب استفاده از اين محل تابع مصوبات مجمع خواهد بود.

ماده 55- انباري واقع در زير پله زير زمين محل قرار دادن وسائل سرايدار بوده و فضاهاي اضافي در اتاقك آسانسور در پشت­بام و اتاق تاسيسات در پاركينگ صرفاً جهت قراردادن وسائل مرتبط با ساختمان خواهد بود.

ماده 56- اسباب­كشي و حمل مصالح ساختماني و نخاله­هاي ناشي از تعميرات با آسانسور ممنوع بوده و سرايدار مكلّف به ممانعت از انجام اين عمل خواهد بود.

ماده 57- استفاده اختصاصي از برق عمومي به هر منظور، ميزان و مدّتي ممنوع بوده و  سرايدار مكلّف به ممانعت از انجام اين عمل خواهد بود.

ماده 58- درصورت تعميرات ساختماني و بنّايي لازم است هماهنگي لازم با سرايدار جهت نظافت فوق­العاده ساختمان انجام شود. بديهي است جبران زحمات اضافي سرايدار در اين خصوص بر عهده واحد مذكور خواهد بود.

ماده 59- در ميهمانيهاي شبهاي غير تعطيل بعد از ساعت 22 و در شبهاي تعطيل بعد از ساعت 24  رعايت سكوت كامل ساختمان (چه از جهت صداي ميهمانان و چه از لحاظ صداي موسيقي) الزامي است.

ماده 60- استفاده از پاركينگ جهت برگزاري مجالس  اختصاصي ساكنين صرفاً با اجازه مدير و كسب رضايت تمامي ساكنين امكان­پذير خواهد بود. در اين­صورت جهت جبران هزينه­هاي تحميلي به ساختمان لازم است معادل چهار ماه شارژ به صندوق  پرداخت گردد.

تبصره 8-برگزاري مجمع عمومي ساختمان در محل پاركينگ از ماده فوق مستثني است.

ماده 61- قراردادن اشياء و آسيب رساندن به پوشش عايق كف پشت­بام (ايزوگام) ممنوع است و در صورت اين اتّفاق جبران هزينه­هاي تعميرات بر عهده واحد آسيب زننده مي­باشد.

ماده 62- زمان بازنمودن و بستن شيرهاي رادياتور در شوفاژخانه به ترتيب 20 مهر هر سال و 20 فروردين ماه مي­باشد. تغيير اين زمان بر اساس درجه حرارت هوا بر عهده مدير است.

 

فصل ششم: متفرقه

ماده 63- اجراي اين مقررات براي تمامي ساكنين و مالكين ساختمان الزامي است.

ماده 64- مدير مكلّف است اين مقررات را به هر يك از مالكين يا ساكنين جديد ساختمان ابلاغ نمايد. همچنين هر يك از مالكين پيش از اجاره يا فروش ملك خود موظف است اين مقررات را به مستاجر يا خريدار ملك اعلام نمايد.

ماده 65- بديهي است قوانين و مقررات مصوب كشور مافوق اين مقررات بوده و هر ميان اين مقررات و قوانين مصوب كشور تناقضي ايجاد گردد ملاك قوانين مصوب كشور خواهد بود.

ماده 66- اين مقررات در 66 ماده ، 8 تبصره و يك مقدمه در مجمع عمومي مورخ      ۲۶/۲/۸۷  به تصويب رسيد.

 




:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 520
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 __________________________________________________________________________________________


اطلاعات گردشگری مالزی 

تاریخچه 

کشوری است در جنوب شرقی آسیا که پایتخت آن کوالالامپور می‌باشد. مرکز حکومت و وزارت‌خانه‌های این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) این کشور واقع است. مالزی عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهایمم
همسود می‌باشد. این فدراسیون شامل سیزده ایالت در جنوب شرقی آسیا است. نام “مالزی ” زمانی که فدارسیون مالیا ؛ سنگاپور، ساباح و ساراواک یک اتحادیه متشکل از ۱۴ ایالت را تشکیل دادند انتخاب شد. در سال ۱۹۶۵ سنگاپور از مالزی جدا شد و به کشوری مستقل تبدیل گردید. مالزی شامل دو ناحیه جغرافیائی است که توسط دریای چین جنوبی از هم جدا می‌شود.شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی که بر روی شبه جزیره مالایی قرار دارد و از شمال با تایلند مرز خشکی دارد و از طریق جاده شوسه جوهور از جنوب به سنگاپور متصل می‌گردد. این کشور شامل سلطان نشینهای جوهور ، کداه ، پاهنگ ، نگری سمبیلان ، کلانتان ، پراک ، سلانگور ، پرلیس و ترنگانا بوده و دو ایالت آن تحت ریاست فرمانداران ملاکا و پنانگ و دو منطقه فدرال پوتراجایا و کوآلالامپور قرار دارد.بورنئوی مالزی یا مالزی شرقی که بخش شمالی جزیره بورنئو را اشغال نموده و ضمن داشتن مرز با اندونزی ، تحت حکومت سلطان نشین برونئی قرار دارد. مالزی شرقی شامل ایالات ساباح و ساراواک و حوزه فدرال لابوآن می‌باشد.اگرچه از لحاظ سیاسی این ناحیه تحت اشغال مالایی ها قرار گرفته، اما جمعیت جدید مالزیایی با وجود اقلیتهای چینی و هندی یکدست نیست. سیاست های مالزی برای بیان ماهیت ادعاشده مشاوره‌ای آن ذکر شده است و سه حزب اصلی تشکیل دهنده ناسیونال باریسان ، هریک عضویت خود را به یکی از گروه‌های نژادی محدود ساخته است. تنها تنش عمده مشاهده شده در این کشور، از زمان استقلال آن تا کنون، شورشهای نژادی ۱۳می در آستانه مبارزه انتخاباتی و بر اساس موضوعات نژادی بوده است. با این وجود، مالزی به عنوان الگویی از هماهنگی نژادی به حساب می‌آید

malaysia

 

 


 زبان,جمعیت , مذهب و آب و هوا

مساحت این کشور  329/758 کیلومتر می باشد . جمعیت این شهر به 27/17میلیون نفرمی رسد  زبان رسمی مردم مالزی ، مالزیایی است ، اما اکثر مردم به زبان انگلیسی صحیت می کنند . گروههای قومی هم زبان و لهجه مخصوص خود را دارند . اسلام ، دین رسمی این کشور است اما ادیان دیگری نیز در این کشور وجود دارند نظیر بودا ، مسیحیت و هندو می باشند
آب و هوا در مالزی ، بسیار گرم و شرجی است . در طول سال ، دمای هوا بین 20 تا 30 درجه در نوسان است. دما در سرزمین های جنوبی 21 تا 32درجه است . در مناطق شمالی هوا خنک تر است که از 15 درجه تا 25درجه در نوسان است .روزهای گرم و شب های خنک مالزی ،‌ آب و هوای مطبوعی برای مسافران فراهم می کند

 


واحد پول

واحد رسمی پول مالزی رین گیت است.


ساعت رسمی :

8 ساعت جلوتر از ساعت گرینویچ است .


فاصله هوایی تا تهران

8 ساعت



کوالالامپور
 

 تاریخچه

 

کوالالامپور پایتخت کشور مالزی است و در قلب ایالت سلانگور واقع شده است. این شهر در دامنه های کوهستانی قرار گرفته و کوه همه اطراف آن به جز قسمت شرقی را فراگرفته است به همین دلیل است به کوالالامپور و مناطق مجاور آن کلانگ به معنی دره می گویند. از طرفی به علت اسقرار این شهر در محل تلاقی رودخانه های کلانگ و گمباک به آن پایتخت گل آلود نیز می گویند.

Kuala_Lumpur


 مسجد نگارا
 

مسجد بزرگ نِگارا، یا مسجد ملی مالزی، اصلی‌ترین نمازخانه مسلمانان کوالالامپور است. این مسجد در ۱۹۶۵ تأسیس شد و طرح بنای آن از مسجد بزرگ مکه الهام گرفته شده. این مسجد گنجایش ۵۰۰۰ نیایشگر را دارد و در میان ۱۳ هکتار باغ واقع شده‌است. گنبد چتری شکل و آبی رنگ آن هجده گوشه دارد که نشانی از ۱۳ ایالت مالزی و پنج رکن اصلی اسلام هستند. یک مناره ۷۴ متری بر فراز مسجد قرار دارد و صدای اذان آن را می‌توان در تمامی چاینا‌تاون نیز شنید. غیرمسلمانان نیز می‌توانند خارج از زمان‌های نمازگذاری از مسجد بازدید کنند. پوشش مناسب برای ورود به مسجد اجباری است. در نزدیکی این مسجد آرامگاه بزرگان مالزی به نام مقام پهلوان قرار دارد.

masjed_negara

 


موزه ملی مالزی 

موزه ملی مالزی در بنایی به سبک خانه‌های سراوق (یکی از دو ایالت مالزی) دهه ۱۹۶۰میلادی قرار دارد، این موزه مجموعه نمایشگاه‌هایی از تاریخ، اقتصاد، هنر‌ها، صنایع و فرهنگ مالزی را به نمایش گذارده است. گالری‌ها به آرامی در حال نوسازی هستند اما به نظر می‌رسد که بیشتر ویترین‌ها به دست‌آورد‌های امروزی اشراف و سیاست‌مداران مالایی اختصاص یافته‌اند.
ازجالب‌ترین بخش‌های موزه، می‌توان به ویترین‌های فرهنگی در بنای اصلی اشاره کرد، گنج‌هایی از کشتی‌های غرق‌شده و خانه‌ای پادراز در حیاط که قبلاً به سلطان ترنگانو تعلق داشته است. دفتر انجمن گردشگری مالزی در یک پاویلیون چوبی در طبقه اول قرار دارد و تورهای رایگان موزه به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی در ساعت ۱۰ روزهای سه‌شنبه و ساعت ۱۱ روزهای پنج‌شنبه از بلیط فروشی به راه می‌افتند.

national_history_museum_kuala_lumpur

 


 پارک  پروانه ها 

مجموعه‌ای حیرت‌انگیز از بیش از ۶ هزار پروانه از ۱۲۰ گونه مختلف در بوم طبیعی خود. پارک پروانه همچنین بیش از ۱۵ هزار گیاه و گونه‌های گیاهی گوناگون برای بازآفرینی فضای جنگل‌های بارانی را شامل می‌شود. برخی از پروانه‌های رنگین کمانی که در قفس‌ها پرواز می‌کنند هیولاوار بزرگ هستند. گالری حشرات نیز بخشی دیگر از مجموعه است، جایی که از هیبت هزارپاها و عنکبوت‌های مالزیایی به لرزه می‌افتید. فروشگاه پارک پروانه‌ها و سایر حشرات خشک‌شده را به فروش می‌رساند اما توصیه می‌کنیم به تجارت این موجودات در معرض خطر انقراض دامن نزنید.

butterfly1

 

 


 

آکواریوم کوالا 

یکی‌ از اماکن توریستی در مالزی اکواریوم کوالالامپور است. یک آکواریوم بسیار بزرگ که میزبان 5000 گونه مختلف آبزیان مناطق حاره‌ای است. مجموعه شامل یک تونل شیشه‌ای زیر آب به طول 90 متر، نمایشگاه‌های مختلف پوشش‌های گیاهی و جانوران، آبزیان و گیاهان دریایی، کیوسک‌های اطلاع‌رسانی چندرسانه‌ای و فروشگاه هدایا است. برنامه‌های گوناگون آموزشی نیز بخشی از خدمات این مجموعه است. تماشای غذا دادن به کوسه‌ها یکی از جذاب‌ترین برنامه‌های این آکواریوم است که همه روزه ساعت 15 اجرا می‌شود.

KualaLumpurAquaria

 

 


برج‌های دوقلوی پتروناس

بدون شک یکی‌ از نقاط دیدنی‌ مالزی، برج‌های دوقلو در قلب کوالالامپور است. نماد شهر کوالالامپور، دفتر مرکزی شرکت ملی نفت و گاز پتروناس و تا همین اواخر بلند‌ترین برج جهان. این دو برج زرد رنگ چون دو راکت متصل به هم بر فراز آسمان کوالالامپور قد کشیده‌اند و تمثیلی تمام عیار از رشد شهابی کوالالامپور، معدنی کوچک به کلان‌شهری فضایی، را رقم می‌زنند. معمار آرژانتینی، سزار پلی، این برج‌ها را با الهام و بهره‌گیری از تلفیق نماد‌های جشن‌های سنتی و هنر اسلامی خلق کرده است. بنای ستاره‌ای هشت وجهی از کاشی‌های دوره اسلامی می‌آیند، پنج قسمت بنا از پنج رکن اسلام حکایت دارند و تاج برج‌ها نیز مناره‌های مساجد را به یاد می‌آورند. این برج‌های دوقلو با احتساب آنتن بالای آن‌ها، 452 متر ارتفاع دارند. تعداد طبقات هر برج 88 طبقه است و جمعا 78 آسانسور در این دو ساختمان فعال هستند. این دو برج از زیر توسط مرکز خرید سوریا به هم متصل هستند، همچنین پلی طبقات 41 و 42 این دو برج را به هم متصل می‌کند. ارتفاع این پل از سطح زمین 175 متر و طول آن 56 متر است. بازدید از این پل رایگان است.

Kuala_Lumpur_Petronas_Twin_Towers_Malaysia


 

موزه هنر‌های اسلامی مالزی

تاریخ جذاب اسلام در مالزی در موزه هنرهای اسلامی به نمایش گذارده شده است، که یکی از بهترین مجموعه‌های هنر اسلامی در جهان است. بنای موزه خود مملو از جزئیات زیبای معماری اسلامی است و گالری‌های موزه انواع فرش، اشیاء گوناگون، کاشی و سرامیک، جواهرات، اسلحه‌ها، نسخ خطی و قرآن‌ها، و پارچه‌ها را به نمایش گذارده‌اند. موزه همچنین بخش‌هایی برای معرفی معماری اسلامی و همچنین هنر چین و هند دارد. دیدنی‌های جذاب موزه شامل بازسازی یک اتاق دوره عثمانی، طلاکاری‌ها و جواهرات و ماکت مساجد معروف در سراسر گیتی است. مجموعه همچنین شامل یک رستوران با غذاهای خاورمیانه‌ای و یک فروشگاه بی‌نظیر از آثار هنری اسلامی با کیفیت بسیار عالی است.

original_Islamic_Art_Museum_Kuala_Lumpur


غار میمونها

یکی‌ از مراکز توریستی مالزی باتو کیو یا غار میمونها است. این مکان از اماکن مقدس هندو هاست با پله های بسیار و منظره زیبا با یک مجسمه بزرگ از الهه ای هندو و چند معبد کوچک. این غار که در سال  1881  میلادی  به  وسیله  یک  جستجوگر آمریکایی کشف شد، در شمال  شهرکوالالامپور و درحدود 11 کیلومتری  مرکز  آن واقع گردیده. این مکان در طول دوران استعمار به عنوان یک منطقه تفریحی و پس از آن مخفیگاهی  برای کمونیست ها  بود  و  امروزه  به  عنوان  محل مهمی  برای  عبادت، پرستش  و تجمع هندوها  است. 

batu_caves_kuala_lumpur_photo_1438704_770tall


شهر آبی سان وی لاگون

مجموعه تفریحی سان وی لاگون که بیشتر به خاطر پارک آبی آن معروف می باشد یک مجموعه تفریحی و توریستی بزرگ می باشد که در سال 1993 افتتاح شده و در چند سال گذشته همواره  رتبه اول درجذب گردشگر در مالزی را به خود اختصاص داده است و توصیه می کنیم حتما در سفر به مالزی یک روز کامل وقت خود را به این مجموعه اختصاص دهید. مجموعه توریستی سان وی لاگون از 3 بخش مجزا تشکیل شده و در مجاورت آن یک مرکز فروشگاهی بسیار بزرگ و مدرن قرار دارد که در بخش جدید این مجتمع اکثر برندهای معروف و معتبر عرضه می شوند

sun

 


ارتفاعات گنتینگ

ارتفاعات و شهر بازی گنتینگ یکی از نقاط تفریحی و دیدنی مالزی در قسمت شمالی پایتخت این کشور کوالالامپور می‌باشد. مجموعه گنتینگ با پنج هتل متفاوت از یک مجموعه با بیش از ده هزار اتاق یکی از بزرگترین مجموعه هتل‌های جهان است. در این مجموعه پارک بازی در فضای باز و همچنین پارک بازی در فضای بسته وجود دارد. تعداد زیادی فروشگاه و رستوران متنوع در این مجموعه وجود دارد که روزانه میهمان هزاران گردشگراز نقاط مختلف دنیا و بویژه  آسیای شرقی هستند.ب رای رسیدن به ارتفاعات گنتینگ می‌توان ازتله کابین مجموعه استفاده کرد که حدود ۳٫۳۸ کیلومتر طول دارد و بلندترین و سریع‌ترین تله کابین آسیای جنوب شرقی قلمداد شده است. سیرک بزرگ گنتینگ, نمایشگاه دنیای سنگ‌ها و نیز امکاناتی بسیار متنوع دیگر در این مجموعه به جذابیتهای آن می افزاید.

genting_highlands



برج کی ال

برج کی ال یکی‌ از برجسته‌ترین بناهای کشور مالزی است. این برج مخابراتی که در بالای منطقه بوکیت ناناس قرار دارد به لحاظ ارتفاع، چهارمین برج مرتفع دنیا می‌باشد. در این برج میتوانید از ارتفاع ۴۲۱ متری شاهد منظره ای زیبا از شهر کوالالامپور باشید. برج مخابراتی کی ال همه روزه پذیرای بازدید کنندگانی است که می توانند با آسانسورهای پر سرعت به بالای برج رفته و با دوربین های نصب شده در بالای برج تمام شهر را تماشا کنند.

kl_tower_Kuala_Lumpur_Tower__Menar_3000000013189_375x500



:: موضوعات مرتبط: سیروسفر،سیاحت وگردشگری , ,
:: بازدید از این مطلب : 458
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

هتل داریوش

هتل بزرگ داریوش  با 168 اتاق در جزیره زیبای کیش واقع شده است این هتل با الهام از تخت جمشید و به صورت نمادین افتخار و عزت ایران باستان در دوران هخامنشیان است.


خدمات هتل داریوش

--زمین تنیس

--دوچرخه

--استخر ( یکی از زیباترین استخرهای دنیا با چشم انداز خلیج فارس آماده پذیرایی از آقایان می باشد

--ماساژ تایلندی ( با بهره گیری از متخصصین تایلندی )

--سالن بدن سازیچ

--سالن بلیارد

--پینگ پونگ

--قایق سواری

--قایق سواری

غواصی اختصاصی

--استخر بانوان

--رستوارن آپادانا و پاسارگاد ( غذاهای ایرانی ، فرنگی و دریایی )

--صندوق امانات

--مینی بار 


عکس های هتل بزرگ داریوش

 

 

 

daryus__1_

.

daryus__2_

.

daryus__3_

.

daryus__4_

.

daryus__5_

daryus__6_

.

daryus__8_

.

 

daryus__7_

.

daryus__9_

.

daryus__10_

.

daryus__11_

.

daryus__12_

 .

daryus__13_

.

daryus__14_

.

daryus__15_

.

daryus__16_

.

daryus__17_

.

daryus__18_

.

daryus__19_

daryus__20_

.

daryus__21_

.

daryus__22_

.

daryus__23_

.

daryus__24_

daryus__25_

.

daryus__26_

.

daryus__27_

.

daryus__28_

 . 

daryus__29_

daryus__30_

daryus__31_

.

daryus__32_

.

daryus__33_

.

daryus__34__1

daryus__35_

daryus__36_

.

daryus__37_

daryus__38_

.

daryus__39_

.

daryus__40_



:: موضوعات مرتبط: سیروسفر،سیاحت وگردشگری , ,
:: بازدید از این مطلب : 440
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 خرداد 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 اطلاعات دهلی

شهر دهلی در ناحیه مرکزی نیمه شمالی هند و در  ساحل غربی رود یامونا واقع شده است . دهلی نو یکی از سه شهر بزرگ هند است که پایتخت ملی این کشور به شمار می رود . این شهر دارای پنج هزار سال  قدمت است و آثار دورا ن تمدن موهونچو دارو و یا دره رود سند یافت شده است . بسیاری ریشه نام دهلی را واژه فارسی دهلیز می دانند . و بعضی دیگر بر این باورند که نام دهلی  از نام راجا دهیلو از پادشاهان است . اهالی ساکناین شهر  امروزه دهلیتیس می نامند .

presidents_palace


جمعیت مساحت و آب و هوا 

دهلی یک شهر پرجمعیت  با 1438 کیلومتر مربع وسعت و حدود 17 میلیون نفر جمعیت به عنوان تنها شهر بزرگ دهلی است . فصل بارانیه دهلی  از اول ماه ژوئن  به مدت 4 ماه است فصل سرما از اول ماه تنوامبر به مدت 4 ماه است و فصل گرما از اواسط ماه مارس به مدت 4 ماه می باشد . 


قلعه سرخ ( رد فورت )

قلعه سرخ یکی از تماشایی ترین مکان های هند است که در دهلی قرار دارد قلعه ای اسرار آمیز و بسیار بزرگ که از خاک سرخ و به دستور شه جهان ساخته شده است  شاه جهان کسی است که تاج محل را در آگرا به دستور وی ساختند اما به دلیل انتقالش به دهلی دستور ساخت این قلعه را صادر کرد ساخت این  قلعه 9 سال طول کشید و در سال 1648 تکمیل شد . در قلعه سرخ چندید دیوار وجود دارد . این قلعه در مرکز جلب توجه گردشگران است . لال در زبان هندی به معنی قرمز است . این قلعه در کنار رود یامونا یه شکل هشت ضلعیه نا مرتب می باشد  که به وسیله دیواری از سنگ های قرمز رنگ به طول 5.2 کیلومتر ارتفاع 16 تا 33 متر محصور گشته است .  قسمت های مختلف این قلعه یه شرح ذیل می باشد 

دروازه ی لاهور :این دروازه،مهم ترین و اصلی ترین دروازه این قلعه محسوب می شود.اسمش را از شهر لاهور در کشور پاکستان گرفته است

دروازه دهلی :دروازه ی دهم این قلعه است که از سویی ،به سمت دروازه ی شهر هندوستان است .

چاتاچوک :یک بازار قدیمی و سنتی است و بین دروازه لاهور و قلعه قرار دارد که امروزه مکان جمع شدن دستفروشان برای فروختن سوغاتی به توریستان بازدیدکننده از قلعه شده است .

باغ حیات بخش:  باغ حیات وحش یکی از زیباترین مکان ها در این قلعه است که دارای دو نهر زیبا و فواره هایی است که اکنون این نهر های زیبا به خشکی تبدیل شدند.

دیوان خاص  :که محل ملاقات‌های خصوصی شاه بوده و جلسات حکومتی در آنجا برگزار می‌شده و تماما از سنگ مرمر سفید ساخته شده‌است. بر روی ستون‌های مرمری این بخش، نقوش گیاهی زیبایی با طلا کار شده است

 

نهر بهشت قلعه سرخ :یکی از مهم ترین  محل اقامت شخصی شاه بوده است ، در این قصر نهرهایی که از رود یامونا منشعب می‌شدند جاری بوده‌است.

ظفر  محل :ساختمانی است از سنگ قرمز بین بناهای ساوان و بادان در میان استرخی از آب واقع است.  

موزه‌ها: این بنا شامل دو موزه‌است یکی شامل اشیاء، منسوجات کتاب‌ها و دست‌نوشته‌های تاریخی و هنری است که عمدتا مربوط به دوران گوراکانی هند یا ایران است و دیگری بیشتر به نمایش جنگ‌افزارهای قدیمی آن دوران تا زمان اشغال انگلیس تعلق دارد.

facts_about_agra_fort


آرامگاه همایون :

آرامگاه همایون تمپ مشهور به نصر الدین که دومین پادشاه امپراطوری مغولی یا گورکانیان بود . این آرامگاه در منطقه نظام الدین و در مرکزشهر دهلی قرار دارد . همایون پس از 15 سال که در دربار ایران پناهنده بود به کمک شاه طهماسب اول  به کشورش بازگشت  و به طورناگهانی پس از چند ماه از دنیا رفت . این آرامگاه با شکوه به دستور همسر وی حمیده بانو بیگم که در ایران با معماری ایرانی آشنا شده بود ساخته شد  کار ساخت این بنا در سال 1562 شروع و تا 8 سال طول کشید . این بنا یکی از ایرانی ترین بناهاب هند است دارار کاشی های مختلط و ترکیب پیچیده شاه نشین های قوسی شکل و گنبد های باریک می باشد . این مقبره  عظیم با سنگ سرخ تزیین شده و با آن کاملا" شبیه چهار باغ اصفهان است

 

.Humayun_tomb_r


مسجد جامع دهلی :

این مسجد در گذشته به مسجد جهان نما شهرت داشته است که از بزرگترین مساجد هندوستان می باشد . این بنا به دستور شاه جهان در سال 1656 ساخته شد . این مسجد یکی از مراکز مهم  مسلمانان هند است . محوطه خارجی این مسجد می تواند 25 هزار نماز گزار را در خود جای دهد از جمله اشیائ باستانی این مسجد قرانی است که بر روی پوست آهو نوشته شده است . برای ساخت این مسجد 5000 کارگر به مدت 6 سال کار کرده اند .سقف این مسجد دارای 3 گنبد است که روی آمها با مرمرهای سیاه و سفید تزیین شده است دو مناره این مسجد دارای 40 متر ارتفاع هستند . همچنین این مسجد دارای دو محراب با شکوه و حیاط وسعی است.

04jamamasjid


دروازه هند ( دهلی ) :

دروازه هند یکی از بناهای معروف دهلی و بنای یاد بود ملی هند است . این بنای با شکوه با ارتفاع 42 متر در محوطه ای باز و نزدیک به کاخ ریاست  جمهوری هند توسط معمار انگلیسی سر ادوین در سال 1931 میلادی ساخته شده است  . در واقع یادبودی است برای 90 هزار سرباز هندی که در جنگ جهانی اول کشته شده اند و نام این سربازان بر دیوار های این بنا حک شده است .

New_Delhi_India_Gate_12990


 معبد نیلوفر آبی :

این ساختمان شامل ۲۷ گلبرگ است که از بتُن سفید ساخته شده و با سنگ مرمر سفید پوشیده شده این سنگ‌ها از یونان خریداری و در ایتالیا برش داده شده‌اند. هر یک از نُه طرف ساختمان سه گلبرگ دارد و نُه در بزرگ به تالار مرکزی به‌ظرفیّت ۱۳۰۰ نفر باز می‌شود. ارتفاع بنا از کف تا بالای ساختمان ۲۷/۳۴ متر و قطر ساختمان ۷۰ متر است و در زمینی به‌مساحت ۶۴/۱۰ هکتار در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری هندوستان نشسته‌است.این بنای عظیم جدیدترین مشرق اُلاذکار بهائیان است که در جهان ساخته شده زمین آن در سال ۱۹۵۳ خریداری شده و ساخت آن در سال ۱۹۸۰ شروع و پس از ۶ سال، در ۲۴ دسامبر ۱۹۸۶ به‌اتمام رسیده‌است. در طی بیش از ۲۰ سالی که از عمر این بنا می‌گذرد بیش از ۵۰ میلیون نفر از آن دیدن کرده‌اند و گاه در هنگام تعطیلات مملکتی هند، تعداد بازدیدکنندگان به یکصد هزار نفر در یک روز بالغ شده‌است.هندوستان با جمعیتی بین ۱٬۷ تا ۲٬۲ میلیون نفر بهایی بزرگترین جمعیت پیروان این آیین در جهان به‌شمار می‌آید. در این بنا به ندرت مناسکی ویژه بهائیان انجام می‌شود و همه می‌توانند با هر اعتقادی با سکوت به تفکر و مناجات بپردازند. انجام مراسم مذهبی و سخنرانی در سالن اصلی ممنوع است و اغلب مردم هندوستان از هر مذهب و طایفه‌ای آن‌را محترم می‌شمارند.

India_Delhi_Baha__i_Lotus_Temple

 


 

 

قطب منار

ارتفاع این منار عظیم ۵/۷۲ متر است که ۳۹۹ پله دارد. این بنا از سنگ ساخته شده و جزو اولین بناهای عظیم هند و از نمونه‌های بارز معماری هندو - اسلامی است. تزئینات روی این منار بی نظیر است. این بنا در کنار مسجد قوه الاسلام در سال ۱۱۹۹ میلادی توسط قطب الدین ایبک در جنوب شهر دهلی و بر روی خرابه‌های تعداد زیادی از معابد مربوط به آئین جینیسم ساخته شده. در صحن اصلی مسجد ستون فولادی بزرگی مربوط به قرن پنجم میلادی وجود دارد که عامه، حلقه کردن دست از پشت، دور این ستون را خوش یمن می‌دانند.

qutub_minar_another_view2

 

 

 


 

مزار مهاتما گاندی ( راج گت)

مزار یادبود مهاتما گاندی رهبر نهضت ضد استعمار هند.آرامگاه یادبود "ماهانداس کارامچاند گاندی"(1948-1869) رهبر سیاسی و مذهبی هندی ها در شهر دهلی و در میان فضایی سرسبز قرار دارد است  سکویی چهار گوش  از مرمر سیاه. طبعا هندو ها مطابق رسوم شان جسد گاندی را سوزانده و به آب سپرده اند وحالا این مزار، محل ابراز ارادت و احترام هندیان، شخصیت های سیاسی، مذهبی جهان و البته علاقه مندان این شخصیت بزرگ تاریخ معاصر در سراسر دنیا به او به حساب می آید. هر ساله در روز سی ام ژانویه، روز شهید، به یاد پدر ملی هند گردهمایی در این محل تشکیل می‌گردد.

 

Raj_Ghat1_l


کاخ ریاست جمهوری راشتراپاتی بهاوان  و مغول گاردن

در سمت منتهاالیه غربی میدان مرکزی دهلی نو که دروازه هند در میان آن قرار گرفته، مجموعه بزرگ کاخ ریاست جمهوری قرار دارد. دفتر نخست وزیر و وزارت خارجه (معروف به ساوت بلاک South Block) در حاشیه شرقی و ساختمان مدور مجلس هند نیز در حاشیه شمال شرقی این کاخ واقع شده است. این مجموعه، بخش اصلی از معماری انگلیسی دهلی‌نو است.کاخ ریاست جمهوری دارای تالارهای بزرگ و ۳۴۰ اتاق است. باغ زیبا و معروف مغول گاردن در انتهای غربی محوطه این کاخ قرار دارد که سالی یک ماه، بازدید عموم از آن آزاد است. سالن معروف آشوکا در طبقه دوم این کاخ قرار دارد که محل برگزاری رسمی ترین برنامه‌های رئیس جمهور هندوستان است. سقف این سالن و حاشیه فوقانی دیواره‌های آن به مساحتی بیش از ۷۵۰ متر مربع، تماماً با نقاشیهای ایرانی و اشعار فارسی پوشیده شده‌است.

rashtrapathi_bhavan


قلعه کهنه (پورانا کیلا)

قلعه کهنه هند معروف به پورانا کیلا بر روی خرابه های شهر کهن پاندواها که زمانی درکنار رودخانه یامونا قرار داشته، توسط شیرشاه سوری طی سالهای 1538 و 1545 ساخته شده است.

 

Purana_Qila_Delhi_21


 صفدر جنگ :

 

بنای آرامگاه صفدر جنگ، وزیر دربار گورکانی، آخرین سبک معماری باغ مقبره‌ای دهلی در دوران امپراتوری مغولی هند است که در خلال سال‌های ۱۷۵۳ تا ۱۷۵۴ در زمان محمد شاه گورکانی، پادشاه هند، ساخته شده ‌است.

lll


معبد آکشاردام

معبد آکشاردام نشانگر 10.000 سال از فرهنگ هند می باشد این معبد که آمیخته ای از تکنولوژی و معماری نوین می باشد توسط بیش از ۱۱.000 کارگر و معمار هندی در تاریخ ۶ نوامبر سال ۲۰۰۵ میلادی ساخت آن پایان پذیرفت. این بنا هم اکنون یکی از جاذبه های توریستی کشور هند به شمار می رود

 

aksharadam


پارک دهلی
لودی گاردن پارک پنج حس (Garden of Five Senses)، نهرو پارک، بودا پارک، پارک آهوها(Deer Park)، پارک دهلی، دلهی ریج، پارک اجمل خان و مجموعه دهولاکن از معروفترین پارک‌های این شهر محسوب می‏شود

park_5_ehsas


درگاه حضرت نظام الدین (Hazrat Khawaja Nizamuddin Auliya)

در نزدیکی مقبره همایون، درگاه صوفی بزرگ هند، خواجه نظام الدین اولیا (۱۲۳۸ - ۱۳۲۵ میلادی) در محلی شلوغ و پر تراکم، میزبان جمع کثیری از زایران مسلمان و غیر مسلمان است. 


قلعه تغلق آباد

پایتخت غیاث الدین تغلق در فاصله ۸ کیلومتری از قطب منار قرار دارد که به دلیل استراتژیک احداث گردیده و اکنون تعداد کمی از استحکامات و تالارهای زیر زمینی آن بر جای مانده‌است. براساس برخی حکایات ویران شدن شهر بر اثر نفرین خواجه نظام الدین اولیا بوده است.


فیروز شاه کتلا

در شهر فیروزآباد هند، نزدیک به دهلی گیت در قرن ۱۴ میلادی به وسیله فیروز شاه تغلق ساخته شد. ستون معروف سنگی به ارتفاع ۱۴ متر حامل پیغام صلح آشوکا در این محل قرار دارد. 


اطلاعات آگرا

 

تاریخچه آگرا :

شهر آگرا معروفیت خود را در بین سال های 1526 تا 1658 یعنی زمانی که پایتخت امپراتوران مغول بود به دست آورد و به خاطر ساختمان های بسیاری که از دوره مغول بود بدست آورد و به خاطر ساختمان های بسیاری که از دوره مغول و به سبک مغولی در آن به جا مانده از جمله تاج محل محبوبیت خود را حفظ کرده است . نام آگرابه شکل  آگرهبنا نخستین بار  در کتاب حماسی ماهابهاراتا آمده و معناشناسان آن را پردیس یا بهشت معرفی کرده اندآگرا در زمان  حکومت اکبر جهان گیر و شاه جهان اهمیت زیادی یافت این شهر پایتخت حکومت اکبریه پادشاه بزرگ مغولی هند در آن زمان مرکز هنر فرهنگ  تجارت و یاد گیری بود از این رو  در گذشته آن را اکبر آباد نیز می نامیدند .آگره در سدهٔ ۱۶ میلادی توسط سکندر لودهی (سلطان دهلی از دودمان لودهی متوفی به سال ۱۵۱۷) کشف شد. سپس بابر موسس سلسله امپراتوری مغولی هند برای مدتی در آگره ماند و ساخت باغ‌هایی چهار گوش به سبک باغ‌های ایرانی را در آنجا مرسوم کرد. اکبر در این شهر قلعه آگره را ساخت و جهانگیر آن را با کاخ‌ها و باغ‌های بسیار زیبا مزین کرد. همچنین شاه جهان با ساخت تاج محل شهرتی عالمگیر برای این شهر به ارمغان آورد. هم اکنون این شهر از مراکز گردشگری هند به شمار می‌رود.

taj_mahal_diwali_agra

 


 مساحت،جمعیت و آب و هوا

مساحت آگرا 1/800 کیلومتر مربع و جمعیت آن بیش از 1/700/000 نفر می باشد. وضعیت کلی آب و هوای شهر آگرا می توان گفت بهترین آب و هوا را ار اکتبر تا مارس دارد و در تابستان هوا حدودا" بین 22 تا 45 درجه  و زمستان 4 تا 31 درجه است .


جاذبه های آگرا  :

تاج محل

یکی از عجایب هفت گانه جهان نزدیک به 4 قرن پیش توسط شاه جهان نوه اکبر شاه برای ابراز عشق به همسر از دست رفته خود که یک شهبانوی ایرانی است ساخته شده است . متخصصان تاریخ هنر معتقدند  که بی گمان شاه جهان یکی از مهندسان  و طراحان تاج محل بوده است . تاج محل سالانه تا بیش از 4 میلیون بازدید کننده دارد . برای بازدید از این مکان نمیتوان با کفش وارد شد. بازدیدکنندگان یا پوششی یک بار مصرف به پا کنند یا پای برهنه وارد شوند. تاج محل هر روز از ساعت 6 صبح تا 7 شب باز می باشد .اما جمعه ها از ساعت 12 تا 2 بعد از ظهر در آن نماز جمعه خوانده می شود .

taj_mahal


قلعه آگرا :

 این قلعه در قرن شانزدهم  و به دست اکبر شاه پادشاه مغول در ناحیه آگرای هندوستان بنا شده است این قلعه تاریخی که با مسجد و قصر های زیبا بنا شده است در سال 1983 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد .قلعه آگرا از نظر معماری واجد ارزش می باشد . چرا که برخی از جالب ترین آمیزه های معماری های هند و معماری اسلامی در انجا ساخته شده است . این قلعه به شکل یک هلال است و توسط دیوار هایی از سنگ ماسه سرخ رنگ به ارتفاع 21 متر و به طول4/0 کیلومتر محصور شده است.

 

borje_ghermez_3

 


 

سیکاندرا :

آرامگاه جلال‌الدین محمد اکبر سومین و بزرگترین پادشاه سلسله گورکانیان هند است. این بنا با ماسه سنگ قرمز ساخته شده و با مرمر جواهر نشان تزئین شده است. اکبر به این رنگ از سنگ بسیار علاقه داشت و اغلب بناهای ساخته شده در زمان او با این مصالح ساخته شده است.

3_3


 

 

 

فاتح پور سیکری
فاتح‌پور سیکری به معنی «شهر پیروزی»، شهر متروکه امپراتور اکبر است که در نزدیکی آگره واقع شده است. تالار شنوندگان، مکان‌ها و مسجدها هنوز هم کاملا سالم و در وضعیت مطلوب هستند که از جمله می‌توان پنج محل و بلند دروازه را نام برد. در محوطهٔ مسجد جامع، آرامگاه شیخ سلیم چشتی واقع است و در واقع، اکبر شاه گورکانی شهر فاتح پور سیکری را به خاطر همین صوفی معروف مکتب چیستی هند پایه گذاشته بود.

444


  آرامگاه اعتمادالدوله :

این بنا مقبره میرزا غیاالدوله بگ پپدر ملکه نور جهان وصدراعظم دربار جهانگیر می باشد.که توسط ملکه نور جهان برای پدر خود ساخته شده است این مقبره اولین بنای مغولی است که از سنگ های قیمتی مرمر ساخته شده است .

etemad


 

 

اطلاعات جیپور

جیپور معروف به شهر صورتی از شهر های تاریخی هندوستان و مرکز ایالت راجستان می باشد این شهر یکی از زیبا ترین ایالت های هندوستان می باشد . کلکه جیپور در معنی لغوی به معنای پیروزی می باشد فاصله این شهر تا دهلی 220 کیلومتر و در سال 1727 توسط مهاراجه سوای جای سینگ دوم فرمانروای آمبر بنیاد شد و نخستین شهر دارای طرح شهری بوده است   . این شهر در نواحیه نسبتا" بیابانی این کشور واقع شده است . جیپور به خاطر داشتن ساختمان های رنگارنگ که در اصل به رنگ صورتی هستند ( برگرفته از معماری های مغول که  از سنگ های قرمز استفاده می کردند ) به شهر صورتی معروف است . جیپور در میان شهر های هندی یکی از توریستی ترین شهر را می باشد و با شهر های دهلی و آگرا سه راس مثلث طلایی را تشکیل می دهند .

 


مساحت ، جمعیت و آب و هوا

مساحت این شهر حدودا" 14068 کیلومتر مربع و جمعیتی نزدیک به 3,000,000 نفر دارد . اهالی آن هندو و مسلمان هستند . این شهر دارای آب و هوای گرم و خشک می باشد میانگین دمای آن از 8 تا 48 درجه می باشد .


کاخ هوا محل :

کاخ در سال 1799 توسط ماهاراجا پاتاپ ساخته شده است و طراحی آن با الهام از تاج کریشنا خدای هند انجام شده این کاخ در مرکز شهر در مجاورت کاخ شهر محل سلطنتی برای اقامت زنان و دختران  دربار بوده است نمای این ساختمان منحصر به فرد 5 طبقه شبیه به کندوی زنبور عسل با 953 پنجره کوچک و شبکه ای پیچیده  می باشد . کاخ هوا محل از ماسه سنگ قرمز و صورتی ساخته شده است.

Hawa_Mahal_Jaipur


جال محل :

جال محل معروف به کاخ آبی جیپور  سال 1799 میلادی قرن 18 توسط مادیو سینگ یکم مهراج جیپور ساخته شده و نمای آن بر گرفته از کاخ دریاچه ی اودایپور است جایی که حاکم جیپور دوران کودکی خود را در آن گذرانده بود این کاخ در میان دریاچه زیبای مانسگار ساخته شده است کاخی تابستانی جهت اقامت و گذراندن وقت در تابستان برای پادشاه و همسرش که به عنوان محل شکار استفاده می شد . 

jal_mahal_jaipur_rajasthan


 

جنتر منتر :

مجموعه ای بناهای نجومی است که توسط ماهاراجای در سال 1727 ساخته شده او در کل  5 مجموعه از این ساختمان ها را در نقاط مختلفی از دهلی و جیپور ساخت که رصد خانه جیپور بزرگترین آنهاست .جنتر به معنای وسیله و منتر به معنای محاسبه است . توسط این بنا که دارای محاسبات نجومی است گردش ستارگان را اندازه گیری می کردند . این رصد خانه قرون وسطی در نوع خود بزرگترین در جهان است .

jantar_mantar_delhi_1680x1050


 

آمبر فورت :

از این مجموعه قلعه وو قصر به سبک هندو و مسلمان ساخته شده است و ساخهت آن به سال 1600 تا 1727 بر می گردد . نام این قلعه هیچ ربطی

به رنگ زیبای کهربایی آن ندارد . بلکه به شهر آمبر  که از نام خدای آمبا گرفته شده است مربوط می شود . مرمر سفید و سنگ ماسه قرمز مصالح اصلی این قلعه را تشکیل می دهد .

post_display_6f72ba80a6503600d4d7105296bf2bbe


کاخ شهر :

این کاخ که شامل کاخ های چاندرا  محل مبارک محل و بناهای دیگر است ، مجموعه ای از کاخ هاست که زمانی محل زندگی و حکمرانی ماهاراجای جیپور بوده و بخشی از آن در حال حاضر به موزه تبدیل شده است .

mubarak_mahal_1


موزه آلبرت هال :

این بنا قدیمی ترین موزه استان راجستان است و در سال 1887 گشوده شد و مجموعه ای غنی از محصولات هنری همچون نقاشی ها ، فرش ها مجسمه هایی از عاج ، سنگ فلز و همچنین قطعات کریستالی زیبا در خود جای داده است .

Albert_Hall__Jaipur__up_close



:: موضوعات مرتبط: سیروسفر،سیاحت وگردشگری , ,
:: بازدید از این مطلب : 4025
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 ارديبهشت 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

می ترسم از خودم ...
 
از خودی که رامش کرده ام ... آرام شده است ... کمی کم غذا 
 
دیگر به هیچ کس نمی پرد ... هیچ کافه ای را با حقیقت روبه رو نمی کند 
 
دیگر سوال هایش را به جان ِ نقاب های کسی نمی اندازد ...
 
آسه میرود ... آسه می آید 
 
می ترسم از روز انفجار ... روزی که از تمام اعتبارها بگذرم
 
خودم را جدی بگیرم و جاده را .. آنقدر خیالم از رفتنی بودنم راحت باشد
 
که به آبروی جا مانده از خودم رحم نکنم ... 
 
میترسم از شب های آرامم ... از لبخندی که تحویل نگرانی های مادر میدهم .. 
 
می ترسم ... از این همه که نیستم .... 
 
از رابین هودی که دیگر به شروود ِ سر کشی هایش سرک نمی کشد 
 
از زورویی که از نقاب خسته است ...
 
می ترسم از آن روی خودم ... که سگ نیست / اما بالا که بیاید 
 
به هیچ سکوتی قناعت نمی کند 
 
میترسم از کلید خانه ... که پشت در جا بگذارمش
 
و سر در بیاورم از چادری در پارک زیر برج میلاد ...
 
به شوق آدم ها خیره شوم که اصلا نگاهشان را از بادبادک ها برنمی دارند 
 
میترسم از چشم های پدر / که اگر گریه اش از سرم کم میشد ، 
 
آزادی را روی باتوم هم حک می کردم 
 
میترسم از تلفن همراهم / که زنگ میخورَد ... که هی خنده پیش فروش کنم .... 
 
که هی به دست بیایم ... 
 
که هی مشترک شوم / با اینکه از سلول هایم انفرادی ترم 
 
که هی در دسترس بمانم / بی آنکه داد بزنم :
 
من دستم به خود ِ خودم نمی رسد ، از بس که شما اشتیاقی به داشتنش ندارید 
 
میترسم از سرم / که بزند ... که بزند بر سرم .... 
 
که " دوستت دارم " هایم را غلاف کنم .... 
 
لال شوم ... شصت های همه دنیا را قرض کنم ...
 
در کنار جاده ای که دیگر به این حوالی نمی رسد / بالا بگیرمشان ...

 سواری خنده دار ترین ماشینی شوم که آرام می آید ... 
 
تا وقتی نشستم 
 
آنقدر در آهنگ های رمانتیکش غرق باشد که تا میتوانم در خود فرو بروم 
 
میترسم از تمام این روز ها / که شب ها رنگشان میکنم 
 
و جای فردا به / امروزم غالب می کنم 
 
میترسم از همین حرف ها / که از دستم در می روند ... 
 
و جای با خود گفتن / فریادشان بزنم 
 
میترسم از چمدان ها / که دستم برایشان بیشتر از دلم تنگ شده ... 
 
مـــــــــــی ترسم از اینهمه که هستم و به رویم نمی آورم ... 
 
از کرنومتری که تو به رویت نمی آوری / اما در من هی کم می شود 
 

بی کسی یعنی لای استخوان های من نمک بپاشی

و زخم هایم پشت سرت راه بیفتند و معتاد دست های شورَت شوند

دست هایی که شورند و / نمک ندارند

و جمجمه ام خانه ی موش های دست آموزت باشند

که از گوش دیوار های ذهنم برایت خبر می آورند

آغوشت برای بافتنی های مادر بزرگت

که نمی دانست عینکش را ریز بین کرده ام

تا به چشم هایش / کوچک بیایی

و برایت تنگ ببافد

آنقدر که خورشید ِ من در قوس سینه های تو کسوف کند

و من با تمامِ بی خانمان بودنم

به چهار خانه های پیرهنت حسادت کنم

که در شش دانگ تنت / رفت و آمد میکنند

بیا .... و به من دروغ بگو

چرچیل ترین حرف هایت را بیاور

من با خوش بینی ِ حافظ به دروغ هایت قسم میخورم

بیا ... با دست های خودم به من خیانت کن

میخواهم دست از پای تو دراز تر

از آغوشت برگردم

به شرطی که

تمام شیشه خالی ِ عطرهایت را برای من نگه داری ...

من بالا خانه ام را به موهای تو اجاره داده ام

آنقدر که تمام دود کش های / سرم دود میکند

وقتی که با چشم هایت آتش میسوزانی

و تمام پدر خوانده های شهر برایت بلند میشوند

حتی اگر دو پایشان را در مافیای دختران ِ دیگر از دست داده باشند

بیا .... این دنیا بی تو ارزش آمدن هم ندارد

میخواهم تمام نقاشی های چهار سالگیم از ژکوند ِ تو باشد

تو خوب میدانی من از گهواره تا گور گریه کرده ام تا خنده ی تو را ببینم

بیا با دست های خودم به این شعر ها خیانت کن

می خواهم آن را به نام ِ دیگری بخوانم

اگر قول بدهی یک قهوه از آن ِ من باشی ..........

 

 

 
چقدر غربت دارد
که در گلوی پنجره ها گیر کنی و
بغض بالا بیاوری روی شعرهایت
تب و لرز کنی از حضور کسی که دیگر نیست
رگ به رگ شوی میان چهار دیواری تنهایی ات
چقدر غربت دارد
که لخته شوی در فکر و خیال
بیست سوالی بازی کنی با چند SMS
یکی به دو کنی با تختخوابی که ارزش خواب ندارد
خاطرات را به فراموشی متهم کنی
آنقدر که دست و دلت به اتمام شبی غمگین برود..
می دانی
حقیقت انکار پذیر نیست
دیوانه هنوز هم همان دیوانه است
دیوانه یعنی
من هنوز هم
از در و دیوار حسادت بالا می روم
هنوز برای عشق، بدون خودآزاری زبان در می آورم
یعنی
هنوز هم دلتنگ تو ام
اما از توجیه پاهای تو بر نمی آیم
حالا که "رفتن" را چشم بسته می دانند..
 
گفتن ندارد اما
خودآزار که باشی، پنجره ات تنها بوی کرکره می دهد
آنقدر که به این یقین برسی
به درد هیچ رابطه ای نخواهی خورد..
 
 
هم آغوش ناخودآگاه خطبه عقدی
که تمام حقم را
به ناف عقده های مردی بست
که شبیه تمام لولو های کودکی ام
ترسناک است..
که
پشتش آنقدر گرم قانونی است
که سالاری را
از سر مساوات،
میان تمام مردان تقسیم می کند..

کبودی های تنم را بغل کنم
یا پایم را به حصار خانه الصاق،
فرقی نمی کند
وقتی همیشه
نطفه بغض های نیمه کاره ام خفه می شوند
و در انزوای خودم
کثیرالانتشار، لال می شوم
که جرات برهم زدن نظم عمومی عقده هایت را ندارم..
 
من زنم
هم خواب عقده تا بن دندان مسلحی
که همیشه تحقیری،
زیر نیم تحقیرش است
وقتی تفکرش حول کمر می چرخد و
مردانگی اش حوالی کمربند..
 
صدایت را هم که
به ترساندن من بالا نبری
همین که پایم را
از خیابان های شهر سانسور کنی..،
تنم بوی تجاوز به عنف می گیرد..
 
دردم می آید
که فقط در تختخواب به من اعتماد داری
و زندان خانگی ام را
به جرم فساد اجتماع توجیه می کنی..
 
می دانی..،
تجاوز شاخ و دم ندارد..
 
 
 

بگذار روز زن ارزانی مردانی باشد

که تقویم را هم مردانه نوشتند

وقتی جنسیت

حتی در تقویم هم

محور تمام تقسیم بندی ها شده است..

دموکراسی به همین آسانی از اعتبار می افتد

آنقدر که

پیش از آنکه آدم خطاب شوی،

هنوز زن حساب می شوی..

آن زمان که تناقض را به جان شخصیتت می اندازند

تا هویت ات را گم کنی

و حتی از پس تعریفش هم

بر نیایی.. "حقی" که

به جای حقدار، تنها به خورد تریبون ها می دهند..

تا

تمام حرف هایی که به گوشت آشنا، می رسد

تشابه اسمی داشته باشد

با حقوقی که از زنانگی ات، سلب کردند..

 

گوشت را بدهکار این حرف ها نکن

و زیر بار این تفکیک ها نرو

اینجا مردانگی ها آنقدر مدرن هستند

که خدا و جهان و تقویم و... حتی خود زن،

آری خود زن را هم مردانه تعریف می کنند..

بگذار روز زن، ارزانی مردانی باشد که..

می دانی..!

این نوشته هم از پسش بر نیامد

وقتی مردانه نوشتم و زنانه خواندی...

 

 

 
 
 
آنلاین که می شوی
انگشتانم به لُکنت می افتند..،
فشار واژه بر روی کیبورد می افتد
و نگاه خیره مانیتور،
مدام چراغ روشن تو را به خورد نگاهم می دهد..
 
آنلاین که می شوی
شبیه یک تکه یخ
در حوالی شک و تردید تایپ کردن و نکردن "سلامـ"ـی که
نمی دانم قرار است با کدام رویت جواب دهی
دستان گُر گرفته ام روی کیبورد عرق سرد می ریزد..
 
آنلاین که می شوی
حرف هایی که از بود و نبود تو آب میخورند
در گلوی تمام مسنجر ها گیر می کنند..،
و سر به ابتذال هیچ Enter ی فرو نمی آورند..
حرف هایی
که قول داده ام
یک روز از خجالت گفتن شان در بیایم..
 
آنلاین که می شوی..،
رویایی دور از دسترس می شوم..
در انتظار پیامی از تو
که می دانم غرورت، ضمانت Send نکردنش را کرده است..
 
آنلاین که می شوی
خود آزار می شوم..،
در فکر و خیالِ ارتباط احتمالی تو با هر چراغ روشنی در نِت..
 
آنلاین که می شوی..،
دست و بال انگشتانم بسته می شود..
انقدر که تمام کلیک ها،
حول حوش Sign Out پرسه می زنند..
 
 
 
ترامادول چیز خوبیست 
یادم میرود کجای جهان ایستاده ام که زمینش / آب از آب تکان نمیخورد
و تو جایی ایستاده ای که زمینت را از یخچال در آورده اند/ از بس که میلرزد ....
موج هایی که روی دست هم بلند میشوند / سمت تو 
تا تمام ورزشگاه های اروپا یک دقیقه سکوت کنند / اجاره ای ...
 
ترامادول چیز خوبیست 
یادم میرود خشم طبیعت را 
یادم میرود شماره آتش نشانی را .... که خودش آتش گرفته ...
آمبولانسی را که به رویش نمی آورد، مردمانش را یواشکی زیر میکند
پدری که بچه اش را جا گذاشته است/ میان رو در وایسی ِ زمین و زیرزمین 
مادری که روی یک پای ِ گریه،بی امان ایستاده است
و زیر بار ِ سکون، نمی رود ... از بس که کودکش تکان نمیخورد
و ... خدا
بی خیال ِ دسته گلی که به اقیانوس داده / قلیانش را میکشد تا 
آسمان شهر ما را مه بگیرد از بس که لطافت طبع داریم

خدا هم این روز ها ایمان دارد
ترامادول چیزخوبیست ... ا
 

دلتنگ که باشی

از لک لک ها یک دنده تر می شوی برای کوچ

بی وطنی می کشی

به اعتبار شناسنامه ها / که مُهر به مُهر

از ثبت احوالِ انزوایت جا مانده اند

مسافری که تمام عمر ، برای ییلاق / قشلاق

پی شانه باشد

به نی لبکش وابسته تر است

تا به گوسفند هایی که بی خوابی اش را چرتکه می زنند

دلتنگ که باشی / یلدا می شوی....

برای ستاره هایی که از نقاشی ات فراریند

کوه می کشی / با رشته های پنبه شده

از حرف هایی که به آسمان نمی رسند

بی مقصدی می کنی

با جاده های به فلسفه رسیده........

که فرقی نکند خورشید فردا

پشت کدام کوه را خالی کند

و صبح / آغوش کدام میش را / گرگ کند

حسابت را از ایل و آبادی جدا کرده ای

تا هر جای این بوم / چادر بزنی

سکوتت / آنقدر سقف نداشته باشد

که به وفاداری بی کسی ها

پای تمام زمین گیری هایت

بم شود !

 

 

 
آدمها چه موجوداتی دلگیری هستند
وقتی سوزنشان را نخ میکنی
تا برایت دروغ ببافند ...
چقدر میچسبد سیگارت را در گوشه ای بکشی
و هیچ کس با خنده های تو / به عقده هایش پی نبرد

از آدم ها دلگیرم
که خوب های خودشان را از بد ِ تو / مو شکافی میکنند
و بد هایشان را در جیب های لباس هایی
که دیگر از پوشیدنش خجالت میکشند / پنهان میکنند
از اینکه ژست یک کشیش را میگیرند وقتی هوای اعتراف داری
و درد هایت را که میشنوند
خیالشان راحت میشود هنوز میتوانند کمی خودشان را از تو / کشیش تر ببینند

از آدم ها دلگیرم
وقتی تمام دنیایشان اثبات کردن است
همین که گیرت بیاورند
تمام آنچه را که نمی توانند به خورد ِ خودشان دهند به تو اثبات می کنند
به کسی غیر از خود / برتری هایشان را آویزان کنند
تا از دور به کلکسیون افتخاراتشان نگاه کنند
و هر بار که ایمانشان را از دست دهند / آنقدر امین حسابت میکنند
که تو را گواه میگیرند
ایمانشان که پروار شد با طعنه میگویند :
این اعتماد به نفس را که از سر راه نیاورده ام

از آدم ها عجیب دلگیرم
از اینکه صفت هایشان را در ذهنشان آماده کرده اند
و منتظر مانده اند تا تکان بخوری و ببینند به کدام صفت مینشینی
و تو را هی توصیف کنند ... هی توصیف کنند ... هی توصیف کنند
خنده ات بگیرد که چقدر شبیه‌شان نیستی
دردشان بیاید ... و انتقامش را از تو بگیرند ...
تا دیگر به آنها این حس را ندهی که کسی وجود دارد که شبیه‌شان نیست

از آدم ها دلگیرم
که گرم میبوسند و دعوت میکنند
سرد دست میدهند و به چمدانت نگاه میکنند

دلت ....
دلت که از تمام دنیا گرفته باشد / تنها به درد بازگشت به زادگاهت میخوری
 
دلم گرفته است ... 
همین را هم میخوانند و باز خودشان
را آن مسافر آخر قصه حساب میکنند

 

دنیا را نگاه کن

خدا بی خیال دسته گلی که به آب داده

از قیامت کوتاه نمی آید..

شیطان گناه های ناکرده را هنوز رشوه می دهد

و فرشته ها

سنگ بهشتی را به سینه می زنند که

حوریه هایش در آب نمک خوابیده اند.. مبادا

کارهای نیک روی دست مان کپک بزنند..

 

دنیا را نگاه کن

خدا از سر لجبازی با شیطان

تا قیامت بر سر وعده بهشتی ایستاده است

که حوریه هایش از فرط یائسگی

نای خون گرم بودن ندارند..

 

کاش فرشته ها با خدا کنار می آمدند

به شیطان بگوید

این آدم وقتی گول زدن داشت

که حوریه ها هنوز یائسه نشده بودند..

 

 

 

افتادم از چشم هایت / به پاهایی که به هیچ التماسی بند نشد

 

در به در / شکستم مثل شیشه ای که سنگسار شد

می رفتم

با کوله باری از حرف پشتمان

 

و

چمدانی پر از اشک

بعد از تو

آغوش من تا همیشه خالی ماند

خالی مثل جای تو / در نیمه خالی لیوان مشروب

خالی مثل زیر ِ پای من / وقتی احساسم را دار میزدی

بعد از تو

مردی گوشه کافه ها افتاده

خمار مثل چشم هایت

درد / کشیده مثل پاهایت

بعد از تو

هر ساعتم قرص بود 

و هر ماهم بهمن 

هر سالم / سال ِ پلنگ های غم زده بود

اینک مردی شده ام که هر شب

دست های خالی اش را 

برای مهتاب تکان می دهد ...




:: موضوعات مرتبط: خیلی قشنگ بود خوشم اومد کپی ش کردم , ,
:: بازدید از این مطلب : 503
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 ارديبهشت 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

دیوارهای شهر من

 

 

همیشه، لااقل یک کلیه برای فروش دارند..
دیوارهایی که بورس بخت های برگشته ای اند
که شاخصش درد است و مدام در نوسان..

رشد شاخص بورس دردهای بهادار شهر من
رابطه مستقیم با مثبت و منفی خون ندارد
بلکه همبستگی معکوس دارد
با تحقق رویاهای یک نسل..

همان نسلی که _ بدون اطلاع ما _ با هم قرار گذاشته بودند
تا از آن به بعد
اتوبوس را مجانی سوار شوند
و قرار بود که ماه به ماه
از نیامدن قبض های آب و برق و گاز
حوصله شان سر رود
که چرا بهانه ای ندارند برای رفتن به بانک..
حالا تمام آن بهانه ها
بر روی بالش
ماتم می شود در تیک تاک دقیقه ها
تا هشت صبح فردا
که هر چه پهلو به پهلو غلت می خورند
بیشتر به اضافه بودن کلیه ها در پهلوی خود پی می برند..

دیوار خانه های این شهر
همه خائن اند به صاحب خانه شان
که فقر او را هوار می کشند
و راز سرخی صورتی را فاش می کنند
که تازه جای سیلی را فراموش کرده است..

مرد دردهایش را به در می گوید
و دیوار ها چه خوب می شنوند..


همان دیوارهایی که در روزگاری
دموکراتیک ترین صورت اعتراض بودند
و از آرمان های زن و مرد خانه ای می گفتند
که قرار بود با همسایه هاشان
دنیای ما را هم حتی عوض کنند..

پدرانی که بر روی دیوارها
آنقدر از مرگ ها و مرگباد ها و زنده باد ها
برای فرزندانشان یادگار نوشتند
که ما همه شان را از بر شدیم و
حالا مرگ و زندگی را بر روی دیوارها
معامله می کنیم..



:: موضوعات مرتبط: خیلی قشنگ بود خوشم اومد کپی ش کردم , ,
:: بازدید از این مطلب : 449
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 ارديبهشت 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

من نمایشنامه نویس نیستم ... شاعر نیستم ... نویسنده نیستم ... قلم خوبی ندارم ... شکسپیر را دوست ندارم ، دروغ است ... افسانه است ... هملت را دوست ندارم ، کلیشه است ... رومئو و ژولیت را دوست ندارم ، کودکانه است ... از شاهلیر متنفرم ، ناجوانمردانه است ... من شاعر نیستم اما گوته را میپرستم ... توماس مور را زندگی میکنم ... لاله ی سرخش لا به لای دفتر خاطراتم گندیده ،هنوز خوش بوست ... با شیلر خاطره زیاد دارم ... روی بخار شیشه حکاکیش کردم ... از بین مقاله های مزخرف روزنامه جدایش کردم زیر رویا گذاشتمش ... شبهایش طعم برفهای آلپ را میداد ... شاملو ناگفته هایم را همچنان سکوت کرده ... فروغ برایم سمبل عشق و نفرت است .. . سمبل درد است... سمبل نسلی سرخورده ... اعتصامی فرشته است ... حافظ جوابم را برعکس میدهد ... سعی میکند دلخوش نگهم دارد ... خدا بیامرزاد پناهی را ... درش حل شده ام ... من نوازنده ام اما سمفونی برایم خسته کننده است !! برای من تمام بمل هارا دیز بزن .. دیز زیر است به دل می شیند ... موزارت نمی زنم ... سر خوش است ...! باخ زیادی خشن است ... بتهون خیلی شلوغش میکند ... آ آ آ ه ه ه ه .. ربنا ی شجریان را بگذار... کمی آرامش میخواهم ... کمی قوت قلب ... جای خاطره ها خالیست ...


:: بازدید از این مطلب : 365
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 ارديبهشت 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید زارعی

 

آموزش بورس در 20 دقیقه - صفحه 1

مقدمه
همهی افراد جامعهی ما بورس را نمیشناسند و با نحوهی سرمایهگذاری در آن و فواید و سودمندیهای ناشی از آن آشنا نیستند. این در حالی است که آشنایی با بورس و فعالیت در آن میتواند در زندگی اقتصادی مردم بسیار مؤثر باشد. تا همین سالهای اخیر، بیشتر مردم پساندازهای خود را فقط در بانکها نگهداری میکردند و با راههای دیگر استفاده از اندوختههای خود آشنا نبودند. اما امروزه بسیار شنیده میشود که راه دیگری هم برای استفاده از پساندازها وجود دارد و آن این است که یک فرد عادی میتواند در مالکیت واحدهای تولیدی و تجاری بزرگ مشارکت نماید و از نتایج مشارکت و سرمایهگذاری خود به سادگی بهرهمند شود. اما به راستی چگونه ممکن است یک فرد عادی با سرمایهای اندک در سرمایهگذاریهای بزرگی شریک شود در حالی که نه شرکای خود را میشناسد و نه امکان کسب اطلاع از نحوهی فعالیت، میزان هزینهها، درآمدها و ... دارد؛ گذشته از این، اصلاً چنین کسی چگونه میتواند از حساب و دخل و خرج این مرکز تولیدی که در آن مشارکت کرده است آگاهی پیدا کند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که، بورس امکان هر آنچه را که برای سرمایهگذاری و مشارکت در این مراکز لازم است فراهم آورده و علاوه بر نظارت دقیق بر فعالیتهای این مراکز، مطابق قانون مدافع حقوق سرمایهگذاران است.
در این کتاب سعی شده است خواننده با سازوکارهای قانونی بورس آشنا شود و با توضیحات ساده در مورد فعالیتهای مختلف آن، از جمله نحوهی خرید و فروش، راههای مختلف سرمایهگذاری، فواید سرمایهگذاری و .... آگاهی پیدا کند و اطلاعات اساسی و اولیهی مورد نیاز خود را کسب نماید.

تاریخچه
اندیشهی ایجاد بورس زمانی شکل گرفت که عدهای از بازرگانان اروپایی از فعالیتهای تجاری خود ضرر کردند، بنابراین به فکر راهحلی افتادند تا به وسیلهی آن بتوانند جلوی این ضرر را بگیرند و یا آن را به حداقل برسانند. نتیجه آن شد که تعدادی از بازرگانان عدهای را در فعالیتهای خود شریک کردند تا با این روش سود و زیان احتمالی را با آنها تقسیم کنند. این تجربه موفقیتآمیز بود لذا به تدریج هر تاجری سعی میکرد تا فعالیتهای تجاری خود را با این روش ادامه دهد؛ به خصوص که این روش برای افرادی که فعالیتهای بزرگ اقتصادی انجام میدادند بسیار مطلوبتر بود. رفته رفته این تجربه قانونمند شد و به تشکیل شرکتهای سهامی تبدیل گردید. اولین تجربه مربوط به تشکیل یک شرکت سهامی در کشور روسیه بود که در سال 1353 میلادی تصمیم گرفت کالاهایی را بدون این که آفریقا را دور بزند، از شمال اروپا به شرق آسیا و چین ببرد و این کاری بود که احتمال ضرر در آن بیشتر بود. برای انجام این کار عدهای از تجار سرمایهی لازم را تأمین کردند و هر کس به نسبت سرمایهی خود در سود و زیان شرکت شریک شد و این کار با موفقیت صورت گرفت. بعدها با گسترش مبادلات در اروپا به سرمایههای زیادتر و شرکای بیشتری نیاز شد. برای این کار نیاز به مراکزی بود تا بتوان بین سرمایهگذاران و سرمایهپذیران رابطه برقرار کرد. چنین مراکزی تأسیس شدند و بورس نام گرفتند. اولین بورس دنیا در قرن هفدهم میلادی در شهر آمستردام هلند تشکیل شد و امروز اکثر کشورهای جهان دارای بورس هستند. در ایران نیز در سال 1345 قانون تشکیل بورس به تصویب رسید و از 15 بهمنماه سال 1346 آغاز به کار کرد.

بورس چیست؟
برای شناخت بورس و آشنایی بیشتر با آن بهتر است از "بازار" و تعریف آن شروع کنیم. در یک تعریف ساده، میتوان گفت که، بازار مکانی است که در آن خرید و فروش صورت میگیرد؛ و سادهتر این است که بگوییم هرگاه شرایطی فراهم شود که بین خریدار و فروشنده رابطه برقرار شود و معاملهای صورت پذیرد بازار تشکیل شده است. این شرایط میتواند مکان خاصی باشد یا شبکهای ارتباطی مثل اینترنت.
در بازارها به طور کلی دو نوع دارایی، داراییهای واقعی و داراییهای مالی، مورد معامله قرار میگیرند. داراییهای واقعی همان داراییهای فیزیکی هستند مثل زمین، ساختمان و انواع کالا مانند ماشین، لوازم خانگی و .... اما داراییهای مالی داراییهای کاغذی و بهتر بگوییم اسنادی هستند، مثل سهام و اوراق مشارکت. بورس بازاری است که در آن داراییهای مختلف مورد معامله قرار میگیرد. از این رو، انواع بورسها را میتوان به سه دستهی کلی بورس کالا، بورس ارز و بورس اوراق بهادار طبقهبندی کرد.
1. بورس کالا: بازاری که در آن خرید و فروش کالاهای معین صورت میگیرد و به طور منظم و دائم فعال است بورس کالا نام دارد. در بورس کالا معمولاً مواد خام و مواد اولیه مورد معامله قرار میگیرد. هر بورس کالایی را با نام همان کالایی که مورد معامله قرار میگیرد نامگذاری میکنند. مثلاً بورس نفت و بورس گندم.
2. بورس ارز: در بورس ارز، همان طور که از نام آن مشخص است، کار خرید و فروش پولهای خارجی انجام میگیرد. این بورس در کشور ما فعال نیست اما در کشورهای پیشرفته فعالیت چشمگیری دارد.
3. بورس اوراق بهادار: در بورس اوراق بهادار داراییهای مالی از قبیل سهام، اوراق مشارکت و... مورد معامله قرار میگیرد. در ایران، به بازار خرید و فروش اوراق بهادار که به طور رسمی و دائمی در محل معینی تشکیل میشود "بورس اوراق بهادار" میگویند ولی ما در این نوشته برای اختصار آن را بورس یا بورس اوراق بهادار میگوییم.

بورس اوراق بهادار چه میکند؟
کار اصلی بورس اوراق بهادار این است که زمینهای فراهم میآورد تا دو گروه از مردم، به طور قانونی، در یک فعالیت اقتصادی شریک و علاوه بر تأمین نیازهای یکدیگر، از منفعت و سود این فعالیت بهرهمند شوند. این دو گروه سرمایهگذاران و سرمایهپذیران میباشند.
اصولاً در یک تقسیمبندی ساده، افراد جامعه را میتوان به دو گروه تقسیم کرد؛ یک گروه کسانی که پول، سرمایه و یا پسانداز دارند اما نمیتوانند با آن کار کنند و گروه دوم کسانی که توانایی انجام فعالیتهای اقتصادی دارند اما سرمایه و پول کافی ندارند. این دو گروه علاوه بر این که یکدیگر را نمیشناسند و تعداد آنها نیز کم نیست دارای ویژگیهای مختلفی هستند. به عنوان مثال، همهی سرمایهگذاران به یک اندازه پسانداز ندارند. برخی دارای مبالغ اندک و برخی صاحب مبالغ کلان میباشند، سلیقهی این افراد هم برای سرمایهگذاری متفاوت است، مثلاً عدهای تمایل به سود کم در کوتاهمدت دارند و عدهای به دنبال سود بیشتر ولی در درازمدتاند و دهها ویژگی دیگر.
سرمایهپذیران نیز از ویژگیهای مختلف برخوردارند، برای مثال، هر گروه در زمینهی خاصی فعالیت میکنند، با توجه به نوع فعالیتشان سودهای متفاوتی پرداخت میکنند، در ادارهی مراکز تولیدی خود سلیقهی متفاوت دارند و... حال با این همه ویژگیهای متفاوت چگونه میتوان بین این دو گروه رابطه برقرار کرد تا همهی آنها ضمن قبول شرایط یکدیگر حاضر به شراکت شوند؟ یکی از کارهای اساسی بورس همین است که با ایجاد یک فضای مناسب و قانونمند زمینهای فراهم آورد تا از طریق آن برآوردن تمامی خواستههای قانونی طرفین با حفظ حقوق آنها میسر شود. بورس یک مشکل بسیار بزرگ دیگر را نیز حل کرده است، به طوری که میتوان ادعا کرد حل این مشکل باعث گسترش سرمایهگذاری و در نتیجه توسعهیافتگی و پیشرفت سریعتر کشورهای جهان شده است. آن مشکل این است که اگر افراد مختلفی که با سرمایههای متفاوت وارد بورس شده و در فعالیتهای اقتصادی بزرگ شریک میشوند، بخواهند، در هر زمان که تصمیم بگیرند، سهم و سرمایهی خود را به قیمت مناسب بفروشند، باید چه کار کنند؟ به عنوان مثال اگر فردی 100 سهم از 125 میلیون سهم یک کارخانهی سیمان را دارا باشد و تصمیم بگیرد آن را همین امروز بفروشد چگونه میتواند قیمت سهام خود را مشخص کند؟ چطور میتواند قیمت کارخانه را محاسبه نماید تا براساس آن قیمت سهم خود را مشخص کند؟ چه قدر زمان، چه تعداد افراد و چقدر هزینه برای این کار لازم است؟ و... بورس این مشکل را حل کرده و سازوکاری را طراحی کرده است که هر فرد با هر میزان سهم، در هر روز تصمیم به فروش سهامش بگیرد بتواند از قیمت سهام خود آگاه شود و یا حتی اگر تصمیم به فروش نداشته باشد قیمت روز سهام خود را بداند.
                 قیمت سهام در بورس چگونه مشخص میشود؟
نظام قیمتگذاری در بورس به گونهای طراحی شده است که هیچ کس نمیتواند در قیمتگذاری دخالت کند؛ به این ترتیب که در بورس افراد نمیتوانند شخصاً اقدام به خرید و یا فروش سهام بنمایند و این کار باید از طریق کارگزاریهای بورس و کارگزاران آن انجام شود. کارگزاران افرادی هستند که تحت نظارت سازمان بورس فعالیت می کنند.
ورود به بورس بدین طریق است که، چه فروشندگان و چه خریداران سهام در اولین قدم تقاضای خود را به کارگزاران بورس تحویل میدهند. کارگزاران هر روز به جز روزهای پنجشنبه و ایام تعطیل از ساعت 9 صبح الی 12 ظهر در تالار بورس حاضر شده و تمامی تقاضاهای خرید و فروش را وارد سیستم معاملات میکنند. پس از وارد شدن لیست تقاضاها در سیستم معاملات، تقاضاها در دو صف؛ صف خرید و صف فروش، براساس قیمت و زمان ورود، اولویتبندی میشود. این سیستم به گونهای طراحی شده است که قیمتهایی را که برای فروش ارزانتر است و تقاضاهای خریدی را که قیمت بالاتری دارند در ردیف اول قرار میدهد. بدین ترتیب هر کس که به ارزانترین قیمت بفروشد در اول صف فروش و هر کس که به گرانترین قیمت بخرد در اول صف خرید قرار میگیرد و بنابراین قبل از دیگران معامله خواهد کرد. البته در صورتی که دو تقاضا با یک قیمت وارد سیستم شود، سیستم اولویت را به تقاضایی میدهد که زودتر وارد سیستم معاملات شده باشد. این عملکرد سیستم بیانگر آن است که روند معاملات و قیمت سهام براساس عرضه و تقاضا مشخص میشود و امکان دخالت افراد در آن وجود ندارد.
چرا در بورس سرمایه
گذاری کنیم؟
سرمایهگذاران در هر کجا که سرمایهگذاری میکنند علاوه بر این که به دنبال کسب سود هستند، در انتخاب نوع سرمایهگذاری نیز به دنبال جایی میگردند که سود بیشتری بدهد، مورد اطمینان و قانونی باشد، هر زمان که بخواهند بتوانند از وضعیت سرمایهگذاری خود مطلع شوند، هر وقت که بخواهند بتوانند سرمایهی خود را نقد کنند و... برخی نیز علاوه بر این، معیارهای متعالیتری دارند. به عنوان مثال، به دنبال سرمایهگذاری در کاری هستند که علاوه بر خودشان، جامعه نیز از آن بهرهمند شود. مثلاً ایجاد اشتغال بکند و... بورس از جمله مراکزی است که جمیع این ویژگیها را داراست.پس سرمایهگذاری در بورس نه تنها برای سرمایهگذاران و سرمایهپذیران سودمند است بلکه برای کل جامعه نیز فواید قابل توجهی دارد.
فواید بورس برای سرمایه
گذاران
   1.   درآمد
مهمترین هدف هر فرد از سرمایهگذاری کسب درآمد است. سرمایهگذاری در بورس میتواند از دو راه این خواسته را محقق سازد. نخست از طریق پرداخت سود ناشی از فعالیت کارخانهها و شرکتها؛ بدین ترتیب که، کارخانهها یا شرکتهایی که سهامشان در بورس عرضه شده است بخشی از سودی را که از فروش کالاها و خدماتشان حاصل میشود بین سهامداران تقسیم میکنند. بدین ترتیب کسانی که با خرید سهام شرکتها و یا کارخانههای بورسی در این مراکز شریک شدهاند از این طریق کسب درآمد میکنند. راه دوم کسب درآمد سهامداران بورس، ناشی از فعالیتهای مفید و مؤثر مدیران شرکتهای مربوطه است که باعث افزایش قیمت سهام شرکتها میشود که این به معنی افزودهشدن بر دارایی سهامداران است.
   2.   قابلیت نقدشوندگی
کسانی که در بورس سرمایهگذاری میکنند اگر به پولشان نیاز پیدا کنند بسیار سریعتر از بسیاری از سرمایهگذاریهای دیگر میتوانند سهام خود را به پول نقد تبدیل کنند. برای این کار کافی است به اولین کارگزار بورس مراجعه نمایند و فرم تقاضای فروش سهامشان را تحویل دهند. سهولت فروش سهام طوری است که حتی در سختترین شرایط هم، درصورتی که فرد سهام خود را اندکی کمتر از قیمت روز بازار ارائه نماید، در کمترین زمان سرمایهاش نقد خواهد شد. این در حالی است که بسیاری از سرمایهگذاریهای دیگر فاقد این ویژگی میباشند. به عنوان مثال، فرض کنید فردی در خرید ماشین، زمین یا منزل مسکونی سرمایهگذاری کرده و حالا نیازمند پول شده است. روشن است که تبدیل هر یک از موارد ذکر شده به پول نقد به مراتب مشکلتر از فروش سهام شرکتهای بورسی خواهد بود.
   3.   مشارکت در تصمیمگیریها
تصمیمگیری برای ادارهی شرکتهای پذیرفته شده در بورس با نظر صاحبان سرمایه انجام میپذیرد. افرادی که سهام شرکتهای بورسی را خریداری میکنند مطابق قانون میتوانند در مجامع شرکت مربوطه حضور پیدا کنند و با شنیدن گزارش فعالیتها از گردش کار شرکت آگاه شوند و همچنین با حق رأی خود نسبت به انتخاب هیئت مدیره، طرحهای مورد نظر و میزان سود تقسیمی به سهامداران شرکت اظهارنظر نمایند. این مزیت شرکتهای بورسی سبب شده است که سهامداران بتوانند هم از فعالیتهای شرکت آگاه شوند و هم در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند.
   4.   اطمینان از مکان سرمایهگذاری
بورس مکانی بسیار امن برای سرمایهگذاری است. برای اثبات این مدعا کافی است به قانون حاکم بر بورس توجه کنیم. بورس براساس قانون بازار اوراق بهادار تأسیس شده است و مطابق آن فعالیت میکند. در قانون علاوه بر این که کلیهی فعالیتهای بورس مشخص شده است و هر نوع فعالیتی با اخذ مجوز قانونی صورت میگیرد یک نهاد ناظر به نام "سازمان بورس" نیز در نظر گرفته شده تا بر تمامی فعالیتهایی که انجام میشود نظارت کند. نکتهی دیگر این که شرکتهای بورسی براساس قانون موظفاند اطلاعات مجاز مربوط به خود را به طور مرتب در اختیار خریداران و فروشندگان قرار دهند. این کار باعث شفاف شدن بازار میشود و بدین ترتیب هر کس که اطلاعات لازم را برای خرید و فروش در اختیار داشته باشد میتواند با اطمینان اقدام به معامله کند. نتیجه این که، قانون حاکم بر بورس و سازوکارهای پیشبینی شده مکانی مطمئن برای سرمایهگذاری فراهم آورده است.
چگونه می
توان در بورس سرمایهگذاری کرد؟
انجام هر فعالیتی تابع آداب و مقرراتی است. سرمایهگذاری در بورس نیز تابع مقررات و آداب خاص خود است. اولین کاری که برای سرمایهگذاری در بورس باید انجام داد گرفتن "کد معاملاتی" است. این کد به منظور راحتتر شدن و سرعت یافتن بیشتر کار به افراد داده میشود؛ همان طور که بانک به مشتری خود شماره حسابی میدهد که مشتری با آن شماره شناخته میشود. بنابراین، سیستم معاملاتی بورس افراد را به وسیلهی کد معاملاتی آنها شناسایی میکند. برای گرفتن کد معاملاتی، فرد میتواند با مراجعه به یکی از کارگزاریها و ارایهی فتوکپی شناسنامه یا کارت ملی خود کد مربوط به خود را دریافت دارد. کد معاملاتی شامل سه حرف اول نامخانوادگی به همراه یک عدد ثابت میباشد. به عنوان مثال، کد معاملاتی کسی که نامخانوادگی او فخرآبادی است میتواند "فخر 00101" باشد.
خرید سهام
خریدار سهام برای خرید باید به یکی از کارگزاریهای بورس مراجعه و از کارگزار تقاضای فرم درخواست خرید کند. کارگزار فرمی را در اختیار او قرار میدهد و او علاوه بر تکمیل فرم باید مبلغی را که میخواهد سرمایهگذاری کند به حساب کارگزار واریز و فیش آن را به همراه فرم تکمیل شده تحویل کارگزار نماید و رسید بگیرد.طی زمان معینی، پس از آماده شدن اوراق سهام، مشتری با تحویل رسید قبلی به کارگزار اوراق سهام خود را دریافت میدارد. علاوه بر خرید حضوری، اشخاص میتوانند از طریق اینترنت نیز اقدام به خرید کنند و پس از انجام هر عملیات پرینت آن را به عنوان رسید دریافت نمایند. در فرم درخواست خرید، مواردی از قبیل مشخصات خریدار، تعداد سهام مورد تقاضا، مبلغ سرمایهگذاری و... گنجانده شده است. از جمله مواردی که خریدار در فرم درخواست خرید باید مشخص کند قیمت و نوع سهم مورد نظر خود میباشد. برای این کار، خریدار چند راه در پیشرو دارد:
راه اول این که خریدار، چون اطلاع چندانی از سهام و اوراق موجود در بورس ندارد، مبلغی را که میخواهد در بورس سرمایهگذاری کند در اختیار کارگزار میگذارد و از او میخواهد که به انتخاب خودش بهترین سهام را برای او خریداری کند، ضمن آن که میتواند اولویتهای مورد نظر خود را به کارگزار اطلاع دهد.
راه دوم این است که خریدار، اگر خرید سهام خاصی را در نظر دارد آن را به کارگزار میگوید، مثلاً میگوید "اگر سهام فلان کارخانه عرضه شد برای من خریداری کنید." در این حالت، چون قیمت سهم توسط خریدار اعلام نشده است کارگزار اختیار دارد که به هر قیمتی که سهم مورد نظر مشتری عرضه شد آن را خریداری نماید. لازم به ذکر است که کارگزاران غالباً مسئولیتپذیری و تعهد اخلاقی لازم را دارند و سعی میکنند به بهترین قیمت ممکن سهام مورد نظر مشتری را برای او خریداری نمایند. در هر صورت کارگزار اطلاعات مشورتی خود را در اختیار خریدار قرار میدهد و در تصمیمگیری و انتخاب به او کمک میکند.
و بالاخره راه سوم خرید سهام این است که خریدار از کارگزار تقاضای خرید سهم معینی را با قیمت معین میکند و کارگزار نیز مطابق درخواست مشتری اقدام به خرید مینماید.
فروش سهام
برای فروش سهام نیز، همچون خرید، فروشنده باید به کارگزار مراجعه و فرم درخواست فروش را تکمیل کند. برای این کار فروشنده دو راه در پیش رو دارد:
راه اول این که به کارگزار اختیار میدهد تا سهامش را به قیمت بازار بفروشد؛ در این حالت کارگزار موظف است تا سهام مشتری را به بالاترین قیمت پیشنهادی روز بفروشد.
راه دوم این که فروشنده در فرم فروش قید میکند چنانچه قیمت سهام او در بورس تا حد معینی افزایش یافت اقدام به فروش کند. به عنوان مثال به کارگزار میگوید که هر سهم او را زیر قیمت 200 تومان نفروشد. در این صورت کارگزار منتظر میماند تا قیمت سهم به حد مورد نظر برسد و سپس اقدام به فروش میکند. بدیهی است که در این صورت نیز کارگزار مشاورهی لازم را به فروشنده میدهد. به عنوان مثال اگر قیمت پیشنهادی فروشنده پایینتر از قیمت روز بازار باشد ولی خودش نداند، کارگزار او را راهنمایی میکند و به وی یادآور میشود که میتوان سهم را به قیمت بالاتر نیز فروخت، بر عکس هم، و اگر قیمت پیشنهادی مشتری بالا باشد به او یادآور میشود که در این قیمت امکان فروش سهم وجود ندارد.
معاوضهی سهام
علاوه بر خرید و فروش سهام راه دیگری برای معاملهی سهام وجود دارد و آن معاوضهی سهام است. معاوضهی سهام به این صورت است که صاحب سهام، نحوهی فروش سهام خود و نیز نحوهی خرید سهام مورد نظر را به اطلاع کارگزار میرساند، و کارگزار نیز مطابق این درخواست اقدام به معاوضه میکند. شایان ذکر است که کارگزاران بورس، در قبال خدمتی که برای مشتریان انجام میدهند، درصدی از مبلغ هر معامله را به عنوان اجرت یا حق کارگزاری خود برداشت میکنند. سقف این مبلغ مطابق قانون مشخص شده است, اما کارگزاران مجازند حق کارگزاری خود را کمتر از سقف تعیین شده از مشتریان دریافت کنند.
توصیههایی برای سرمایهگذاری در بورس
زندگی بشر و فعالیتهای او همواره با پیامدهای مختلفی همراه است و اتفاقات جزء لاینفک زندگی است. به همین دلیل، هر کس، بر اثر دانش و تجربهی خود، راههای مقابله با اتفاقات و کمکردن زیانهای ناشی از آن را پیدا کرده و در زندگی به کار میگیرد. در مورد بورس که مورد نظر ماست، خبرگان بازار سرمایه توصیههایی به مشتریان دارند و معتقدند اگر افراد این توصیهها را به کار گیرند فعالیتهایشان با موفقیت بیشتر و پیامدهای منفی کمتری همراه خواهد بود. در ادامه برخی از این توصیهها را شرح میدهیم:
   1.   سرمایهی مازاد خود را به کار گیرید
معمولاً افراد، با توجه به اتفاقات مختلفی که در زندگیشان پیش میآید، بخشی از درآمد خود را به عنوان هزینههای ضروری کنار میگذارند تا در روز مبادا از آن استفاده کنند. از آنجا که بازار سهام یکی از بازارهای پرنوسان میباشد خبرگان بازار توصیه میکنند که بهتر است افراد از بکارگیری سرمایههای اصلی و ضروری خود در این بازار پرهیز کنند. آنها معتقدند کسانی که میخواهند در این بازار سرمایهگذاری کنند بایستی نه تنها اولویت را به رفع نیازهای اولیهی زندگی خود بدهند، بلکه حتی از بکارگیری آن بخش از درآمد خود که برای هزینههای اتفاقی در نظر گرفتهاند در بازار بورس صرفنظر کنند. خبرگان بازار سرمایه میگویند بهتر است افراد پساندازهای اضافی خود را وارد بازار سهام کنند.
   2.   به شایعات توجه نکنید
یکی از مشکلات مردم این است که در برخی مواقع از احساسات خود تبعیت میکنند و یا تحت تأثیر حرفهای دیگران قرار میگیرند. هر چند این نکته در بسیاری از تصمیمگیریها تأثیر چندانی ندارد اما در فعالیتهای اقتصادی و بخصوص در بازار سهام میتواند موجب ضرر برای افرادی باشد که به احساسات خود میدان میدهند. واقعیت امر این است که سرمایهگذاری در بازار سهام باید براساس تحقیق و اطلاعات صحیح انجام شود. زیرا در این بازار عوامل متعددی همچون وضعیت اقتصاد کشور، عملکرد شرکت، اتفاقات جهانی و... در تغییر قیمتها مؤثرند؛ در نتیجه هرگز نباید تنها براساس توصیهی دوستان و یا تبلیغات و یا حتی عملکرد خویشاوندان برای سرمایهگذاری در این بازار تصمیمگیری کرد.
   3.   برای کوتاه مدت سرمایهگذاری نکنید
سرمایهگذاران نباید نگران نوسانات و افت و خیزهای روزانهی بازار باشند که در مورد بازار سهام امری عادی است، بلکه پیوسته باید روند بلندمدت را مورد توجه قرار دهند؛ چرا که شرکتهای بورسی معمولاً شرکتهای بزرگی هستند و طبیعتاً کارها و پروژههایی که در دست انجام دارند کلان و بسیار بزرگ خواهد بود. پرواضح است که سود پروژههای بزرگ در کوتاهمدت به دست نمیآید و در بلندمدت حاصل میشود. در نتیجه سرمایهگذاران میبایست برای دریافت واقعی سودِ سرمایههای خود در بازار سهام، به سرمایهگذاری با دید بلندمدت نگاه کنند.
   4.   سبد سهام تشکیل دهید
بازار سهام دارای ویژگیهایی است که از آن جمله میتوان به بالا و پایین رفتن قیمتها و ریسک یا خطر افت شدید قیمتها اشاره کرد. از آنجا که به طور معمول و در طی زمان قیمت برخی سهام افزایش و قیمت برخی کاهش مییابد، برای درامان ماندن از خطر کاهش قیمت سهام خریداری شده، خبرگان بازار توصیه میکنند که خریداران بهتر است سبدی از سهام خریداری کنند و از خریدن یک نوع سهم پرهیز نمایند؛ چرا که وقتی سهامدار سرمایهی خود را به سهام متعدد و متنوعی اختصاص میدهد پایین آمدن احتمالی قیمت برخی از این سهام از طریق بالا رفتن قیمت برخی دیگر از سهام موجود در سبد جبران میشود و در این صورت سرمایهگذار میتواند به راحتی خطر احتمالی کاهش قیمتها را رفع کند.
   5.   نسبت به سرمایهگذاری خود بیتوجه نباشید
سرمایهگذار پس از تشکیل سبد سهام نباید نسبت به وضعیت آن بیتفاوت باشد، بلکه باید به طور مرتب آن را مورد بررسی قرار دهد و وضعیت آن را نسبت به وضعیت بازار بسنجد تا بداند که آیا سبد سهام او هماهنگ با بازار است و یا نیاز به بازنگری و تغییر دارد یا نه. برای این کار او میتواند با خبرگان، مشاوران و کارگزاران بورس نیز مشورت نماید و از راهنمایی آنها بهره ببرد.
   6.   غیرمستقیم سرمایهگذاری کنید
کسانی که میخواهند در بورس سرمایهگذاری کنند دو راه در پیش دارند: راه اول این که خودشان مستقیماً سهام مورد نظر خود را خریداری کنند که طبعاً خودشان نیز پیگیر نوسانات بازار و وضعیت سهام خود خواهند بود؟ و یا شخصاً به تشکیل سبد سهام اقدام کنند. البته خبرگان، انتخاب شیوهی سرمایهگذاری مستقیم را برای همه مناسب نمیدانند. زیرا چنین کاری نیازمند تجربه و تخصص برای بررسی وضعیت بازار، شرکت، اقتصاد کشور و... است، علاوه بر این که سرمایهگذار میبایست بخش عمدهای از وقت خود را صرف این کار بنماید که مقرون به صرفه نیست. از این رو، راه دومی را توصیه میکنند و آن سرمایهگذاری غیرمستقیم است. در این روش سرمایهگذار اقدام به خرید واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری میکند، که از این طریق علاوه بر انتخاب یک سبد سهام مناسب از تخصص، تجربه، امکانات و سایر خدمات صندوقها بهرهمند میشود.
بهترین راه سرمایهگذاری در بورس را انتخاب کنید
مناسبترین راه برای سرمایهگذاری، استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری است. صندوقهای سرمایهگذاری نهادها و یا شرکتهایی هستند که سرمایهی خود را عمدتاً در سهام و برخی موارد دیگر مثل اوراق مشارکت به کار میگیرند. این صندوقها مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت و تحت نظارت همین سازمان نیز فعالیت می‌‌کنند. صندوقها همهی عوامل کار، شامل مدیر، ضامن، امین، پرسنل متخصص و توانمند و سایر امکانات مورد نیاز را در اختیار دارند و علاوه بر آن براساس قانون، سرمایهی قابل توجهی را برای شروع کار تهیه کردهاند. بنابراین از هر جهت چه از لحاظ سرمایه و چه از لحاظ نیروهای باتجربه و توانمند قابل اعتمادند. این که توصیه میشود سرمایهگذاری از طریق صندوقهای سرمایهگذاری انجام شود به دلیل آن است که سرمایهگذار با خرید واحدهای سرمایهگذاری صندوق، در حقیقت یک سبد سهام را تشکیل میدهد که این سبد به طور مرتب تحت نظارت مدیر و کارشناسان صندوق است و در شرایطی که لازم است سهام صندوق فروخته و یا تبدیل شود آنها با آگاهی و تخصصی که دارند مدام به دنبال سهام خوب و پربازده هستند و به طور مرتب سرمایهی خود را به سهام برتر تبدیل میکنند. در نتیجه به طور معمول انتظار میرود صندوقها در سهام بهترین شرکتها سرمایهگذاری کنند؛ پس هرکس واحدهای صندوقها را خریداری کند در حقیقت در بهترین شرکتها سرمایهگذاری کرده و از بهترین و پربازدهترین سهمها بهرهمند شده است. این افراد بدون آن که دغدغهی افت و خیزهای بازار را داشته باشند با پرداخت کارمزد بسیار کم از توانمندی و سود صندوقهای سرمایهگذاری بهرهمند میشوند.
 


:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 530
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 ارديبهشت 1392 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد